Aj racja, zapomniałem o tym jak pisałem pierwszego posta :/ . Niemniej, jestem też zdania, że LL również powinni być jak najbardziej śmiertelni, bo to jak to według obecnych informacji ma wyglądać traktuję jako ułatwienie :/
Wersja do druku
Co prawda porównanie trochę nie na miejscu, ale gram ostatnio w Heroes 7 i tam to dopiero są ułatwienia. Każde miasto ma budynek (ulepszenie gildii magów) który daje bohaterowi czar powrotu. Następnie kolejny czar podróży przywoływania jednostek z miasta, co by gracz nie przejmował się logistyką.
Proces ułatwiania (spłycania) trwa. Ja tam dalej mam w pamięci czasy Medka1 i kilka kampanii przegranych bo mi dynastia wymarła.
- System operacyjny: Windows 7 64Bit
- Procesor: Intel Core 2 Duo 3.0Ghz
- Pamięć: 3 GB RAM
- Karta graficzna: (DirectX 11) AMD Radeon HD 5770 1024MB / NVIDIA GTS 450 1024MB / Intel HD4000 @720p
- DirectX: Wersja 11
- Miejsce na dysku: 35 GB dostępnej przestrzeni
- Dodatkowe uwagi: *PC Integrated graphics chipsets require 4 GB RAM, e.g. Intel HD series.
- ZALECANE:
- System operacyjny: Windows 7/8.1/10 64Bit
- Procesor: Intel Core i5-4570 3.2GHz
- Pamięć: 8 GB RAM
- Karta graficzna: (DirectX 11) AMD Radeon R9 270X 2048MB / NVIDIA GeForce GTX 760 2048MB @ 1080p
- DirectX: Wersja 11
- Miejsce na dysku: 35 GB dostępnej przestrzeni
- Dodatkowe uwagi: Total War: Warhammer is still in development and undergoing optimisation and comparability testing. These specs are subject to change.
Cytat:
Hey, guys. Can you sit down? We need to have a talk about Total War: WARHAMMER. It’s called the ‘Here are the specs but we also have some release date news’ talk. (It's a long talk.)
So first things first: we’re moving the launch of the game back by a month to 24 May 2016. Listen – we don’t want to rush this. This could be the best TW game we’ve made and we want reviewers to have enough time to play it thoroughly before launch, so that you get a fair review from a reviewer you trust. Hopefully, you can understand that – and of course we apologise for any hassle this might cause you.
We will be changing the date here, and adding specs, today:http://store.steampowered.com/app/364360/.
Now, second things second: we have the minimum and recommended specs for you! We can also now reveal that Total War: WARHAMMER will be the first 64Bit Total War title, and that we’re also releasing an additional ‘60fps+ Spec’ for those gamers looking to hit that threshold during battles, and have added additional detail on the frame rate performance you can expect from each specification. For more information, click here:http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_WARHAMMER_Specs
We’ve gone above and beyond to get you the best information you can have to judge how Total War: WARHAMMER will run on your rig. It’s right below.
Here you go:
---- Total War: WARHAMMER – Official Specifications ----
All systems perform differently. The framerates below are based on PCs using the quoted specs with fresh OS installs, no major background programs running, and should be taken as a guide rather than an absolute. Total War: WARHAMMER is still in development and undergoing optimisation and compatibility testing and these specs are subject to change.
Further details on graphics settings under each preset are athttp://wiki.totalwar.com/w/Total_War_WARHAMMER_Specs
PC Minimum Specifications:
[Expected around 15-25 FPS on campaign map and in a 1v1, 20 units vs 20 units battle, default graphics preset set to “Low”]
Operating System: Windows 7 64Bit
Processor: Intel® Core™ 2 Duo 3.0Ghz
RAM: 3GB*
Hard Drive: 35 GB
Video Card: (DirectX 11) AMD Radeon HD 5770 1024MB | NVIDIA GTS 450 1024MB | Intel HD4000 @720P
*PC integrated graphics chipsets require 4GB ram, e.g. Intel HD series
PC Recommended Specifications:
[Expected around 45-55 FPS on campaign map and in a 1v1, 20 units vs 20 units battle, default graphics preset set to “High”]
Operating System: Windows 7/8.1/10 64Bit
Processor: Intel® Core™ i5-4570 3.20GHz
RAM: 8 GB
Video Card: (DirectX 11) AMD Radeon R9 270X 2048MB | NVIDIA GeForce GTX 760 2048MB @1080P
PC 60fps+ Specifications:
[Expected 60 FPS+ on campaign map and in a 1v1, 20 units vs 20 units battle, default graphics preset set to “Ultra”]
Operating System: Windows 7/8.1/10 64Bit
Processor: Intel® Core™ i7-4790K 4.0 GHz
RAM: 8 GB
Video Card: (DirectX 11) AMD Fury X or Nvidia GTX 980 @1080P
Oficjalne info od CA.
