Znam bardzo dobrze i dlatego bardzo się cieszę ,że to Ty zajmiesz się balansem :)Cytat:
Chyba moje poprzednie prace nad balansem jednostek znasz, więc wiesz że u mnie trzyma się poziom ; D
Wersja do druku
Znam bardzo dobrze i dlatego bardzo się cieszę ,że to Ty zajmiesz się balansem :)Cytat:
Chyba moje poprzednie prace nad balansem jednostek znasz, więc wiesz że u mnie trzyma się poziom ; D
Jeee w końcu Rzymianie zostaną dopieszczeni. Liczymy na Ciebie KAM :D
Muszę Cię przeprosić Gnejusz bo mi się z lekturami pomyliło... Jestem nieco młodszy od Ciebie bo nie dalej i nie bliżej mi do 40ki.
Co do monotonności? Chodzi mi o zdobywanie kolejnych terenów gdzie przy rozwiniętej infrastrukturze i po zdobyciu upragnionych prowincji dzieje się to samo co działo w poprzednich częściach serii.
Zacznijmy od Rzymu który ma w posiadaniu pobliskie regiony.. Grając w Medieval 2 to samo było z Polską, Świętym Cesarstwem, jak i z innymi królestwami. "zdobyłeś tyle na ile zgodne jest z historią a reszta to monotonna zabawa... Dobrze jest szkopom dowalić i iwanom też ale co dalej???
Na Rome 2 czekałem zanim powstał Rome 1... Tak.
Gdy zobaczyłem Medka 1 byłem zachwycony że ktoś na komputer przelał to o czym śniłem grając na ATARI.
Zawsze chciałem zobaczyć coś lepszego, a potem to tylko koniunktura.
Jeśli wyjdzie kolejna część? czy to będzie (jak teraz upragnione Medieval III} zmierzch starożytnej europy czy też początki mrocznego średniowiecza lub pierwsza wojna światowa to i tak zakochany jestem na tyle w tej serii że kolejną część kupię nie bacząc na negatywne opinie internautów.
Nie musisz przepraszać Vlad bo nie napisałeś niczego obraźliwego ani nawet złośliwego. Moim zdaniem przewaga pierwszej Rome czy Mediewala 2 polega na tym, że pomimo monotonii cały czas coś się dzieje - komputer walczy. W R2 komputer odpuszcza w i to odpuszcza coraz bardziej a pod koniec gry to już nie robi nic. W tamtych odsłonach zawsze walczył, zawsze bruździł i nie było tak sennie.
Zobaczymy co zmieni kolejna łatka zarówno podstawki jak i DeI.
Wspominałem wcześniej o AI broniących się garnizonów w oblężonym mieście i cały czas się to potwierdza.. Jednostki wroga naprawdę myślą, nie dając się zaskoczyć zatykają luki z każdej narażonej dla nich strony... Teraz jednak to ja muszę się bronić przed wrogiem i niespodzianka:D Przez jedną z bram chcę wysłać jazdę aby zaatakowała wroga od tyłu i na cztery jednostki przedarła się tylko jedna. Reszta nerwowo stoi pod otwartą bramą nie mogąc przez nią przejechać na zewnątrz...
Podobnie dzieje się z legionistami na murach, z których nie potrafią już zejść, by wesprzeć broniących jednej z bram...
Czy ktoś z Was ma podobny problem?
P.S. Na mapie kampanii nie mogę też budować balist w liczbie większej niż jedna jednostka na kilkanaście tur... Brakuje budulca??
Pewnie już koś o tym pisał ale o co chodzi z "ograniczenie prologu" przy kartach werbunku niektórych jednostek?
Też tak miałem, że moja jazda nie mogła przejść przez bramę. Czasami spieszona jazda ( nie pamiętam już czy z powrotem weszła na koniki ) nie mogła się przemieścić i została wycięta ( kiedy zajmowała plac ). Dobrze, że CA poprawi przechodzenie przez wrogie jednostki ^^. Czasem w desperacji z tego korzystałem. Liczę na balans KAMA i mam nadzieję, że Partia będzie równie atrakcyjna jak zapowiadany Rzym :D. Często kawaleria wygrywa bitwę a piechota w tym czasie robi starożytnego grilla HAHA.
Zobacz ograniczenie prologu w wyszukiwarce. Pewnie to zależy od tur i może poziomu imperium. Co tam balisty, mi brakuje onagerów, szczególnie na mostach i wzgórzach. Medek 2 to było to. Stosunek sił 1:10 to przegrana?. Parę wybuchających beczek na moście i nie ma 70% przeciwnika. Albo skoszenie generała pierwszą salwą. Gram w battlefieldy i w sumie tu i tu preferuje podobny styl.
"
K A M 2150
26-04-2014, 13:33
Musisz czekać na globalne reformy."
Zapraszam do pobrania wersji 0.95 :)
Jak zwykle proszę się liczyć z tym, że wyjdzie najpierw kilka łatek poprawiających niewyłapane błędy. Pod uwagę trzeba brać także nadchodzący patch 14 do Rome, który m. in. sprawia, że nie da się walczyć z nacjami używającymi formację falangi, ponieważ te jednostki ciągle dostają bonus z szarży.
To normalne, że z gry wyparował roster Armenii?
Witam,
Czemu na forum jest mniejsza aktywność? Hmm pewnie dlatego, że coś jest skopane i nie da się normalnie na niego wejść. Będąc teraz w temacie klikając ikonkę Forum na górze strony pisze, że nie ma takiej strony.
Ciekawi mnie jedno jeśli chodzi o narzekaczy na nudę w kampanii. Gnejuszu... dlaczego nie zagrasz z kimś kampanii w multiplayerze? Od jakiegoś czasu jest taka opcja i grając Rzymem z ludzkim przeciwnikiem na Kartaginie np raczej nie będziesz narzekał na brak atrakcji :)
Pozdrawiam
Od wersji 0.9 mam DEI z TWC. Czy muszę usunąć wersję 0.9 przed instalacją wersji 0.95?