Ale to właśnie nie chodzi o grafikę, przykładowo bitwy mi działają na najwyższych ustawieniach graficznych na tym submodzie... po prostu gra mi wyrzuca mi taki błąd jak wybieram frakcję i przechodzę do gry... jednym słowem chodzi o mape kampanii...
Wersja do druku
Ale to właśnie nie chodzi o grafikę, przykładowo bitwy mi działają na najwyższych ustawieniach graficznych na tym submodzie... po prostu gra mi wyrzuca mi taki błąd jak wybieram frakcję i przechodzę do gry... jednym słowem chodzi o mape kampanii...
A klikasz na czerwony krzyżyk jak się pojawia ekran powitalny moda? Witamy w Bellum Crucis?
Bo jak klikasz na zielone oznaczenie to zawsze wywali.
Ew. pobierz submoda ponownie, może coś się nie pobrało jak należy.
Pobierałem już dwa razy... a nie jest to tak że mapa sie włączy i jest wszystko ok... Wygląda to bowiem tak : Wybieram frakcje, te ładowanie - Filmik - Następne ładowanie i w tej częsci w połowie ładowania jest ten błąd... Instalacja została wykonana poprawnie, strasznie dziwna sytuacja...
A jaki masz system operacyjny?
Podaj lokalizację moda dokładną.
Windows'a mam 7 64 bitowego
a lokalizacja to : D: Medieval total war > mods > Bellum Crucis 6
Chciałbym dodać że dysk D nie jest moim dyskiem na którym mam zainstalowanego windowsa... ale to raczej niczego nie zmienia
Przed chwilą sprawdziłem czy zadziała mi Megasubmod III i tak samo jest ten błąd.
Nie wiem. Czekaj na nowe sterowniki do karty graficznej.
Nie mam pojęcia o co biega.
To nie kwestia Megasubmoda a grafiki.
Kingdoms odpala? masz inne mody? działają.
Usuń ponownie map.rwm z kampanii full i light, wyłącz kompa. Włącz i spróbuj odpalić kampanię?
Może antywirus coś zablokował podczas instalacji?
Araven, kilka osób to ma, czyste Bellum i inne mody im działają, wywala błąd grafiki tylko na Megasubmodzie. Coś więc megasubmod musi powodować. Za dużo nagrzebane w nim jest, przy 7.0 nie można tak mocno ingerować w moda, bo potem takie babole są.
Sterowników nowych jak narazie nie ma... ostatnie zostały wydane w 2013 roku
I właśnie to jest kwestia czegoś w Megasubmodzie... bo Kingdoms odpala, Bellum Crucis odpala... Ale gdyby chodziło o samo Bellum Crucis to bym tutaj nie pisał przecież, Antywirusa nie używam... najwyżej poczekam do wydania nowszej wersjii Bellum Crucis i prawdopodobnie nowego Megasubmoda...
Owszem jest nakombinowane, ale gra się super.
Problemy są ale rzadko. Jak reinstall nie pomógł to nie wiem.
Do 7.0 zmiany będą dużo mniejsze w Submodzie, a może żadne jak będzie hulało ładnie.
Edit: Azar993 jednak zainstalował, problemem nie był Megasubmod a brak wgranego bugfixera do BellumCrucis 6.3, co wyszło dopiero na PW.
Miłej gry życzę.
Jest możliwość ściągnięcia Megasubmoda z innej strony ?