A możesz sobie usunąć, niech ci będzie ;)
Wersja do druku
A możesz sobie usunąć, niech ci będzie ;)
Tak z ciekawości co to za plik dlaczego po każdej zmianie trzeba go usuwać za co on odpowiada?
Zawiera informacje już przetworzone związane z plikami tekstowymi i graficznymi przykładowo map_heights.hgt, a które odpowiadają za kształt i informacje zawarte na mapie kampanii, stąd sugestia by kasować po zmianach w tychże plikach...
Dzięki, lecz mam jeszcze jedno pytanie, na stronie moda na twc jakiś tam jegomość napisał ażeby cytuje " delete the .bin corresponding text files", cóż to mam znaczyć mam wszystkie tego rodzaju plik usunąć cz tylko jakieś wyszczególnione? Przepraszam za mało inteligentne pytanie, lecz jeszcze nie miałem okazji spotkać się z czymś takim, a jak widać moja wiedza na temat informatyki jest dosyć skromna. Z góry dziękuje za pomoc po raz kolejny ;)
W katalogu text są pliki .txt i .bin (o tej samej nazwie co te txt). W plikach txt masz po prostu teksty, które występują w grze i tu właśnie te włoskie teksty są zamieniane na polskie. Natomiast gra korzysta z plików .bin, które sobie tworzy na podstawie plików txt. Więc jeśli naniesiesz jakiekolwiek zmiany w plikach txt to musisz usunąć "korespondujące" (czyli o tej samej nazwie) pliki .bin, aby gra je sobie odtworzyła, z tym że już nowe, ze zmianami.
Testujcie nowe ai strategiczne Pitera wersja 3.4 z 28.03.2013 nowsze niż w megasubmodzie link: viewtopic.php?f=367&t=9822
Wie ktos jak zrobic zeby nad jednostkami nie bylo tych duzych flag.
Otwórz plik cfg i zmień show_banners z 1 na 0.
[video]
show_banners = 1
Który skrypt odpowiada za tytuły władców (król Włoch, Iberii, Irlandii itp.?) I jak zmienić dostępność tych tytułów na coś takiego:
Earl of Sicily (Earl Sycylii)
Dostępny dla: wszystkich
Prowincje jakie należy posiadać: Palermo, Syracuse.
Prowincja w jakiej musimy pozostawić dowolnego generała (bez innego tytułu) na minimum jedną turę: Palermo.
Lord of the Desert (Władca Pustyni Sahary)
Prowincje jakie należy posiadać: Marrakesh, Sigilmassa.
Prowincja w jakiej musimy pozostawić dowolnego generała (bez innego tytułu) na minimum jedną turę: Sigilmassa
King of Serbia (Król Serbii)
Prowincje jakie należy posiadać: Soli, Ras.
Prowincja w jakiej musimy pozostawić dowolnego generała (bez innego tytułu) na minimum jedną turę: Ras.
King of Boemia (Król Czech)
Prowincje jakie należy posiadać: Praga, Ołomuniec.
Prowincja w jakiej musimy pozostawić dowolnego generała (bez innego tytułu) na minimum jedną turę: Prague.
Supreme King of Ireland (Najwyższy Król Irlandii)
Prowincje jakie należy posiadać: Dublin, Cork.
Prowincja w jakiej musimy pozostawić dowolnego generała (bez innego tytułu) na minimum jedną turę: Dublin.
Prince of Wales (Książe Walii)
Dostępny dla:wszystkich
Prowincje jakie należy posiadać: Bangor.
Prowincja w jakiej musimy pozostawić dowolnego generała (bez innego tytułu) na minimum jedną turę: Bangor.
King of Burgundy (Król Burgundii)
Prowincje jakie należy posiadać: Lyon, Aix, Dijon.
Prowincja w jakiej musimy pozostawić dowolnego generała (bez innego tytułu) na minimum jedną turę: Lyon
Grand Duke of Lithuania (Wielki Książe Litwy)
Prowincje jakie należy posiadać: Ryga, Lyndanisse, Wilno.
Prowincja w jakiej musimy pozostawić dowolnego generała (bez innego tytułu) na minimum jedną turę: Wilno.
Marquis of Tuscany (Markiz Toskanii)
Prowincje jakie należy posiadać: Florence, Pisa.
Prowincja w jakiej musimy pozostawić dowolnego generała (bez innego tytułu) na minimum jedną turę: Florence.
