Re: Ancient Empires Elysium
Ok. Dzięki.
Ja się już nie będę w to bawił. W AEE jest wystarczająco dużo traits prowadzących do obniżenia morale i dowodzenia. Tyle, że czasami nie można znaleźć generała, który mógłby zostać pretorem (potrzebne 3 gwiazdki).
Właśnie koduję jednostki w AEE:RW. Paskudna robota. Kilka plików edytować jednocześnie i jednocześnie mieć pomysł, co zrobić lepiej i nie schrzanić klimatu gry.
W AEE:RW będzie podobnie jak przedtem, ale z kilkoma zmianami.
1. Utrzymany zostaje system że frakcje nie mogą rekrutować własnych jednostek za granicą. Ograniczona zostanie również możliwość rekrutacji po podboju. Rekrutować można bądź najemników poprzez baraki, jeżeli istnieje taka możliwość albo "szybkich najemników" w polu, poza barakami (są wyjątki). Koszty jednostek najemniczych rekrutowanych w barakach są wyższe niż jednostek właściwych danej frakcji i wyższe niż regularnych jednostek frakcji z danej strefy rekrutacji. Ceny szybkich najemników kilkakrotnie wyższe.
Przekodowane zostały mini-frakcje (rebelianci w strefach rekrutacji frakcji). Obniżyłem koszty ich wojska, tak i dodałem sporo jednostek. Tak, że poza nagle wybuchającymi rebeliami, mini-frakcje rekrutują regularne wojsko.
Brzmi ciekawie, nawet bardzo. Fajnie, że ciągle coś udoskonalasz.
Hej. Właśnie kończę kodowanie systemu rekrutacyjnego i mam kilka pomysłów. Nie wiem jednak czy je wcielę w życie. Na przykład rekrutacja jednostek uzależniona od baraków wroga. Jeżeli po zdobyciu miasta zostaną (choćby uszkodzone) baraki wroga to można będzie rekrutować jednostki z jego regionu. Wprowadziłoby to dodatkowy czynnik losowy do rozgrywki.
A jak baraki wroga nie będą uszkodzone to nie można będzie rekrutować jednostek regionalnych? Tylko swoje czy jak. A tych uszkodzonych baraków wroga nie można będzie naprawić?
Hej.
No napisałem, że jeżeli zostaną w mieście przynajmniej uszkodzone to będzie można. Po zdobyciu miasta mamy trzy możliwości. Baraki całkowicie zniszczone, uszkodzone i nietknięte. W dwóch na trzy przypadkach da się rekrutować jednostki regionalne. Tylko, gdy baraki zostaną zniszczone to nie będzie takiej szansy. Uszkodzone można przecież naprawić :).
Hej. Wobec braku zainteresowania jednym z bardziej wymagających modów dla RTW/BI (którego nawet nie ma tu na liście modów pod RTW/BI):
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/index/
Pozdrawiam, zamykając jednocześnie moją skromną działalność tutaj.
limes
Ps. Wielkie dzięki dla Eutychesa i Aravena za próby wskrzeszania zainteresowania AEE na tym forum. Dzięki Panowie!!!