Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Witaj. Jest temat o błędach poczytaj.
Generalnie należy robić savy co kilka tur, pod różnymi nazwami.
Usuń plik map.rwm z kampanii w jaką grasz i spróbuj wczytać.
Rusz agenta, albo armię, zmień coś i zapisz i próbuj puścić turę.
Włącz na moment toggle_fow.
Wczytaj wcześniejszy save.
Generalnie kombinuj i próbuj przejść tą turę w/w sposobami.
Błędy z Sycylią - co mi przychodzi na myśl, to pierwsza rzecz to zmiana Mietka, czyli usunięcie jakiejś prowincji z Sycylii i wrzucenie jej Polsce jako bodajże Podlasie, a druga to dodanie jakiegoś buntu chyba w Sycylii (też chyba przez Mietka). Najlepiej daj loga.
P.S. czemu mamy różowe nicki? Jestem rycerzem walczącym ku chwale kraju miodem i mlekiem płynącym, a nie jakimś propagatorem gender :)
On nie gra Sycylią.
Różowe nicki to raczej żart na dziś.
Ale daj loga z katalogu logs w głównym katalogu Bellum.
To że nie gra Sycylią nie znaczy, że te zmiany nie spowodowały błędu :) Nie znam się, ale być może log wychwyci jakiś błąd.
Ok, udało mi się pobrać submoda na stary komputerze:P Mam pytanie, o co pyta się bellum crucis zaraz po starcie przy kampanii full? Nie znam włoskiego, a mam nadzieje ze to jest jakaś pierdoła, bo jak akceptuje wywala mi błąd ze medek napotyka itp. a poza tym to mod działa dobrze :P
To jest wprowadzenie do kampanii. Komp pokazuje posiadane i okoliczne miasta, które jego zdaniem warto zaatakować. Czyli pierdoła, całkiem fajna, no ale niestety nie działa na megasubmodzie. Trzeba wybrać czerwony krzyżyk.
Witam, strasznie sie napaliłem na tego Submoda, bo podobno jest świetny, a samo Bellum Cruscis już mnie nudzi... widziałem ten błąd 3 strony dalej, i nie został rozwiązany...
Chodzi o właśnie to https://imagizer.imageshack.us/v2/12...90/20/5lpp.png Uprzedzam pytania czy usunąłem map.rwm tak, usunąłem, przeinstalowałem sterowniki, przeinstalowałem całego Total War'a... moda przeinstalowywałem jakieś 3-4 razy... no i w końcu sie poddaję... nie mam pojęcia co z tym zrobić... Możecie pomóc panowie? :(
zmniejsz ustawienia grafiki, ot tyle.
Zmniejszenie ustawień grafiki nie pomaga... zresztą komputer mam na tyle dobry że mogę grać na najwyższych... Oczywiście na samym Bellum Crucis sie to nei dzieje... i zapomniałem dodać że nie chodzi o bitwę, tylko nawet kampania nie chce się uruchomić + Sprawdzałem czy to może chodzić o grafike... i na najniższych ustawieniach to samo.
Prawie 800 Osób gra na Megasubmodzie. Sporadycznie miałem taki error, ale jednorazowo.
Zmniejsz skalę jednostek. Może to coś da.