Owszem, w Shogunie za punkt honoru postawiłem sobie nie oddawać ani piędzi ziemi i poza "łupionymi" miastami to się udawało. Tutaj trochę z tym trudniej :)Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Wersja do druku
Owszem, w Shogunie za punkt honoru postawiłem sobie nie oddawać ani piędzi ziemi i poza "łupionymi" miastami to się udawało. Tutaj trochę z tym trudniej :)Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Historia Rzymu to historia wojen domowych i uzurpacji, jestem za wojną domową raz na kilka pokoleń . A tu - jedna wojna a potem dożynki :DCytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Umbrecht nie rób spoilerów :)Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Generałowie mają cechę Ambicja, która wpływa na ryzyko wybuchu wojny.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Po raz kolejny powtarzam: daniny są płacone, wystarczy wejść w podsumowanie przychodów/wydatków i w odpowiedniej rubryczce jest kwota łączna danin ze wszystkich protektoratów/satrapii.Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Chcecie sobie podrzucać bomby do wykolejenia tematu? Róbcie to gdzie indziej.Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Dzięki Samick za odpowiedź.
Ciekawy odnosnik do strony znalazłem na TWC. Gość zdaje sie znajmował sie grafiką do Rome II: http://www.tiflos.com/blog/.
Ciekawe dlaczego w grze nie uświadczymy prawidłowego hełmu cesarsko-galiskiego typ G w dodatku z pitropuszem centuriona i paru innych smaczków, które sa na tej stronie, a w grzeich ich nie uświadczysz. Zreszta same jednostki w Rzymie są bardzo nierówne, oprócz całkiem dopracowanych ,są takie wykonane mówiąc delikatnie niechlujnie :? jak zreszta cała gra, które pełna jest kontrastów.
Bo te grafiki przedstawiają jednostki Rzymskie jak na filmach Hollywood. W rzeczywistości Rzymskie wojsko wygladało trochę inaczej ;)
A możesz nieco rowinąć swą myśl ?
Ps. Mnie się wydaje że coś Ci się pomieszało bo miedzi tymi zdjęciami a filmami hollywoodzkimi ja nie widzę zbytniego podobieństwa jeśli chodzi o Rzymian.
Widać że kolegom brakuje klasy i poziomu - niestety. Cała ta sytuacja jest cenną informacją na przyszłość.
Z mojej strony koniec tematu.
Co do Rome to najbardziej żenujące wg. mnie są niestety oblężenia.
W Rome 1 a nawet już w Shogun Total War wydanej przecież x lat temu ten aspekt rozgrywki był rozwiązany lepiej.
Kto wymyślił palenie bram za pomocą pochodni rzucanych ręcznie przy tak dużych operacjach jakimi są oblężenia i przy często tak mocnych fortyfikacjach.
Jakiś obłęd...liczę że CA to poprawi.
Ostrzeżenia ustne wpisane do akt, wywaliłem nieodpowiednie treści. Każdy kolejny post kontynuujący Wasze klanowe (albo prywatne) przepychanki poskutkuje tygodniem karceru.