CA jasno powiedziało, że pokaże Vampiry 15.03 (Idy marcowe) można się jedynie zastanawiać co pokażą - tu obstawiał bym jakiś gameplay :]
Wersja do druku
CA jasno powiedziało, że pokaże Vampiry 15.03 (Idy marcowe) można się jedynie zastanawiać co pokażą - tu obstawiał bym jakiś gameplay :]
Dlatego zacieram bo mam ten luksus iż na moim kanaliku mogę nagrywać sobie co tylko mi się podoba i nie przejmować się niczym x]. Poza tym mogą jak dla mnie i rok łatać grę bo pewnie gdzieś za rok w nią zagram.Cytat:
Zamieszczone przez Temer
A tak już bardziej na temat to trochę zainteresował mnie ostatni trailer (jako, że do tej pory nie śledziłem z racji tego iż PieC i tak najpewniej mi się spali podczas następnego renderingu i będę musiał kupić nowy), i elementy zręcznościowe z czarami jak i kombinacyjne z rozwojem dowódców. Lubiłem W S2TW fakt, iż pewne rzeczy było trzeba zrobić w określonym czasie (oczywiście na pauzie) a niekiedy inne zachowanie się jednostką było bardziej na rękę.
Choć z premierą może być nieciekawie. Ostatnio jeden z kumpli którego uczyłem Shoguna 2 i potem ze mną grał w Rome 2, zadeklarowałem kategoryczny sprzeciw wobec idei kupowania kolejnej odsłony serii premierowo.
Pozdrawiam
P.S Też odkryłem, iż po ostatnich odsłonach jestem nieco cięty na różnorodność frakcji. Mimochodem zażartowałem sobie w jednej z rozmów, że zapewne Chaos od Imperium będzie się różnił góra 3-ma jednostkami. Najpewniej nie jest to ani trochę bliższe prawdzie ale chyba bardziej wolałem jak sprawa była postawiono jasno jak w S2TW aniżeli w R2TW, gdzie często różnice nie były aż tak wielkie jakbym się tego spodziewał. Ciekawe jak to wyjdzie w przypadku WTW (taki jest skrót? Czy TWW?)
Chochliku, proponuję przeczytać stanowisko CA, przetłumaczone przez sadama:
Także spodziewaj się drugiego TW: Attila pod względem długości bitew. Mnie osobiście to tam wisi, ale przyznam, że jeśli te jednostki nie będą takie papierowe jak w TW: Attila to ok. Zobaczę przy premierze :)Cytat:
Na forum rozgorzała burzliwa dyskusja, i jak widać poniektórzy mieli rację. Jak samo CA tłumaczy jest to oskryptowana bitwa questowa, dlatego AI działa tak, a nie inaczej, przy rozgrywaniu normalnych bitew AI ma bardziej Nas zaskakiwać.Niektórzy też skarżyli się na długość bitwy, czy grafikę, odnośnie tych zastrzeżeń też otrzymaliśmy wyjaśnienia. Zła jakość spowodowana jest poniekąd kompresją yuotuba, co do trwania potyczki prace wciąż trwają i bitwy docelowo mają trwać tyle co w Attyli.
Z pozytywnych informacji, rooster Bretonii będzie większy.
Uprzedziłeś mnie z wrzuceniem :P ,ale jak to się mówi poczekamy zobaczy. Jak widać CA wzięło sobie do serca krytykę i nadesłało odpowiedz. Teoretycznie ona wystarczy, ale praktycznie przydałaby się bitwa nieokryptowana, która zmiecie wszystkie wątpliwości.
Co do jakości filmiku - wydają się być kapkę naciągana, ale nie będę się spierał, bo nie wrzucam na YT nic, więc nie wiem jak to jest z tym.
Cytat:
teasowania
Czego? xD Sorry, nie znam tego waszego slangu graczy. ;) Poza tym jakiego kurczaka? xD Przecież roster, a rooster to 2 inne słowa.
Raczej dadzą roster tak, jak dali od innych ras - czyli na swojej wikii jako jeden z newsów.
No to może się wypowiem tak poza dyskusją... W Warhammera dane mi było zagrać na IEM'ie i powiedzieć mogę, że po rozegraniu dostępnej bitwy oceniam aspekt batalistyczny na plus, gdyż od razu poczułem się lepiej, aniżeli w Attili na początku. Zauważyłem nawet, że przeciwnik stara się flankować, hah. Niestety uchwyciłem również, że gra lubi sobie przyciąć na tak przegiętym sprzęcie, jak skrzynia z bóg wie iloma kartami graficznymi, no ale to wczesna wersja. Muszę także przyznać, że animacje jednostek trzymają poziom, nie wspominając już o wspaniałej ,,fizyce" ognia uderzającego w przeciwników.
W skrócie. Po zagraniu dwóch bitew wiem, że grę kupię.
No i w sumie przekupili nas dodatkowo darmowymi kodami na losowego TW więc słowa nie muszą być rzetelne, hah ;')
Znając CA i patrząc na to jak gra wygląda to dropów fpsów można się spodziewać, niezależnie od sprzętu :] Dobrze wiedzieć, że AI coś ogarnia. Jest nadzieja, że i w pełnej wersji będzie działać. Choć osobiście bardziej zależy mi na AI na mapie kampanii. Pożyjemy zobaczymy, do premiery jeszcze niecałe 2 miesiące więc niedługo się dowiemy.
PS Którą bitwę mogliście grać i po której stronie? Wygrałeś :]??