Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
Zna ktoś może moda który nie zmienia zbytnio samej rozgrywki z oryginalnej gry ale zwiększa ilość miast na mapę kampanii i ilość miast znajdujących się na niej ? Bo wszystkie mody które znalazłem to zbyt zmieniają grę jak na mój gust. Szukam coś mniej więcej takiego:
http://img7.imageshack.us/img7/3259/ctwstartmap1072.jpg
Z góry dzięki za pomoc.
na mój gust pomyliłeś działy, zrzut jest z MTW2, zdaje się z tego moda;)
viewforum.php?f=33
Mam prośbę, czy ktoś z Was mógłby mi polecić mod "rzymski" osadzony po reformach wojskowych Dioklecjana i Konstantyna (limitanei, comitatenses, scholae), a najlepiej prowadzący rozgrywkę od modelu armii augustiańskiej do armii późnego cesarstwa?
Jestem "wyznawcą" EB, gram w niego już 2 lata (na różnych wersjach) i teraz najchętniej zagrałbym w EB, które ma reformę "dioklecjańsko-konstantyńską" :)
Potrzebuję moda z balansem na historyczność, mile widziana różnorodność jednostek i jakieś poprawki w AI (choć wiem, że o takie trudno).
Co polecacie z modów o późnym cesarstwie dla fana EB?
Witam, szukam moda który miałby w sobie Bardzo realistyczne bitwy (taki symulator :lol: ). Najlepiej gdyby był osadzony w starożytności, ale nie jest to konieczne.
1. The Last Kingdom, mod do Medievala II + Kingdom. Era wikingów. Długie bitwy, świetny efekt zmęczenia itd. Grać z modem Germanicusa na AI.
2. Może... może EB, starożytność. u też jest fajnie.
Dzień Dobry
Szukam moda którego akcja działa by się zaraz po upadku Rzymu. Chodzi mi o tzw mroczne wieki, czyli czas gdy hordy barbarzyńców pozakładały już na zachodzie własne państwa (np państwo Ostrogotów w Italli) a Bizancjum istniało nadal. Akcja toczyła by się gdzieś po 475 r. n.e. Jakieś sugestie?
Marku Aureliuszu viewtopic.php?f=372&t=8413 ale to nieco wcześniej chyba, ale zobacz może Cię zainteresuje. Z Mrocznych Wieków jest jeszcze Last Kingdoms ale to o Wikingach mod jest i kilka wieków później niż byś chciał..
Szukam czegoś wcześniejszego pod Antologię Rome (np. z państwem Wandali) i na dużej mapie ale dzięki za dobre chęci.