Chciałbym zauważyć, że laptopy nie są dostosowane do tego by je rozbudowywać. :)Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Wersja do druku
Chciałbym zauważyć, że laptopy nie są dostosowane do tego by je rozbudowywać. :)Cytat:
koledze raczej chodziło o te kości ramu... :D
nie będę wymieniał monitora...
chociaż znam gościa, który wymieniał monitor w laptopie, bo mu się wylał, 800 zabulił, ale on akurat nie przywiązywał takiej wagi do pieniędzy - stąd też i wylanie monitorka. :lol:
koniec ot, jadę dokonać zakupu, oby nie było czynników, które spowodują, że powiem "nie, dziękuję".
Mam problem, a właściwie pytanie. Mam grę Medieval total War Złotą Edycję, rozdzielczość mapy bitewnej może być tylko 680x480 a mapy strategicznej tylko 800x600. Nie da się jakoś ustawić wyższej grafiki w obu przypadkach?
niemożliwe, ja mam najwyższą 1024x768, masz to w opcjach, grafika.
Póki co jestem lekko zaskoczony, gra mi poszła na świeżym lapiku. :) :oops:
Jakiego masz? jak karta grafiki?
dv6-6140ew z 8gb ramu. Radeon 6490m, 1gb. Pisałeś, że nie pójdzie, ale...
jest jeden minus, którego się nie spodziewałem...
starsze gry wyglądają słabo na obecnym lapiku, przede wszystkim rozdzielczość, ma takie 2 paski czarne po bokach :D
czas chyba na nowsze rzeczy jednak... :lol:
zresztą jak odpaliłem tury to tak sam do siebie mówiłem, że kolejny raz to samo będę przerabiał ;)
w obecnej specyfikacji to mi Shogun 2 pójdzie, więc chyba "awansuję" na wyższe levele Total Wara. Może pokaże w Empire gdzie zaborców miejsce :D
Jednakże pierwszą część MTW będę darzył sporym sentymentem.
Oczywiście ja w MTW zawsze zwracałem uwagę na kodeki - takie rady/wieści z mojej strony dla tych, co chcą na nowym sprzęcie pograć w MTW:
- windows 7, sp1, kodeki mam tylko w VLC i All Playerze, nic więcej nie instalowałem.
- ładuje mi się dopiero od legendarnego dla mnie loga Total War (i to uderzenie dźwiękiem, he, he), także jak wyżej, nie przejmować się czarnymi migawkami
- rozdzielczość 1024x768, innej opcji nie miałem, na niższych mi nie chodzi gra, to fakt. Na tej najwyższej mam te wspomniane 2 paseczki :D:D
Ja jeszcze mam okazuje się podstawowego Intela jeszcze i to chyba na nim MTW chodzi, bo wątpię by się obciążenia były na tyle, żeby przerzucało się na Radeona. Może to jest clue.
Cieszę się, ze ci chodzi gra. Widać co laptop, to nie stacjonarny, co do reszty, jest z grą jak opisałeś :) ja zawsze do Medka 1 i Szoguna 1 wracam, bo to najlepsze gry dla mnie z tej serii, serii Total War ma się rozumieć :)
pozdrawiam
jasne, możliwe, że zwyczajnie muszę się nacieszyć nowością, pogram w nowsze gry do czasu znudzenia łatwością i prawdopodobnie tez któregoś dnia wrócę do jedynki.
Medieval Total War Złota Edycja. Karta graficzna: NVIDIA Geforce GTS 250 (Mam także zainstalowaną łatkę pozwalającą na grę na nowych kartach graficznych)Cytat:
Wystarczy dodać w wyjątkach kodeków, by nie uruchamiały się przy danych aplikacjach *.exe i wszystko działa normalnie. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dunkel