Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Glaco,
zrozum proszę, że to była pomyłka! Policjanci byli święcie przekonani, że to byli ci, których szukają! Dopiero potem się okazało, że zaliczyli wtopę bo trafili do nie tego mieszkania/domu co trzeba.
Cytat:
Bicie bezbronnej kobiety mieści ci się w jakichkolwiek ramach..?
skoro wysyłają AT komuś na chatę to z jakiegoś konkretnego powodu, no nie? A, że to była pomyłka to już druga sprawa. Ci funkcjonariusze nie zajmują się rozmyślaniem podczas szturmu czy ten jest winny czy nie. Takie ich zadanie, wkroczyć obezwładnić i przekazać odpowiednim organom i dopiero te roztrzygają kto był w tym nieszczęsnym mieszkaniu winny a kto nie. Zrozum, że członek oddziału specjalnego w trakcie szturmu nie ma czasu się zastanawiać, dostaje zlecenie z góry i je wykonuje i nad resztą się nie zastanawia, taka jest ich robota, ich zadanie to aresztować domniemanych przestępców nie ponosząc strat lub przynajmniej postarać się by były jak najmniejsze.
Cytat:
skoro wysyłają AT komuś na chatę to z jakiegoś konkretnego powodu, no nie? A, że to była pomyłka to już druga sprawa. Ci funkcjonariusze nie zajmują się rozmyślaniem podczas szturmu czy ten jest winny czy nie.
dziwne, bo z tego co udało mi się wyczytać na temat metod zachodnich służb to priorytetem jest rozpoznanie podczas akcji kto jest agresorem, a kto zakładnikiem. chyba, ze bierzemy pod uwagę model rosyjski gdzie najpierw strzelamy, a pozniej rozpoznajemy ciała jak w Biesłanie...
trzeba mieć inteligencję ameby żeby uznać kobietę za możliwe zagrożenie dla uzbrojonej po zęby grupy szturmowej...
to tylko pokazuje butę służb, które w nosie mają poszanowanie jakiejkolwiek godności ludzkiej, bo żadnych konsekwencji i tak nie poniosą. Rozumiem, że jakbyś sam stał się ofiarą takiego pobicia to cieszyłbyś się? Tylko się zastanawiam skoro policja chroni nas przed bandytami, a Regulus sam stwierdza, że między nimi nie ma wielkich różnic, to kto obroni nas przed policją..? Jak ludzie mają mieć zaufanie do państwa skoro kiedy to obywatele popełniają pomyłkę to nie ma zmiłuj- ludzie są zamykani, firmy likwidowane. Tutaj niestety rączka rączke myje. Winnych nie będzie. Taki urok państwowych służb od policji przez urzędników po lekarzy.
kobieta żadnym zagrożeniem? Proszę Cię, jeśli by w ten sposób podchodzili do sprawy szturmu komuś do chałupy gdzie przebywa np. m.in. kobieta to skład szturmowy nie wróciłby w całości, bo zignorował kobietę, która również może być zagrożeniem, a ta jednego z nich grzmotnęła w łeb...
tak czy inaczej.
Cytat:
bo z tego co udało mi się wyczytać na temat metod zachodnich służb to priorytetem jest rozpoznanie podczas akcji kto jest agresorem, a kto zakładnikiem
Wybacz, ale to teraz nie ma związku z tematem, bo tam gdzie zrobili wjazd na chatę komuś to tam nie było żadnych zakładników ino domniemani przestępcy. Więc co? Nad czym mieli się zastanawiać? Zrobili wjazd i już, a dopiero potem się okazało, że popełnili błąd, i teraz poniosą tego konsekwencje.
Postaw się w sytuacji takiego szturmowca, gdzie ktoś z góry każe Ci wbijać komuś do domu z impetem i mówi, że w tym mieszkaniu/domu jest koleś, którego szukamy.
-Zakładnicy?
-Żadnych
-Więc wjazd....
I wszystkich, których widzisz w tym miejscu kładziesz na podłodze i wynosisz w ślicznej biżuterii na obu nadgarstkach.
Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Postaw się w sytuacji takiego szturmowca, gdzie ktoś z góry każe Ci wbijać komuś do domu z impetem i mówi, że w tym mieszkaniu/domu jest koleś, którego szukamy.
-Zakładnicy?
-Żadnych
-Więc wjazd....
