Bardziej rezygnuję ze względów zawodowych, bo od września nie będę miał w ogóle dostępu do kompa z medievalem. Tylko telefon. Aczkolwiek to co napisałem wcześniej dalej podtrzymuję.
Wersja do druku
Bardziej rezygnuję ze względów zawodowych, bo od września nie będę miał w ogóle dostępu do kompa z medievalem. Tylko telefon. Aczkolwiek to co napisałem wcześniej dalej podtrzymuję.
Gdybym był moderatorem, z miejsca kasowałbym takie pyskówki i dawał ostrzeżenia lub punkty karne.
Natomiast MG nie powinien się bawić w kotka i myszkę tylko robić/klikać za spóźnialskich, zwłaszcza tutaj w MKO36 - bo z tego co pamiętam na początku tej KO sami ustalaliście, że to ma być KO o zaostrzonym rygorze. Od tego jest MG, by robić w zastępstwie.
Ewntualnie opóźniający gracz sam może wyznaczyć zastępcę, czy takie to trudne?
Matisek - każdy prowadzi własną politykę i mają prawo przeprowadzić rozbiór twojego państwa jeśli uda się zebrać koalicję. Więc nie lamentuj.
Ponadto przestańcię się wzajemnie obrażać bo rzygać mi się ch...... bueeeeh.
Hahahah nie mam słów. Zawsze najlepiej zwalić winę na innych co nie? Szkoda że rezygnujesz w tak niehonorowy sposób i to akurat kiedy jest twoja kolej. Jeśli coś psuje atmosferę to właśnie takie zachowanie. Mam nadzieję że Wojtascythe przejrzy na oczy i nie zrezygnuje.
Co do osób broniących spóźnialskiego - głównym zarzutem była jego niesłowność i brak informowania o opóźnieniu, a nie sam fakt spóźnienia. Poza tym istnieje jeszcze instytucja zastępcy, która w takich sytuacjach powinna być normą a nie czymś wyjątkowym. Każdy ma jakiegoś sojusznika, widnieją oni w ambasadach, ci z urzędu winni być upoważnieni do zastępstwa w razie gdy gracz spóźnia się z turą bez słowa wyjaśnień.
Pełna zgoda. Czy np. Soplica, ja i Xardas się obrażamy w WKO34, że nas wszyscy dookoła atakują a Mefisto znajduje wrogich nam zastępców na wszystkie wakujące frakcje, które wcześniej były naszymi sojusznikami lub były nam przychylne (t.j. Aragonia, Bizancjum, Maurowie, Litwa)? Jasne, że się nie obrażamy! Walczymy do końca z nawałą podstępnych żmij! Proszę brać przykład! :) Z nas lub z Mefista.Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Wiadomo, że każdy ma swoje życie i swoje sprawy, ale nikt nikogo nie zmusza do grania w Kampanie Online, które mają jasno określony regulamin. Po prostu zgłaszając się do KO bierzecie na siebie pewną odpowiedzialność i zdecydowanie niehonorowo byłoby teraz to tak wszystko porzucić.
Ciężko mi uwierzyć, że ktoś nie może znaleźć 20 minut jednego dnia na zrobienie swojej tury. A nawet jeśli już tak jest, to czemu nie dać komuś hasła i poprosić o zastępstwo?
Po prostu nie powinno się brać zbyt wielu KO jednocześnie, tylko liczbę odpowiednią do ilości wolnego czasu, ot cała filozofia. Niektórzy biorą KO garściamy, później się obrażają przez takie spiny jak ta, po czym masowo rezygnują podając głupie wymówki, stwarzając problemy.
To ja pytam po co te osoby zapisały się do tak wielu KO naraz - brak umiaru i rozsądku?
Jeszcze jedno - grając w kilku KO nie można liczyć na zwycięstwo w każdej z nich i rezygnować po pierwszym niepowodzeniu. W momencie zapisu do KO niech każdy liczy się z porażką i niech każdy wie, że zapisuje się by grać do końca, a nie by porzucić przegrywającą frakcję.
Czy ja dobrze widzę? Mieszacie HONOR do gry komputerowej? Coś tu jest nie halo...
Kto miesza honor do gry komputerowej?
Pampa jako moderator powinieneś po prostu wykasować wszystkie posty poczynając od #131 Idilli aż do #159 (czyli całą tą toksyczną - jak to określiłeś - pyskówkę), a następnie zrobić turę jeśli grasz Sycylią (tego akurat nie sprawdzałem, kto tu kim gra). Ja bym tak zrobił. A jak ktoś spróbuje znowu wstawić tu inny post nie odnoszący się bezpośrednio do kolejki i wykonywania tur, to kasuj i dawaj osty.
==========
Edit:
Z wyjątkiem postu #140, gdzie jest tura Nowogrodu (czyli teraz Nowogród ma turę, a nie Sycylia).Cytat:
wykasować wszystkie posty poczynając od #131 Idilli aż do #159
Notabene, poprzednią turę Nowogrodu chyba wykonywałem ja w zastępstwie, tak ??