To prawda,świetne bitwy,warto dodać że w drugiej rydwany zabiły mi 400 ludzi z czego większość to byli mistrzowie miecza xD
Wersja do druku
To prawda,świetne bitwy,warto dodać że w drugiej rydwany zabiły mi 400 ludzi z czego większość to byli mistrzowie miecza xD
deve (Sparta)- Zachar ( Egipt) 1:0
Zachar ( Kolchida) - deve ( egipt) 0:2
dzięki za grę :)
Zgłaszam push thru wykonane przez Tyberiusza w drugiej bitwie i protestuję przeciw takim zagraniom.
tyberiusz 2 niesmiertelnik 0
armnie selecydzi-icenowie kartagina
PIRX: nie wpisane. do uzupełnienia po rozegraniu powtórki drugiej bitwy
Prośba o przesłanie powtórek na adres fazus@o2.pl oraz opisanie momentu w którym mogło dojść do naruszenia zasad.
PS: już mi się nie chce wciąż podbijać do ludzi z pytaniem, czy mają czas zagrać. Także jak ktoś będzie chciał zagrać - niech uderza.
http://files.tinypic.pl/i/00809/vcsbna9alivg.jpg
Minireportaż z walki dzielnej jazdy mediańskiej.
Zgadnijcie gdzie później pojechała.....
Oglądałem udostępnioną przez Nieśmiertelnika powtórkę, i takiego chamskiego na siłę push trhu jeszcze nie widziałem. Ludzie, my tu gramy for fun, i nie uciekamy się do tak chamskiego przejechania oddziału gromady mieczy 120ludzi i poborowych 98, jazdą w liczbie 50ludzi. To nawet nie powinna być powtórka bitwa. tylko przyznany 1 pkt dla nieśmiertelnika. Niestety to nie mi decydować o wymiarze kary, ale push thru ewidentny.
Decyzja:
Podręcznikowy push thru. 3:47 przed końcem bitwy - atak od frontu kawalerią mediańską na dwie jednostki piechoty Icenów. 3:15 - przepchnięcie kawalerii przez 2 jednostki piechoty (włócznicy co prawda migali, ale nie złamali się jeszcze). Następnie atak przepchniętą jednostką kawalerii na procarzy.
Zasady:A więc powtórka, dowolny wybór nacji i armii. Kolejne przewinienie tego typu w bitwie z Nieśmiertelnikiem - walkower.Cytat:
Jeżeli sędziowie dopatrzyli się jego użycia, to w przypadku przegranej bitwy przez pokrzywdzonego zarządzają powtórkę - nacje i armie wyzerowane, gracz który dopuścił się występku otrzymuje ostrzeżenie, a gdy otrzyma kolejne: walkower na korzyść pokrzywdzonego.
Niestety, według mnie regulamin jest zbyt mocno po stronie gracza który zrobił push trhu, bo jednak dlaczego masz zmieniać dobry roster i frakcję z racji tego że przeciwnik złamał regulamin kiedy miałeś szansę wygrać. Czyli i tak największym poszkodowanym zostaje nadal Nieśmiertelnik. Nie chcę teraz krytykować regulaminu czy go podważać bo sam go zaakceptowałem z innymi graczami, ale wciąż uważam że "sankcje" na graczy nadużywających push thru powinny być o wiele większe. Rozumiem, push thru na 1 oddziale w zamieszaniu kiedy kawaleria się zmiesza z oddziałem, ale to było chamskie przeciągnięcie przez 2 jednostki wroga, które było zrobione z zamiarem zabicia strzelców wroga za plecami. Dlatego chciałbym by w następnym takim turnieju przedyskutować kary za push thru na forum publicznym w jakiejś ankiecie. I nie chodzi o to że chce dowalić Tyberiuszowi czy komuś innemu, chodzi po prostu o zwykły fun play, a na fun playu takie zagrywki są nie na miejscu i okazują brak szacunku do przeciwnika. Przepraszam za niepotrzebny spam, ale się zdenerwowałem takim zagraniem szczególnie w naszym zaufanym gronie. gdzie naprawdę dużo bitew spędziliśmy razem na czwartkach czy innych ligach/turniejach.