Dawno żadnego serialu nie oglądałem, lecz ostatnio to się zmieniło. Właśnie skończyłem o pewnym znanym człowieku. Nie do końca poważnie. Hawk (córka także się pojawia) daje niezły popis aktorski.
Spoiler:
Wersja do druku
Dawno żadnego serialu nie oglądałem, lecz ostatnio to się zmieniło. Właśnie skończyłem o pewnym znanym człowieku. Nie do końca poważnie. Hawk (córka także się pojawia) daje niezły popis aktorski.
Spoiler:
Loki. Cóż, najlepsze sceny to interakcja pomiędzy Lokim a agentem czy raczej analitykiem Mobiusem. Co do reszty - oczywiście jest zagrożenie końcem świata, ale na to w produkcjach Marvela już chyba mało kto zwraca uwagę.
Spoiler:
Skończona przygoda z 3 sezonem Brytannia. Ewidentnie najsłabszy. To co najbardziej mnie bawiło - relacje pomiędzy Divisem a Cait - zeszły na odległy plan. Chyba najmilej wspominam... intro z napisami z powodu wykorzystania pewnego bardzo sławnego utworu sprzed lat. Zapewne na 4 sezon się skuszę, jednak prawdopodobnie po raz ostatni.
Spoiler:
Czy ktoś z Szanownych Państwa oglądał serial "Fundacja" nakręcony wg cyklu Asimova pod tym samym tytułem? Mam zamiar obejrzeć jak wyszło im w porównaniu z klasyką s-f.
Właśnie mam zamiar wrzucić na ruszt ;)
Miłość. Śmierć + roboty Zbiór oddzielnych historii robionych różnymi technikami. Niektóre puenty zaskakujące, a inne ukryte...;) Polski dubbing. Dwa sezony.
https://www.youtube.com/watch?v=wUFwunMKa4E
Mam tą "przewagę" że prozy nie czytałem i nie mam problemu z ilością kobiet, mężczyzn, białych, murzynów itp pojawiających się na ekranie. Omija mnie ten skowyt ortodoksów. Jednak sam serial średnio mnie wciągnął. I nie chodzi mi o dość spokojną narrację (no może tych skoków w czasie ciut za dużo) choć podobno i tak akcji jest więcej niż powinno (wymogi współczesnego widza). Szczerze mówiąc bardziej mnie wciągnęły intrygi wokół dworu niż akcja na planecie z tytułową fundacją więc ostatni odcinek chyba zapunktował u mnie najwyżej. Dlatego przygodę z serialem zamierzam kontynuować w przyszłym roku. Ocena coś między 5 a 6/10.
Jestem świeżo po obejrzeniu 2 sezonów "Przybysze" na HBO. Tytułowi przybysze to osoby z 3 epok (kamienia łupanego, średniowiecza i XIX wieku) pojawiające się w wodach współczesnej Norwegii. Takie 7-8/10, nie chcę pisać więcej by nie spoilerować.
Spoiler:
Serial The Rings of Power dostaniemy we wrześniu a kontrowersji wokół tego projektu robi się coraz więcej. Mamy czarnego elfa (Może on z Mrocznej Puszczy gdzieś z południa),czarną krasnoludzicę (bez brody) że o uczynieniu Isildura tym złym na rzecz wymyślonej siostry (:eek:) a to dopiero początek...
https://www.youtube.com/watch?v=OCLoZI-FOYA
Ostatnio obejrzałem I sezon serialu Reacher. Jest dobrze. Jak nie widzę tego kurdupla w roli Reachera serce mi rośnie. Cała seria książek Lee Childa ma chyba 24 pozycje. Na razie sfilmowano pierwszy tom. Jest tam parę niedociągnięć montażowych. Ale mamy za to akcję z dobrym mordobiciem i podziałem na dobrych i złych. Dobrzy wygrywają. Dla mnie 7/10. Polecam.