Akurat o modyfikatorach wiem sporo, ale jakoś tu nie pomaga mi to zbytnio:D. Żeby wygrać, trzeba grać.... jakiś geniusz to hasło wymyślił:ok:
Wersja do druku
Akurat o modyfikatorach wiem sporo, ale jakoś tu nie pomaga mi to zbytnio:D. Żeby wygrać, trzeba grać.... jakiś geniusz to hasło wymyślił:ok:
Ja się już przyzwyczaiłem, że u kogoś (pod inną ręką) jednostki działają lepiej.
Tylko czasem gdy widzę jak szermierze Pontyjscy; Partyjscy; czy w kolczugach stoją gdy moi barbarzyńscy pouciekali...
Reszta jakoś przestałą wzbudzać moje uczucia.
Uczulam na sytuację w Grupie C. Nasi nowi koledzy przejawiają znikomą aktywność na forum. Warto im przypomnieć, że tutaj są poważni ludzie z obowiązkami życiowymi i mogą nie mieć czasu żeby grać na ostatnią chwilę.
rafjar, Nieznajomy i Paweł dobijają się o gry i zero odzewu. Myślę, że należy się z nieaktywnymi graczami skontaktować przez Steam i wyjaśnić zasady zabawy tutaj.
Czy Blood Angel & Loczi biorą nadal udział w turnieju? Zbliża się deadline a tu zero meczy rozegranych z ich strony. Powiedzieli, że z nami na końcu zagrają ale jakoś tego nie widzę. Ja w nd/pn jestem do 22.00 poza domem więc miejcie to na uwadze Panowie. Cały czas czekamy na propozycję terminu.
To może dodam od siebie, jako koordynator multi, że osoby przejawiające znikome zaangażowanie w tym turnieju będą automatycznie wykluczane z rozgrywek w przyszłych turniejach organizowanych przez towalwar.org.pl.
Szachiści mają już Czarną Listę użytkowników, którzy kolejnej szansy nie dostaną. Nie chcielibyśmy jej poszerzać.
No nic, taka trochę nauczka, żeby szczególnie gorliwie sprawdzać nowych graczy, zanim udostępni się im możliwość wystąpienia w turnieju. Ciągle jednak liczę (choć może naiwnie), że Panowie pokażą klasę, tocząc wszystkie planowane bitwy w przewidzianym terminie.
Ja ogólnie nie cierpię umawiać się na mecze. Zwłaszcza w przypadku większej liczby graczy. Bo 4 to już tłok.
w jaki sposób chciałbyś sprawdzać graczy? to właśnie to czy wypełnią zobowiązanie jakiego się podjęli, w tym przypadku jest to umówienie się z innymi i rozegranie x bitew w gierce jest sprawdzeniem, jesteśmy dorośli(przynajmniej większość) i jeśli okazało się, że mi się nie chce, nie mam czasu, to było się nie zapisywać, a co do karania takich graczy wyeliminowaniem z następnych turniejów to się zgadzam
Przykładowo ustalić jakąś barierę postów na forum(np. minimum 20), co byłoby wyznacznikiem aktywności i w jakimś stopniu zmniejszało ryzyko trafienia na osoby niepoważne. Dla gracza zainteresowanego rozgrywkami nie będzie to żaden problem, natomiast może zniechęcić tych "znudzonych".
Każdy dostaje szansę. I nie bierzemy tutaj pod uwagę ilości postów na forum czy temu podobnych mierzalnych danych. Po prostu, każdy nowy gracz ma szansę pobawić się razem z nami. Jeżeli nie chce (i bez satysfakcjonującego wyjaśnienia olewa temat), to dziękujemy i więcej nie zapraszamy. Proste.