A także eliminowanie wrogich agentów, którzy sami z siebie (poprzez drzewko umiejętności) zmniejszają nasz ład w prowincji.
Wersja do druku
A także eliminowanie wrogich agentów, którzy sami z siebie (poprzez drzewko umiejętności) zmniejszają nasz ład w prowincji.
Czy jak wyślę armię Łaa! na osadę wroga, ona ją zdobędzie, to będę mógł zadecydować o losie osady? Przyłączyć ją do własnego terytorium?
Nie, Łaa! traktowane jest jako osobna, sojusznicza frakcja w tym przypadku. Nie pamiętam tylko, czy Łaa! niszczy osady, bo plądruje na pewno.
Czyli co się właściwie dzieje po zdobyciu przez nią osady? Powstaje nowe "państwo"?
Osada jest plądrowana i pozostaje w rękach poprzedniego właściciela.
Nie.
Jeśli osada jest na terenach dozwolonych dla zielonych, to łaa je zdobywa dla gracza. Natomiast tereny ludzi łupi.
A to mi w ogóle z głowy musiało wylecieć, ale w pewnym wieku już się zdarza:D. Co prawda dawno nie grałem Zielonymi, ale byłem pewien, że Łaa! nie może przejąć osad dla nas.
Zgadzam się z Iturielem. Łaa może przejmować dla nas osady.
Teraz gram szamanem dzikich orków. łaa podbiłem połowę osad krasnoludów z dołu. Niestety nie mogę potwierdzić jak łaaa sprawuje sie w walce przeciwko ludziom bo chaos wszystko spalił. Jeśli dobrze pamiętam to łaa ludzkie osady pierw łupi (redukuje o 1 poziom) i później jak osiągnie 1 poziom to niszczy (ale tego nie jestem pewien).
Czy mogę zaliczać bitwy zadaniowe w kampanii? I jeżeli tak to jak?