TYTUŁY IMPERIALNE - TYLKO dla LIDERA FRAKCJI:
Holy Roman Emperor Święty Cesarz Imperium Rzymskiego
Dostępny dla: Frakcji katolickich.
Frakcja jaką należy zniszczyć: Holy Roman Empire.
Tytuł jaki należy posiadać: King of Germany (Król Niemiec).
Region jaki nasz lider Frakcji musi odwiedzić na minimum 1 turę: Districtum Urbis (Rzym).
Imperator Omnium Romanorum
Dostępny dla: krajów chrześcijańskich
Zdobyte lub posiadane prowincje: Rome, Constantinople, Athens, Smyrna, Palermo, Cagliari, Bari, Naples, Milan, Venice, Durres, Zara, Paris, Bordeaux, Marseilles, Lyon, Rennes, Iruna, Barcelona, Granada, Seville, Toledo, Lisbon, Santiago, Valencia, Tunis, Mahdia, Barqa, Caesarea, Konya, Ancyra, Aleppo, Jerusalem, Antioch, Damascus, Alexandria, Cairo.
Miasto w jakim musi być nasz Lider Frakcji przez minimum 1 turę: Rome.
Eastern Latin Emperor Łaciński Cesarz Konstantynopola
Dostępny dla: Frakcji katolickich.
Frakcja jaką należy zniszczyć: Byzantine Empire.
Miasto w jakim musi być nasz Lider Frakcji przez minimum 1 turę: Constantinople.
Grand Prince of Russia (Władca całej Rusi)
Zdobyte lub posiadane prowincje: Kiev, Novgorod, Smolensk, Ladoga, Chernigov, Turov, Perejaslav, Moscow, Rostov, Ryazan, Polotsk, Torzov, Vladimir.
Miasto w jakim musi być nasz Lider Frakcji przez minimum 1 turę: Moscow.
Caliph of Islam Kalif Islamu
Dostępny dla: Frakcji islamskich.
Zdobyte I posiadane prowincje: Baghdad, Medina, Cairo.
Miasto w jakim musi być nasz Lider Frakcji przez minimum 1 turę: Baghdad.
Qaysar î Rum
Dostępny dla: Frakcji islamskich.
Zdobyte I posiadane prowincje: Constantinople, Adrianopolis, Thessalonica, Athens, Monemvasia.
Miasto w jakim musi być nasz Lider Frakcji przez minimum 1 turę: Constantinople
King of Italy Król Włoch
Zdobyte lub posiadane prowincje: Milan, Asti, Genoa, Florence, Pisa, Bologna, Verona.
Miasto w jakim musi być nasz Lider Frakcji przez minimum 1 turę: Milan.
Rex totius Angliae et Dennemarchiae et Norregiae et partis Suovorum (Władca całej Anglii, Danii, Norwegii i części Szwecji)
Zdobyte lub posiadane prowincje: Arhus, Lund, Roskilde, Bergen, Tønsberg, London, Winchester, Nottingham, Exeter, York, Uppsala
Miasto w jakim musi być nasz Lider Frakcji przez minimum 1 turę: Roskilde
King of Spain (Król Półwyspu Iberyjskiego)
Dostępny dla:wszystkich
Zdobyte lub posiadane prowincje: Toledo, Cordoba, Granada, Zaragoza, Leon, Burgos, Seville, Santiago, Barcelona, Valencia, Iruna, Salamanca, Majorca, Badajoz, Tortosa.
Miasto w jakim musi być nasz Lider Frakcji przez minimum 1 turę: Toledo.
Lord of ¼ and half of the Eastern Roman Empire (Władca 1/4 Cesarstwa wschodniorzymskiego)
Dostępny dla: wszystkich oprócz biancjum.
Zdobyte lub posiadane prowincje: Venice, Crete, Adrianopolis, Naupactus, Monemvasia.
Miasto w jakim musi być nasz Lider Frakcji przez minimum 1 turę: Venice.
Witam!
Po przerwie chciałbym wrócić do grania w BC 6.3, ale pamiętam, że maksymalnie denerwował mnie moment, w którym możnowładcy domagają się budowy Trybunału i od tej pory komp nie proponuje mi już małżeństw dla generałów. NIE CHCĘ "produkować" tych księżniczek, który skrypt muszę usunąć, żeby pozbyć się tych najtańszych z tanich prostytutek???
Z góry dziękuję za pomoc!
Ps.: Dodam, że czytałem post Arthas990 ze strony 5 tego tematu, gdzie są wyjaśnione funkcje wielu skryptów, ale tego nie znalazłem...