A także niewiadomo kiedy będzie dostępna aktualizacja żeby w końcu zagrać?
Wersja do druku
DeI jest już kompatybilne z EE. ;)
1) Czy falanga już tak zostanie bez saris. Bo teraz to jest dodatkowa jednostka z mieczami i dopiero jak włączymy przycisk to pokazują się włócznie.
2) Kiedy wyjdzie wersja 1.0?
3) Czy jest jakiś mod który wywalał by wozy z kosami u generałów Egiptu, Pontu itp?
4) Szkoda że mod na rzymskie legiony nie został włączony do DEI. jest tylko jako sub mod.
1. Falanga bez saris? pierwsze słyszę.
2. Wyjdzie kiedy skończą (nie ma pospiechu), myślę, że nie wcześniej niż w listopadzie.
3. Nie ma.
4. Był włączony lecz powodował problemy , tury dla niektórych ładowały sie zbyt długo,a i co niektórzy gracze narzekali , zresztą co za problem, komu zależny instaluje submoda.
Tak nawiasem, wróciłem wczoraj do DeI po dłuższej przerwie. Kontynujac kampanie jeszcze z wersji 0,95, po aktualizcj do EE i wersji 0,96a w końcu na wyższym poziomie imperium nie jest nudno jak w czasach sprzed EE. AI na mapie kampanii jest bardziej agresywne .Teraz mam wojnę z Baktrią oraz Partią których imperium zajmuje prawie całą Azję do granic Egiptu, Swebami którzy panują w Germanii oraz na stepach stepach, a w Afryce toczę wojnę z Kartaginą i Numidyjczykami . Dobrze, że w Galii spokój , bo tu panuje mój sojusznik czyli Massylia. Pozostaje jeszcze skopana wojna domowa, a jakże CA jak zwykle musiało coś spier...ć. ponoć mają to jednak naprawić :confused: W chwili obecnej przerzucam moje legiony z jednego końca imperium na drugi niczym Niemcy swe dywizje na froncie wschodnim :). Obecnie szykuję się do wykończenia Kartaginy pod Tapsus. Później, jeśli Partowie nie najadą mnie w Tracji ruszę pod piramidy.
Jak rozpoczynamy bitwę to stoją z mieczami dopiero jak naciskamy przycisk "falangi" to pokazują się włócznie (pochylone). Tak jest od wersji 0.96 (chyba) z tego co pamiętam to przy 0.95 było normalnie czyli stali z sarisami wzniesionymi do góry, a po kliknięciu przycisku falangi pochylali włócznie.
panowie nie moge pobrać moda linki są nieaktywne :(
Mam zamiar wrócić po kilkutygodniowej przerwie, ściąga mi się aktualizacja - warto zakładać kampanię? Są konkretne zmiany?
"Chodzi o avatar"Kam2150. Nie uchylaj się przed dotknięciem kogoś kogo nie szanujesz a już na pewno nie chcesz zrozumieć.
Pozwalam sobie tylko na to co kilka osób pod kościołem prawi na tyle by to usłyszeć i na tyle by pojęli że ich rozumiesz
w której turze jest kolejna reforma w dei ta z hastati pózni bo dawno nie grałem w dei i zapomniałem :)