Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
W descr_strat kampanii w jaką grasz należy to zmienić czyli typ osady z zamku na miasto i map.rwm usunąć.
Nie działa to na savy.
Arcybiskupstwo gnieźnieńskie jest historyczne, było na terenie Wielkopolski więc jest ok. Poznań obejmuje całą Wielkopolskę, nie tylko samo miasto Poznań.
Zrób kopię pliku descr_strat przed zmianami.
Wklej w miejsce obecnego wpisu poniższy, usuń map.rwm i Wrocław powinien być miastem.
settlement
{
level large_town
region Breslavia_Province
year_founded 0
population 2400
plan_set default_set
faction_creator poland
building
{
type core_building wooden_wall
}
building
{
type equestrian stables
}
building
{
type barracks town_guard
}
building
{
type missiles bowyer
}
building
{
type guild_woodsmens_guild woodsmens_guild
}
building
{
type smith leather_tanner
}
building
{
type hinterland_roads roads
}
}
Mam problem. Bellum Crucis 6.3 zainstalowane poprawnie działa bez megasubmoda:Włącza się mapa kampanii.A gdy zainstaluje MegaSubmoda wyskakuje taki błąd:http://zapodaj.net/36b8c98f3f798.bmp.html proszę o pomoc :cry:
Którego megasubmoda? Podany link do błędu, jaki wstawiłeś nie działa.
999 Osób na 1000 jakim nie działa Megasubmod źle zainstalowały.
Przeczytaj dokładnie opis instalacji.
Podaj jaki masz system operacyjny i dokłądną lokalizację moda.
MegaSubmod V. Mod zainstalowany w :D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods . System.... Windows XP
Grał ktoś może wcześniej HRE (Ces. Niemieckie)? Czy nie ma problemu z dostarczaniem ładunku do stolicy Regensburg? Bo z portów Hanzy np. Brema ewentualnie Utrecht jest kawałek drogi. Czy konieczne jest przeniesienie stolicy , przykładowo do Kolonii?
Szymczak69
Coś mało uważnie poradniki czytałeś. W Twojej spolszczonej instrukcji, tez to chyba jest napisane przy flotach handlowych.
Stolica do obsługi flot handlowych (by one działały i dawały dochody) musi być blisko morza.
Szenek122 zainstaluj ponownie. Nim to zrobisz usuń map.rwm z katalogów Full i Light i spróbuj odpalić. Na pewno pobrałeś całą Instalkę Megasubmoda V?
Cytat:
Coś mało uważnie poradniki czytałeś. W Twojej spolszczonej instrukcji, tez to chyba jest napisane przy flotach handlowych.
Stolica do obsługi flot handlowych (by one działały i dawały dochody) musi być blisko morza.
O jak mnie zrugał :oops: xD Ja poprostu lubie się upewnić. Domniemywam że nie zmienia to miejsca koronacji i wzrostu miru dla F.L? Tylko zmiana odległości od stolicy w pozostałych miastach? Jeżeli tak to nie urządza mnie to wyszystkie najbogatsze miasta mam na południu, wówczas więcej bym stracił pieniędzy na korupcji niż zyskał z pojedynczych statków. W polskim przypadku pewnie też trzeba zmienić na Gdańsk? Moim zdaniem ten skrypt jest do poprawki
W Polsce można do Poznania, mimo, ze nie ma tam portu.
Próbowałem to zmienić by stolica mogła być dalej, ale nie zadziałało. Albo zrobiłem coś źle, albo trzeba to zmienić w kilku plikach, ja zmieniałem w campaign_script.
Miejscem koronacji jest historyczna stolica, nawet jak ją przeniesiesz gdzie indziej, koronacja jest w historycznej. Polska zawsze Kraków.
No trochę jest to wkurzające. No na logike wydawałoby się że w campaign script, sam będe patrzył po plikach. Zastanwiam się czy to nie jest w trigerach Ancillaries albo Titles no bo jednak informacje o ładunku są wyświetlane jako "title" może tam. Zobaczymy jakbyś doszedł do tego to daj znać.