Przepraszam, że nie na temat, ale muszę o tym już napisać. Otóż przeglądając to forum na komórce ZAWSZE ostatni post wygląda tak, że w jednej linii mam tylko jedno słowo. W praktyce jak ktoś napisze dłuższy post, jak teraz Arroyo, to jest to zupełnie nieczytelne i mnóstwo skrollowania. Do tej pory problem występował tylko u mnie na smartfonie jak pisałem, ale teraz widzę, że robi się to samo na pececie. Czy ktoś ma podobnie?
A odnośnie przesunięcia premiery to chyba dobrze. Może nie powtórzy się historia z Rome 2. Z drugiej strony jest to jedna z dwóch gier (obok Dishonored 2), które w tym roku jestem zdecydowany kupić na premierę (może nawet w edycji kolekcjonerskiej), więc niecierpliwość wzrasta.
Nie przesadzajmy wielce z tym ułatwieniem. Tego czaru jak i drugiego nie dostaje się zawsze. Trzeba mieć szczęście, albo dużą ilość miast by go dostać. Czar powrotu do miasta był już H3, w 5 jak grałem to teleportowało nas do najbliższego miasta, i podobna rzecz działa się z jednostkami. Ich ściągniecie do armii wymagało dużej ilości mana.
LL powinni być jak najbardziej śmiertelni na polu walki, bo patrząc na ostatnią bitwę i to co wyprawiał lord Orków jest przesadą. Był silną postacią, która dużo mogła i dużo zrobiła to polu walki. Na polu walki pierwsze kroki kierowałbym, aby jak najszybciej wyeliminować taką postać nawet za cenne przegranej bitwy.
Generalnie im mniej klas jednostek tym łatwiej stworzyć wymagające AI.
Skoro mimo coraz większych budżetów mieli problem, aby stworzyć przyzwoite AI w grach w których de facto wszystkie nacje dysponowały piechotą strzelającą, lekką piechotą strzelającą, kawalerią i artylerią (4 główne klasy jednostek) to trudno się spodziewać cudów po grze, gdzie tych klas będzie więcej, dojdą jednostki latające, magia, potwory, a każdy roster będzie inny.
Jedyna nadzieja w tym, że AI będzie grało dobrze na mapie strategicznej i tworzyło armie o sensownym i ciekawym składzie osobowym. Stworzenie dobrego AI w tym aspekcie to chyba nie jest taka wielka sztuka. Co do bitew nie mam złudzeń.
Od orków i goblinów, nieumarłych i chaosu oczekuję tylko jednego. Dużej przewagi liczebnej i agresywnego parcia naprzód wszystkimi siłami. Falowe i bezmyślne ataki frontalne mas piechoty z nieudolnymi próbami oskrzydlenia po związaniu walką mnie w pełni zadowolą przy rozgrywce Imperium i Krasnoludami.
Pewnie to zależy od konkretnej frakcji Chaosu, ale generalnie Chaos to nie tylko zdziczały motłoch. Wybrańcy w ciężkich płytowych zbrojach, demony, wielkie demony, duży udział magii w starciach. Powiedziałbym nawet, że w przypadku karcianek z licencją Warhammera to talie są w dużej mierze oparte na elitarnych jednostkach, do których inne rasy generalnie nie mają startu. I dużo destrukcyjnej magii, która tak niszczy wrogie jednostki, co i nasze.
BuuuuCytat:
(Total War: Warhammer) Przesunięcie premiery i wymagania sprzętowe.
8 MARCA - [TOTALWAR.ORG.PL]ARROYO[CHR]
Premiera 24 maja 2016 roku.
Tak więc na premierę poczekamy miesiąć dłużej, do tego czasu możecie poczytać na jakich ustawieniach Wam pójdzie
Zgadzam się. Ale mimo wszystko nieprzeliczone, ale głupie hordy chaosu będą wciąż klimatyczne :)
Głupie oddziały krasnoludów czy elfów już nie za bardzo. Także Imperium.
Co do nieśmiertelności LL. Ten system już doskonale znamy z NTW. Wyeliminowanie wrogiego przywódcy na kilka tur (aż zagoi swe rany) i tam też warte jest przegranej bitwy.
EDIT:
Tym bardziej że w razie przegranej bitwy Legendarny Lord ma tracić questowe rzeczy. Czyli na przykład, gdy Karl Franz padnie na polu bitwy, to nie dość że zniknie z mapy na kilka tur, ale także straci Ghal Maraz i Szpon Śmierci.
Ja dopiero za którymś razem jak czytałem post Arroyo, załapałem że gra będzie przesunięta o miesiąc.
Jestem trochę rozczarowany z tego powodu, ale z drugiej strony nie pamiętam przesunięcia premiery tytułów TW, więc może to wyjść grze na dobre.
Inną sprawą jest to że chyba wzrośnie szansa na szybkie flc lub akcje taką jak z nomadami do roma2, chciałbym Bretonię.