Nie sądzę, ale pewnie pojawią się powtórki, jak będzie co pokazywać. :)
Wersja do druku
Nie sądzę, ale pewnie pojawią się powtórki, jak będzie co pokazywać. :)
Na pewno będzie co pokazywać.
Dla zasady też chcę to zobaczyć :D
Jako że zakończyłem już zmagania w lidze, to mogę wypowiedzieć się o zasadach.
Bardzo mi się podoba to maks 4 te same i tylko 12 piechoty i maks 6 meczo-toporów.
próbowałem kilku różnych ustawień
np. 8 falang (ale wybrałem sobie najlepiej klikającego gracza - co skończyło się w wiadomy sposób).
czy zmasowanego ostrzału 4proce, 4 łuki i 2 tarenckie (ale to w meczu na rzym) i niewiele brakło, inną nacje pewnie bym rozstrzelał.
czy pełne natarcie: jazda + piechota.
Nie licząc barbarzyńców to dla nacji cywilizowanych te zasady otwierają sporo różnych kombinacji.
Wadą jest osłabienie piechociarzy: Ardiajów, Sparty czy Kimmeri które przez słabą jazdę mają ciężko ugrać coś więcej.
Prawdę mówiąc jestem trochę zdziwiony że tak głupie kompozycje zadziałały, co prawda rzadko kiedy dawały zwycięstwo, ale zabawę miałem przednią.
Właśnie trwa mecz na szczycie. Pirx vs Bachus o tytuł czempiona. Ja obstawiam remis. Powodzenia Panowie!
Na razie 0:1, moja przegrana w fatalnym stylu. Bachus był wszędzie. ;)
ja Bojowie vs Bachus Tylis na Piramidach
Teraz gramy
Bachus Galacja vs ja Arwernowie na Petrodavie
Wygrałem drugą bitwę dzięki 4 Zapkom, którzy dewastowali piechotę Galacji. A i tak bitwa była bliska. Bachus zagrał na 3 syryjskich łuczników, którzy oczywiście brali na cel moich Zaprzysiężonych. Ale w przeciwieństwie do pierwszej bitwy, przejąłem inicjatywę, zaatakowałem wykorzystując teren i nie dałem się rozstrzelać Syryjczykom. Bachus robił co mógł żeby nadrobić kawalerią i prawie mi dorwał proce. Ale koniec końców zostało trochę Zapków plus proce i to wystarczyło na końcówkę.
Wielkie dzięki za kolejny sezon. Nie przepraszam wszystkich rozczarowanych powtórką z rozrywki. :P Szczególne podziękowania mam dla rafjara, który poniekąd wygrał mi tę ligę. :P Jakbym miał grać dogrywkę z Bachusem, to raczej bym tego nie przeżył. :D
Bardzo również dziękuję organizatorom. Panowie, stanęliście na wysokości zadania. Wielkie graty. Bardzo się cieszę, że tak skutecznie przejęliście pałeczkę.
nom gratulacje ;)
Gratulacje Panowie. Smuci mnie jedna rzecz i odpycha od multi w romku. Jakie bym nie widział turnieje czy ligi, praktycznie zawsze w finałach i meczach o stawkę korzysta się głównie z barbarzyńców. Temu leniwemu gamoniowi z CA, który odpowiada za tak nierówny balans nacji, powinno się mocno natrzeć uszu. Może przy okazji nowego DLC poprawią to w patchu i będzie można triumfować np Kimmerią nad takimi Arwernami. :D
Mnie najbardziej zaskoczyło w Romku2 kiedy go pierwszy raz odpaliłem to że barbarzyńcy mają pilum, myślę że bez nich balans byłby w miarę zachowany.
Dzięki za turniej. ;)
Dlatego ja się skłaniam do pomysłu by w następnym turnieju zagrać bez nich ;P A przynajmniej bez tych najmocniejszych.
Czyli dzisiaj zamknięcie lig?