Nawet kompani nie moge odpalić a co dopiero wejść do bitwy na czystym bellum normalnie sobie gram z submodem mam problem :D
Wersja do druku
Nawet kompani nie moge odpalić a co dopiero wejść do bitwy na czystym bellum normalnie sobie gram z submodem mam problem :D
A masz ten szkocki kawałek jak się gra odpala?
A dałeś podczas instalacji Megasubmoda V by wszystko pousuwał?
W tym map.rwm ale nie tylko? Powtórz instalację i uważaj co robisz. Może nie dałeś by instalator pousuwał pliki sam i nie odpala dlatego.
Mam problem z tym submodem, na zwykłym bellum crusis 6.3 nie wyskakuje mi problem, a tutaj jak chce zacząć nowa kampanie to wyskakuje : medieval 2 total war napotka, coś takiego jak na tym screenie: http://imgc.gram.pl/mini/2009_02_20090106195345.jpg
Na podstawowych ustawieniach jak i na tych wyższych jest to samo.
Pousuwaj map.rwm z data/world/maps/campaign/custom i będą 4 katalogi usuń map.rwm z Full i Light. I spróbuj odpalić. Poczytaj opis Instalacji w temacie z Instalką Megasubmoda. Ew. zainstaluj Megasubmoda V ponownie jak usunięcie map.rwm nie pomaga.
Po prawidłowej instalacji Megasubmoda V, żadnych problemów być nie powinno. Albo zrobiłeś coś źle. Albo masz uszkodzoną, albo niepełną instalkę.
Jak wchodzę w to custom, to tam mam 2 foldery : AudioTest oraz e3_campaign_demo
Podawałem ścieżkę: data/world/maps/campaign/custom i będą 4 katalogi usuń map.rwm z Full i Light.
W czystym Bellum jest tak samo. Megasubmod zmienia tylko niektóre pliki, w poszczególnych katalogach.
Sprawdź ponownie w/w ścieżkę. Jak nie masz tam kampanii:Full, Light, Feudal_Full i Feudal_Light to źle poinstalowałeś.
Witam,
mam pytanie odnośnie rekrutacji księżniczek, mianowicie gdy zmieniam stolice mojego państwa, czy jest możliwość rekrutacji w nowej stolicy?
Rekrutacja w innej stolicy nie działa, tak to jest skonstruowane w pliku export_descr_buildings. Zwiększa Ci się tylko limit do rekrutacji. Musisz dalej rekrutować je w stolicy historycznej.
Jest możliwość zmiany, w pliku typu osady Wrocławia z zamku na miasto? gdzie to można zrobić? Lepiej było gdy Wrocław był miastem.
Działa tytuł arcybiskupa Gniezna w Wielkopolsce po zmianie nazwy miasta na Poznań? pytam o megasubmod V oczywiście