http://mmh7.ubi.com/en/blog/post/vie...e-lotus-empire
Opis Imperium Lotosu (Nagi). Czy to spekulacje odnośnie DLC przyszłego??
Wersja do druku
http://mmh7.ubi.com/en/blog/post/vie...e-lotus-empire
Opis Imperium Lotosu (Nagi). Czy to spekulacje odnośnie DLC przyszłego??
W końcu zaprezentowano zmienione wyglądy Wampirów i Liszy ze względu na kalkę z Heroes VI. Oto i one:
Spoiler:
https://mmh7.ubi.com/pl/factions/nec...atures/vampire i https://mmh7.ubi.com/pl/factions/nec...creatures/lich - tu znajdziecie modele wampira i lisza po zmianie. Szczerze? Na widok lisza aż zachciało mi się płakać... z głupoty jego wyglądu. Wampiry za to świetne.
Im więcej patrzę na te jednostki tym mniej mi się one podobają...
Na razie Elfy chyba najlepiej, tylko ta łania.
Wszystko w rękach (w wyglądzie) Mrocznych.
Te wszystkie jednostki jakieś takie bez polotu... Kolorystyka, te wszędobylskie kolce i czaszki. Jak z jakiegoś drugoligowego fantasy. Serio firmy nie stać na zatrudnienie projektantów z jakąś ciekawszą wizją? Te wszystkie jednostki od 5 wyglądają tak samo nudno.
No i coś co od dawna w wyglądzie postaci z serii mi nie odpowiada. Czemu nieulepszona wersja jednostki wygląda jak wersja beta, a ulepszona jak normalna? Czy nie można zrobić dwóch różnych wyglądów? Jednego mniej bogatego a drugiego bogatszego ale bez tych sztucznych "wzmocnień" typu damy wiecej kolców, więcej czasek, jakąś koronę i zmienimy kolor...
Trudno, Twój problem, nie nasz ;) To, co Tobie się nie podoba, to innym może się podobać, 3DO celowało w jednych graczy, a Ubisoft w drugich, w końcu nikt nie każe Ci kupować gry.
Niedługo informacje o Mrocznych Elfach i dodatkowym projekcie do Heroes VII. Mroczne Elfy będą mniej fioletowe niż w Heroes VI, co powinno ucieszyć fanów mroku.
Ale to o co chodzi? Nie mam prawa wyrazić swojej opinii? Czy nie mam prawa skrytykować? Taka prawda, ta seria od dawna traci klimat i upodabnia się do drugoligowych fantasy z rycerzami, smokami i szkieletami. Żadna tajemnica, że jednostki są słabo zaprojektowane. Poza tym nie wiem co ma do rzeczy rodział na 3DO i Ubisoft. Już w heroesach 3, właściwie jedynym, problemem był kiepski design nieulepszonych jednostek. Teraz to już tragedia, zaraz wrócimy do czasów Diablo 2 gdzie "jakość" jednostek oznaczało się kolorem.Cytat:
Trudno, Twój problem, nie nasz ;) To, co Tobie się nie podoba, to innym może się podobać, 3DO celowało w jednych graczy, a Ubisoft w drugich, w końcu nikt nie każe Ci kupować gry.
Popieram słowa Volomira. Klimat Heroesów niestety w chwili obecnej leży, jednostki (często nieproporcjonalne) w zdecydowanej większości wyglądają po prostu słabo. Od nadmiaru bajerów powstaje kicz.
Dokładnie o to mi chodzi! Ten nadmiar bajerów rodem z kiepskiego fantasy. Można wciąż przywoływać Heroes3 ale tam te jednostki były świetnie zaprojektowane. Każda z nich mogłaby wylądować w takim Władcy Pierścieni i nie budziłaby uśmiechu politowania. A przynajmniej większość ;)
No niby i tak, ale umówmy się - Ubisoft celuje w graczy, którzy wolą stare, dobre typowe fantasy bez bajerów, które były ogółem w uniwersum 3DO (i tu mówię, że Heroes III to tylko zwykła kropla w morzu wyobraźni twórców). Ja akurat Heroes III nie lubię i mówię to szczerze, gdyż przeszkadzało mi głównie AI, które było na poziomie banana. Oraz te kampanie mi przeszkadzały - jedyne, co lubiłem w Heroes III to kampanie Tarnuma i Cień Śmierci, podstawka była strasznie nudna (mówię to, bo dla mnie uniwersum Heroes to głównie kampanie, fabuły tych kampanii i postacie). Od Heroes V dalej to właśnie kampanie były silnymi stronami serii Ubisoftu i dla mnie to się liczy. Innymi słowy Heroes III (jak i większość gier z uniwersum stworzonego przez 3DO i Jon van Caneghema) zepsuło sobie u mnie opinie przez mieszanie tego z sci-fi (tu Starożytni m.in.) - to nie Warhammer 40.000, gdzie to było konkretnie zrobione i miało sens.
Podsumowując, od Heroes V to nowy świat, nowe lore i nowe nacje i rasy. Nikt nie każe wam kupować najnowszych gier z serii, ale narzekaniem nie zmienicie czyjejś postawy na temat danej gry, proste.