Przyznam ze "Kleopatry" nie oglądałem ale widać że to ciekawy film. Na pewno się skuszę na oglądanie.
Wersja do druku
Przyznam ze "Kleopatry" nie oglądałem ale widać że to ciekawy film. Na pewno się skuszę na oglądanie.
"Bliskie spotkania 3go stopnia"Cytat:
Zamieszczone przez seba225
"E.T."
"Solaris"
"Riddick kroniki"
"Outlander"
"Kosmiczne Jaja" :D
"Sunshine"-moze brak w tym filmie kosmitow niemniej jest to juz klasyka podobnie jak "Moon" ;)
"K-Pax"
no i klasyka :mrgreen:
[youtube:wpyyewrg]http://www.youtube.com/watch?v=TNKFldrI62o[/youtube:wpyyewrg]
Polecam film "Tucker - konstruktor marzeń" Francisa Forda Coppoli ze świetnym Jeffem Bridgesem. ;)
Film opowiada o wizjonerskim konstruktorze Prestonie Tuckerze (Jeff Bridges) i jego samochodzie Tucker Torpedo, który pod koniec lat 40. miał zrewolucjonizować światową motoryzację. Silnik z tyłu, pasy bezpieczeństwa, obracany z kierownicą reflektor na przedzie auta to tylko niektóre nowości, które Torpedo wnosił. Miał być to przede wszystkim samochód bezpieczny. Był dłuższy i niższy od swoich rówieśników, wyprzedzał o dekadę swoją epokę. Preston Tucker przegrał walkę z wielką trójką z Detroit (GM, Ford, Chrysler). To element ciemnej strony tych koncernów, które zniszczyły wizję Tuckera. Zmarł zaledwie kilka lat później na zapalenie płuc. Powstało zaledwie 50 sztuk Tucker Torpedo, a do dziś jest w stanie jeździć ponad czterdzieści. Jako ciekawostkę warto dodać, że po jednej sztuce mają F. F. Coppola i George Lucas. W latach 50. wielka trójka wykorzystała wiele elementów Torpedo w swoich autach, co dziś widać po budowach ich samochodów.
[youtube:fzc26ukp]http://www.youtube.com/watch?v=0Y_Bqn-6uko[/youtube:fzc26ukp]
Cytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
Parę stron wcześniej polecałem zestaw tego typu filmów:
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Obejrzałem potem ich więcej, więc listę można wzbogacić: "10 przykazań", "Salomon i królowa Saby", "Ziemia faraonów" i parę innych. Do tego dojdzie drugie tyle o średniowieczu nakręcone w tamtym stylu. ;)
1) Obcy - ósmy pasażer Nostromo (czyli jedynaka serii "Alien"- reszta lepsza technicznie ale kiepskawa artystycznie)Cytat:
2) Coś - The Thing - 1982
3) Oni zyją - They Live - 1988
2) Wojna światów [War of the Worlds] - 2005 z Tomkiem Kruzem
3) Piąty żywioł (The Fifth Element) (nie wiem co za @#^% nadał w polskiej dystrybucji tytuł: "piąty element" )
Była jeszcze kiedyś taka ciekawa seria / cykl filmów SF bodajże pod patronatem Lucasa , leciało toto w polskiej TV, chyba w 2 , ((opowieści z krypty??? a może był też inny cykl??)) filmy niezbyt długie za to niektóre świetne : jeden z nich np o meteorycie i o niezdrowej fascynacji nim która doprowadziła ... no zobaczysz sam mam nadzieję ; inny o obcej cywilizacji próbującej się dogadać z amerykańskim prezydentem , on składa obietnice , choć nie rozumie co kosmici odpowiadają ... ale co innego robi ... no i co z tego wynikło
Jak ktoś zna tytuły to podajcie
-----------------------------------
Widziałem hitmana - warto obejrzeć, choć arcydzieło to nie jest.
Serial to chyba StarTrek. Dzięki za tytuły . Piąty element oglądałem ostatnio na pulsie :)
Dzięki Kingu za propozycje, kilka z tych filmów oglądałem a pozostałe na pewno obejrzę. Tak ostatnio nabrałem ochoty na starożytność :)
A!!! Star_treki (kilka ich było ) owszem owszem!Cytat:
Ale akurat w tym momencie o co innego mi chodziło...
Kurde .. Ehh!!! Że też nie mogę sobie przypomnieć! ... choć nazwy cyklu ...
===================
A był ktoś inny JESZCZE "pod Wiedniem" prócz tych co (już) pisali? ?
Stargaty ( w sumie 15 sezonow ) no i filmy, Andromeda, Farscape, Firefly, wsoimniane star treki ( deep space 9 polecam ), battlestar galactica,
Naprawde film warty obejrzenia
[youtube:2i0fj85s]http://www.youtube.com/watch?v=taFaFEuwHLQ[/youtube:2i0fj85s]
Mamy już po premierze, a nikt nie pisze o nowym Bondzie... Był ktoś? Jak opinie?