Hmmm po tym patchu czasem żołnierze jeżdżą na wrotkach, no ale ogólnie faktycznie, jest lepiej z tą optymalizacją. Teraz poczekać jeszcze ze 2 miesiące i będzie można przyjemnie grać.
Wersja do druku
Hmmm po tym patchu czasem żołnierze jeżdżą na wrotkach, no ale ogólnie faktycznie, jest lepiej z tą optymalizacją. Teraz poczekać jeszcze ze 2 miesiące i będzie można przyjemnie grać.
Szybkie pytanie, czy frakcje mogą się odrodzić poprzez bunt, czy może je wyzwolić tylko inna frakcja po zajęciu prowincji?
Mogą, osobiśie nie spotkałem się z wyzwoleniem nacji przez inną frakcję, to chyba dopiero w modach. Jeżeli buntownicy mają przypisane państwo to jeżeli podbiją jakieś miasto to nacja się odrodzi.
Dość późno to piszę, ale audio w Romku2 jest bardzo słabe. Podobnie jak u większości nowych produkcji nie dane było mi rozkoszować się muzyką z głośnika.
Owszem. Swoją drogą, jest to wspaniały sposób, gdy chce się zająć region, który przejęła frakcja, z którą nie chcemy mieć wojny. Miałem tak podczas kampanii Partią.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Baktria została podzielona między mnie oraz jakiś protektorat Seleucydów. Jako, że nie chciałem jeszcze tego bloku państw atakować, to wysłałem swoich szpiegów i dygnitariuszy do tego regionu szerzyć zamieszki. Po kilku turach Baktria wróciła na mapę tylko po to, by w następnej zniknąć pod moim butem.
Panowie mam kłopot a mianowicie, gram na modzie DIvide Et Imperia i do zbudowania kolejnego poziomu koszar potrzebuje... miedzi a za cholere niemoge jej znaleźć skąd można importować, Orientuje sie ktoś gdzie ją nabyć?
Orientuje się ktoś jak w trakcie kampanii toczyć bitwy nocne? To jakaś specjalna umiejętność? :)
Pewien nie jestem ale nocne bitwy moga byc przy zasadzkach jesli mamy opanowana specjalna umiejetnosc.. Cos takiego mi swita.
Zagrałem już ze 3 kampanie i ani razu nie mogłem rozegrać bitwy nocą,, ;//
Umiejętność ataku nocą trzeba przyznać generałowi w ramach awansu na kolejny poziom. Zapewne jest to powiązane z współczynnikiem przebiegłości/cunning czy jak to tam zwał ;P