Do X wieku;)
Wersja do druku
Do X wieku;)
Jakie u was uzbrojenie występuje i jakie religie , jacyś kapłani pogańscy ?
Pytam z pewnego powodu którego na razie nie zdradzę.
Z broni to dostepne sa miecze, czekany, duny, szable, wlocznie ale chodzi tez zeby byly odpowiednie do wieku, takze miecz musi miec odpowiednia rekojesc itd. Z pancerzy to kolczugi, lamelki, luski ewentualnie kaftany, przeszywki, dalej bizanty, nareczniaki, rekawice luskowe, kolcze itd. Helmy opowiednie do czasu i miejsca;) No i duze tarcze.
My ludzie uczciwi - nie chrześcijany.
Jeżeli chodzi o nasze tereny to mitologia słowiańska. Perun Swaróg i wielu innych bogów. Kapłani to tzw: żercy.
Chyba że chodzi ci o wajkingów który też u nas są. Odyn Thor a kapłani hmm nie wiem czy byli jakoś specjalnie nazywani albo druidzi. W kwestii religi nie orientuje się za bardzo.
No zdradź, że chcesz porzucic pedalski los benedyktyna i zostać prawdziwym wojownikiem ;pCytat:
Pytam z pewnego powodu którego na razie nie zdradzę.
No zdradzam ale zakon bo gość który go założył mnie wkurza. Ponad pół zakonu chce odejść i planujemy zrobić coś porządnie ale co do okresu jeszcze nie wiemy jak będziemy wcześni to z 20 osób może się udać. Dzięki za informacje. A ja chcę jeśli to się uda być porządnym pogańskim kapłanem :twisted:
Ja bym ci radził być dobrym templariuszem, który siecze pogan ino furczy :D
http://www.akif.ru/video.html
Tak się walczy.
Nie sluchaj swierzaka! Nie ma to jak zapaach otwierania konserwy o poranku!
Ehh czhyba nic z tego prawdopodobnie przejdziemy do ludzi którzy chcą Piastów (IX-Xw) w mieście odtwarzać ale nie wiem jak to będzie.
A cod o filmiku Vasa, to smieszny jest;) Szybkosc maja, ale machaja jak cepem, zero unikow, tarcze dla ozdoby, typowy pokaz dla tlumow. No i paru wczesnych jest;)
A ja wole być herbowym Panem :) ładnie wygląda Herb cieszyna :D (można mieć tylko mijeski albo być templariuszem/joannitą lub Czechem)