Cytat:
Wycieczki osobiste zlewam, bo za dużo tego, a argumentów podajecie coraz mniej.
Przynajmniej jakieś podajemy.
Cytat:
Rzeczywiście, razem z godłem i flagą. Kogo próbujesz oszukać? krzyż jest nieproporcjonalnie mniejszy, wisi nad wejściem do sali. Kto chce się patrzeć na najbardziej wyeksponowane symbole narodowe, ten je zobaczy bez problemu. Trzeba dużo złej woli, żeby pisać, że krzyż wisi RAZEM z godłem i flagą.
:o :shock: :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Serio? KRZYŻ JEST MNIEJSZY! Argument tysiąclecia po prostu! Dzięki temu zapamiętam Cię na zawsze :lol: :lol: :lol:
Cytat:
zrozum jedno. to, że będziesz wypisywał komu jeszcze się nie podoba, nie dowodzi że masz rację. W dodatku ładnie się uśmiałem, przy słowie "cywilizowany" :mgreen: ach, ten zachód! tak więc zamiast powtarzania jak mantrę, że to szkodzi, bo szkodzi i wymienianiu komu też się nie podoba, proszę o wytłumaczenie, jak obecność krzyża narusza świeckość państwa.
Sam zasłaniasz się jakimiś grupami, ja tylko papuguje po Tobie :mrgreen: Poza tym już tyle razy pisaliśmy dlaczego narusza, a Ty nadal swoje.
Cytat:
marna insynuacja, bo jest wielu ludzi w Polsce, którzy nie utożsamiają się z godłem lub flagą narodową.
Oficjalnym symbolem kraju, w którym żyjemy, dla Twojego przypomnienia to Polska, jest min. godło i flaga. Dziękuje, nic więcej nie trzeba dodawać.
Cytat:
Serio wierzysz, że jeżeli sąd udowodni i skarze księdza za pedofilię, to on ucieknie do innej parafii / "czarna mafia" go przeniesie i ucieknie od wyroku ? :mgreen: kto Tobie takich głupot naopowiadał?
W jakim Ty świecie żyjesz? W jaskini? Tu problemem jest to, ze do wyroków prawie nie dochodzi. Przypadki pedofilii są ukrywane (nie chce mi sie tu rozpisywać jak łatwo z tłamsić już skrzywdzone dziecko), jak w kościele pojawi się jakaś informacja to mamy przenosini, a jak nie ma nakazu aresztowania to mamy wycieczki do Watykanu itd. Otwórz oczy i nie traktuj wszystkiego jak atak na kk.
A skąd mam czerpać? Z mediów i otoczenia. Rozumiem że jakbym poszedł na mszę to na pewno uzyskałbym odowiedzi na temat pedofilii, finansów i wielu innych ciekawych spraw związanych z kościołem... Daruj, na prawdę, daruj sobie takie wymysły.
Cytat:
prawnie skazanych księży?
Najpierw trzeba ich skazać.
Cytat:
pod czyją pazuchą? podziel się z nami tą informacją. Powiedz kto zataja, co i przed kim. I jak długo.
Kościół, pedofila, wierni, od lat.
Cytat:
radzę pojeździć po świecie. Sam byłem w wielu restauracjach i lokalach we Włoszech, czy Portugalii gdzie portret JP2 był na ścianie i po rozmowie z właścicielami wiem, jak dobrze znali jego życiorys.
Przykro mi ale JP2 nie jes zbyt popularny w Europie, krytykuje się go za konserwatyzm, ukrywanie afer pedofilskich, afery finansowe itd.
Cytat:
niewyobrażalny wręcz.
Wreszcie się zagadzamy.
Cytat:
rzecz w tym, że kościól wielokrotnie przyznawał się do popełnionych błędów, czego pewnie nei chcesz wiedzieć. Oprócz rozporządzeń Franciszka które już przytaczałem masz przyznawanie się do pedofilii w belgii, czy brazylii, podróż JP2 do izraela w 2000 roku, wiesz kiedy padły te słowa i z czyich ust: "Przepraszamy za historyczne grzechy, których dopuścili się katolicy" ?
Kościół przyznaje się do tego co medialnie już się dawno rozdmuchalo.
Cytat:
najpierw musisz udowodnić, że nie ma miejsca na krzyż w sejmie. Ale tego nie próbujesz udowodnić.
Udowodnione wielokrotnie.
Cytat:
wolność jednego kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiej osoby. nie masz pojęcia, o czym piszesz.
To jest hipokryzja.
Cytat:
zaczynasz pleść farmazony, że obrazy świetych są niezgodne z nauczaniem Chrystusa, więc chcę wiedzieć, czy masz jakiekolwiek pojęcie o czym mówisz. Dlatego bardzo mnie śmieszą takie zdania wypowiadane wśród ateistów. Dalej nie doczekałem się odpowiedzi, co jest nie tak z nimi.
