Obstawałem przy facetach w kraciastych sukienkach, ale jednak przekonałem się do Krzyżaków w Prusach :D
Wersja do druku
Obstawałem przy facetach w kraciastych sukienkach, ale jednak przekonałem się do Krzyżaków w Prusach :D
Froya z angielskiego jesteś raczej dobra ?. Mogę Ci udostępnić PDF z Crusaders of the Amber Coast. Czy o Krzyżowcach znad Bałtyku, to bardziej o Kawalerach Mieczowych i bardziej na Litwie, i XIII wiek. Kampania tam jest fajna jakiej nie czytałem Miała byś opowieść. Krzyżacy też się przewijają.
Udostępnij, choć myślałam nad czymś swoim. Oczywiście z chęcią przeczytam, a może coś podłapię.
Jutro wstawię i dam Ci link.
Rozumiem, że chcemy grać w PBFa o tematyce krzyżackiej w Prusach? Jeżeli tak to dajcie mi chwilkę czasu na przygotowanie historii, zapoznanie się z mechaniką rozgrywki i za niedługi czas będziemy mogli ruszać, tak myślę :P
Jeżeli komuś nie chce się czekać, może podsyłać mi karty postaci wzorem takim jak w poprzednich PBF'ach. Łatwiej będzie mi pracować z treścią przygody :) Chyba, że ktoś ma jeszcze inne pomysły dotyczące realiów w jakich odgrywać ma się historia, to czekamy jeszcze.
Jeśli chcesz sam wybierać umiejętności, sztuczki itp. to wyślę odpowiednie do tego informacje. W innym przypadku sama mogę dopasować odpowiednie cechy.
Jeśli o mnie chodzi, to pomysł z Prusami ma sens. A 30-latkę można sobie zostawić na później, ale warto spróbować.
To ew. głosujmy, ale to MG wybierze a, że Froya nim będzie to na razie są Prusy, ale może być coś blisko Prus. Froya zdecyduje jak się zastanowi i zapozna z materiałami jakie jej podesłałem w PDF.
Froya, technicznie mogę prowadzić walki i wszelkie obliczenia, jak Ty jako MG mi podasz wcześniej siłę przeciwnika (wyszkolenie, uzbrojenie i liczebność). ew. Ci poobliczam szacunkowo a testy porobisz sama.
Ew. głosowanie można robić na coś innego niż Prusy, tam MG będę ja, poprowadzę to po Wiedźminie (Novigrad część II.)
Wysłałem już swoją postać. ^^
Niech będą Prusy, bo swojego bohatera już robię w tym klimacie:)
Dla ułatwienia tworzenia polecam:
https://www.youtube.com/watch?v=Zl0argGhhsE