Witam ale w wersji od ordenusa mam problem . Pliki są uszkodzone nie można ich wypakować.
Wersja do druku
Witam ale w wersji od ordenusa mam problem . Pliki są uszkodzone nie można ich wypakować.
Potwierdzam. Wersja od ordenusa działa poprawnie.
Link do poprawek
https://www.mediafire.com/file/7ckec...mod19.rar/file
Sposób instalacji:
1. usuń folder fe_buttons_48 znajdujący się w mods/potop/data/menu/symbols .
2. w jego miejsce przenieś ten wypakowany (cały folder, nie tylko jego zawartość).
3 pliki campaign_descriptions oraz expanded przenieś do mods/potop/data/text i podmień stare pliki.
4. zawartość foldera leaders przenieś do mods/potop/data/world/maps/campaign/imperial_campaign (zawartość z folderu, a nie cały folder!)
5. Gotowe ! Ciesz się jeszcze lepszą jakością moda.
Co zawierają pliki:
~ Nowe, większe, bardziej historyczne i lepszej jakości herby (tylko do menu wyboru kampanii)
~ Nowe portrety władców, bardzo dobrej jakości, większe, wszystkie na czarnym te i w nowym obramowaniu.
~ Zmienione nazwy państw na bardziej historyczne i w poprawnych formach.
~ Dodane i zwiększone opisy państw w menu wyboru kampanii, teraz można z zaciekawieniem czytać na temat każdego kraju przed rozpoczęciem rozgrywki, zapraszam do lektury :)
Bugi:
Może wywalić z gry przy pierwszym uruchomieniu z nowymi plikami, przy pierwszym wczytywaniu menu wielkiej kampanii wczytywanie trwa około minuty-2, ale tylko za pierwszym razem, później jest już płynnie wszystko.
Karim, świetna robota, a dałbyś radę dorobić jeszcze takie herby już do mapy kampanii?
I czy wie ktoś jak usunąć tego typu napisy z menu?
Jeszcze się nie zbierałem za to, więc nie wiem jak mi to pójdzie, ale mam zamiar to zrobić.
Nie wiem jak zmienić czy usunąć ten napis, może wystarczy zmienić tylko na "wybierz" i będzie to już lepiej wyglądało niż teraz, ale nie wiem gdzie ten plik się znajduje.
Ja właśnie też nie wiem gdzie jest ten plik a co gorsza nawet nie wiem w jaki sposób go szukać :/
Panowie jest ogromny apel, potrzebny mi ktoś do pomocy do dodawania jednostek wojskowych do budynków (żeby można było rekrutować jednostki na mapie kampanii), inaczej rzecz ujmując, jeśli nie znajdzie się chętny to będę musiał zrobić wszystko po swojemu bo inaczej tego nie ogarnę i następna wersja moda (z mojej strony) może nawet nie wyjść
Nie ma na forum nikogo kto się na tym zna? To może spróbuj na międzynarodowych forach znaleźć ludzi do pomocy.
Czemu karty jednostek tak wyglądają jak wyglądają, czyli przedstawione są atrybuty danego wojska