Dostałeś odpowiedz, nawet dwa razy, to że jej nie widzisz nie jest moim problemem.
Cytat:
gdyby palikociarz sugerował się prawem popytu i podaży, jakiepróbujesz tu wmówić, to broniłby KK rękami i nogami. Ale jakimś dziwnym trafem w ciągu 3 lat zmienił swoje zdanie o 180 stopni i przemienia się w wojującego przeciwnika krzyża i KK.
No chyba raczej nie :lol: To że mamy tylu katolików, bo chyba o to Ci chodzi, nie znaczy że oni chcą bronić KK. Przy tym co wyprawia KK to raczej niewiele jest osób popierających jego obronę.
Cytat:
ja odpowiadam, że Kościół katolicki w wielu przypadkach owe "zasłaniania się statystyką" ma racje, gdyż płaci również za Ciebie podatki.
Poza tym muszą Cię obchodzić, skoro wypowiadasz się publicznie na temat finansów kk. jeżeli nie masz podstawowej wiedzy na ten temat, zamilcz bo się ośmieszasz.
Ktoś coś mówił na temat wycieczek słownych. Poza tym nadal nie ma związku miedzy tym podatkiem od wiernych a wypowiadaniem się na temat finansów koscioła. Ja mówiłem o czymś innym, Ty sobie wplotłeś jakieś swoje fanazje, a ja sie nie wypowiadałem na temat podatku od wiernych. Proste?
Cytat:
tutaj strzelasz sobie wielki pocisk w stopę, a może i w głowę :mgreen:
owe "Hitlergruß " po 1933 roku zostało wprowadzone jako obowiązek stosowania przez całe niemieckie społeczeństwo. Ba, tym sławnym gestem witali się również dyplomaci francuscy, czy angielscy jadąc do rzeszy. Co to ma do rzeczy? Hitelr wygrał wybory i doszedł do władzy całkowicie legalnie. Ciężko było kategorycznie przerwać wszelkie kontrakty kościelne z władzą w obawie przed rozpadem, represjami itd. wklejając jakieś obrazki gdzie biskupi pokazują Hitlergruß nie udowodnisz, że KK wspierał Hitlera. Ja dam Ci z kolei dowody, konkretne cytaty, żebyś mógł pewną wiedzę przyswoić:
http://analizy.biz/marek1962/piusxii.htm
jednocześnie cały czas podkreślam, że w tym okresie wielu patriarchów i biskupów pomagało nazistom, oraz nie sprzeciwiało się eksterminacji żydowskim. Ale gadanie, że KK popierał hitlera (który nie wiedzieć czemu - potem zwalczał kk...) i na poparcie tej tezy pokazywanie jakiś obrazków to zwykła głupota.
To historia mój drogi i takie są fakty. Popieranie nazistów to czarny okres kk (jeden z wielu)
Cytat:
mylisz podstawowe pojęcia. wiara to nie wiedza. tutaj żadnych dowodów nie potrzebujesz do wierzenia, bo gdyby one były - nie iwerzyłbyś, tylko wiedziałbyś.
Chodziło mi o stwierdzenie "wiara w brak Boga". Także nic nie pomyliłem.
Cytat:
krzyż jest symbolem narodowym, czy podoba ci sie, czy nie.
Nie jest, bez względu na to co Ci wmówiono.
Cytat:
po pierwsze - nie powinieneś nikogo obrażać.
Hipokryzja! Fajnie się wyzywa wszystkich od lemingów?
Cytat:
to pokaż mi słowa, w którym kk staje w obronie skazanego za pedofilię człowieka.
A te dzieci co to kuszą i same wchodzą klechom do łóżka? Jak to nie jest obrona pedofilii to ja jestem księdzem.
Cytat:
jak widać nauka ta pomimo wielu wad potrafiłą zbudować coś, co ma 2000 lat, natomiast ideologia lewacka w ciągu 50-100 lat wszystko kładzie w pył. jak można nauczać w szkole ideologii sprzecznej z punktu widzenia biologicznego i ekonomicznego? zachód europy wymiera, w przeciągu 50 lat francuzi i niemcy będą w mniejszości. zachód europy zdominowali... no właśnie - kto? wyznawcy islamu - religii. kurcze, zbieg okoliczności, nie ?
EKONOMICZNEGO? WTF? Ty myślisz, że problem małej ilości potmstwa jest spowodowany ideologią? :lol:
Dobra śmiechy, śmiechami ale czekam aż pan chichy przestanie być hipokrytą i zacznie argumentować.