I wszystkich, których widzisz w tym miejscu kładziesz na podłodze i wynosisz w ślicznej biżuterii na obu nadgarstkach.
Ale tu nikt nie neguje, że policja powinna użyć wszelkich możliwych środków, by unieszkodliwić potencjalnego przestępcę. Nieważne, czy to kobieta czy mężczyzna, czy nastolatek czy emeryt.
Jednak, jeśli w tym wypadku kobieta mówi prawdę, to jeśli już się taką osobę obezwładniło, skrępowało ręce, przydusiło kolanem, to w jakim celu uderza się jej głową kilkukrotnie o podłogę? Reakcja na jej krzyk i zapytanie "co się stało?" stanowi tak duże niebezpieczeństwo dla grupy szturmowej, że najlepiej taką osobę jeszcze niemal pozbawić przytomności? O to chodzi. Czyli o znęcanie się nad unieruchomionym celem, a nie sam sens jego wcześniejszego unieszkodliwienia.
Powykręcałeś kota ogonem.
ale o czym my właściwie tutaj dywagujemy? Wjechali tam gdzie nie trzeba poobijali ludzi i co na to poradzimy? Na dodatek gdzieś czytałem, że jakiś czas po tym znowu gdzieś komuś zrobili wjazd na chatę i znowu nie tam gdzie trzeba. Tak więc po prostu jakiś gryzipiórek powinien beknąć i tyle a nie karać samych funkcjonariuszy AT bo to nie ma sensu.
Cytat:
ale o czym my właściwie tutaj dywagujemy? Wjechali tam gdzie nie trzeba poobijali ludzi i co na to poradzimy? Na dodatek gdzieś czytałem, że jakiś czas po tym znowu gdzieś komuś zrobili wjazd na chatę i znowu nie tam gdzie trzeba. Tak więc po prostu jakiś gryzipiórek powinien beknąć i tyle a nie karać samych funkcjonariuszy AT bo to nie ma sensu.
Skoro już się przyznałeś, że nie wiesz o czym tutaj była ta dyskusja, to po co uparcie dalej brniesz w niej?
Cytat:
i co na to poradzimy?
Koronny argument. Zamknąć całe forum od góry do dołu, bo przecież nic nie możemy w niczym zaradzić ani w tematach politycznych ani dotyczących najnowszych ToTal War'ów. Forum to kłótnie i rozmowy. Działania są jak wyjdziesz z domu.
najlepsze i tak było w jaki sposób złapali tego ''groźnego bandytę'' :D
mianowicie gdy już zorientowali się, że pomylili mieszkania to poszli piętro wyżej. tam znów powtórka z rozrywki- nie te mieszkanie :lol: aż w końcu wyszedł sąsiad z naprzeciwka, bo hałasy mu spokoju nie dawały. Policja go wylegitymowała i okazało się to ten TEN! :lol: :lol: :lol:
a ktoś tu wcześniej pisał o profesjonalizmie, latach doświadczenia i że bez takich speców byśmy marnie skończyli :lol:
ja się dziwię jak oni do swojego domu później wrócili...
[quote=Adamsky]
Cytat:
Skoro już się przyznałeś, że nie wiesz o czym tutaj była ta dyskusja, to po co uparcie dalej brniesz w niej?
Cytat:
Zamieszczone przez "Gaius Julius":qe953ons
i co na to poradzimy?
Koronny argument. Zamknąć całe forum od góry do dołu, bo przecież nic nie możemy w niczym zaradzić ani w tematach politycznych ani dotyczących najnowszych ToTal War'ów. Forum to kłótnie i rozmowy. Działania są jak wyjdziesz z domu.[/quote:qe953ons]
każdy widzi to co chce widzieć ;)
napisałem, że dyskusja nie ma sensu, bo jakiś krawaciarz źle ustalił adres, a sami AT nie są winni bo taka jest ich robota żeby przekazywać oprychów tym wyżej.
Nigdzie nie pisałem żeby forum zamknąć itp itd więc nie wiem skąd nagle się wzięły u Ciebie takie pomysły ;)
W zasadzie dyskusja miała charakter typu, że noc jest ciemna a dzień jasny i stąd uznałem, że dalsza dyskusja ni ma sensu.
http://fakty.interia.pl/swiat/news/izra ... ,1777048,4
Co tam prawa człowieka, pejsy i tak muszą mieć rację :!:
Odbijają sobie za Aushwitz.