Re: Frakcje w TW:R2 - 12 frakcji (9 +3 DLC: Ateny, Epir, Spa
Egipt w jedynce miał jedną z lepszych pozycji startowych, Na zachodzie 3 buntownicze osady oraz jedna Numidyjska, południa nie było - jedyne zagrożenie pochodziło ze strony Seleucydów.
Ja nadal się zastanawiam cały czas, jaki wpływ będą mieć cuda oraz specjalne budowle ( Twierdza Bam, Nekropolia w Persopolis) bo szczyty górskie i wulkany raczej większego wpływu (oprócz strat związanych z potencjalną erupcją) nie będą mieć.
Zdaje się, że wszystkie specjalne miejsca/budowle (także natural wonders, jak góry) będą przynosić bonusy, tak jak w EB.
Cytat:
Zamieszczone przez DMageA
Ciekawi mnie jedno. Czy będziemy musieli wchłaniać za pomocą Rzymu bądź Kartaginy frakcje np. Swebów czy Arwernów, by nimi grać, czy raczej będzie jak w TW nowej generacji (Empire, Napoleon, Shogun 2)?
Na pewno wszystkie będą dostępne od początku, już dawno nie stosują tego rozwiązania.
Cytat:
Zamieszczone przez _yourself_
Cytat:
Zamieszczone przez DMageA
Ciekawi mnie jedno. Czy będziemy musieli wchłaniać za pomocą Rzymu bądź Kartaginy frakcje np. Swebów czy Arwernów, by nimi grać, czy raczej będzie jak w TW nowej generacji (Empire, Napoleon, Shogun 2)?
Na pewno wszystkie będą dostępne od początku, już dawno nie stosują tego rozwiązania.
Trochę szkoda, bo byłoby świetnie, gdyby do tego powrócili, mnie się to tak podobało i dawało frajdę, jak odblokowało się jakąś frakcję w wyniku podboju. Teraz tego nie ma, a cała gra przerodziła się w dopadającą mnie powoli nudę.
Żartujesz chyba.
Nie sądzisz, że gdyby powrócono do starego wyjścia, rozległyby się głosy: "Zdzierstwo! Nie dość że płacę za grę to jeszcze muszę podbić te frakcje! Jeszcze czego!!!"?
To już byłby ich problem, nie mój. Ja tam wolę mieć utrudnienie i wybić jedną frakcją drugą, by mieć tę drugą później do następnej "sesji", niźli mieć wszystko na tacy (nie cierpię minimalizmu).
No to w takim razie Twoim problemem, a nie naszym jest to, że na szczęście odeszli od tego durnego rozwiązania. Jak ktoś ma mało czasu na grę (bo praca) i chce sobie pograć Swebami, to też ma ich najpierw podbić? Bzdura. I nie wiem, co ma do tego minimalizm szczerze mówiąc.
Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
Spytaj może jeszcze, która jednostka będzie najbliższym odpowiednikiem husarii...
ekhm, chciałeś być błyskotliwy ? Jeżeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to lepiej zachować milczenie.
Cytat:
Zamieszczone przez Reznow45
Generalnie to Sarmatów lub Scytów uważa się za najbliższych późniejszym Słowianom, jest wiele teorii i hipotez sobie sprzecznych. Radzę zajrzeć na fora historyczne.
No właśnie historycznie to mniej więcej jestem zaznajomiony z tematem, ale ciekawi mnie, czy w ogóle Scytowie/Sarmaci będą się jakoś wyróżniać na tle innych barbarzyńców w grze. Trochę dziwne dla mnie byłoby, gdyby jednostki mieli takie same jak Celtowie czy Germanie - jakieś drużyny włóczników + trochę łuczników na koniach.
W pierwszym Rome każda wioska barbarzyńców była taka sama; nie znalazłem info o tych nacjach wschodu w internecie i stąd pytanie :) Wszak cały czas różne info napływają.
Jeżeli zaznajamiałeś się z tematem to powinieneś wiedzieć że te dwie frakcje to jedne z tych frakcji barbarzyńskich atrakcyjnych do gry ze względu na właśnie "egzotyczność" swoich wojsk - "klasyczni" barbarzyńcy to piechota a oni to konnica :)
Cytat:
Zamieszczone przez kampinosek1990
W pierwszym Rome każda wioska barbarzyńców była taka sama
Nieprawda.