Re: Nie słuchasz polskiego rapu? nie wchodź!
Cytat:
Najprościej flow określa wokal rapera, wchodzenie w bit, dykcje, zdolności oddechowe, płynność, akcentowanie i modulowanie głosu, no i niekiedy również szybkość.
Dobrze wchodzi w bit czy co tam jest w tle
Dykcje ma niesamowita
Oddycha podczas mowienia (co nie dziwi skoro zna sie na spiewaniu)
Mowi plynnie
Doskoanle akcentuje (prawie jak aktor)
Moduluje glosem rowniez na wysokim poziomie
Czyli Maleńczuk ma dobry flow :mrgreen:
Dobra juz nie zasmiecam tematu;)
A tka w ogole to rozmowy prawie jak podczas klotni metaluchów. Same troo sprawy:P
Wiesz, nie problem mieć dykcję przy tak wolnym, powiedzmy, rapowaniu :) Dla mnie jedzie zbyt ślamazarnie i, że tak powiem, za krótko za jednym razem ;) Ogólnie bardziej to przypomina mówienie, niż inne znane mi utwory rapowe. Nie zaśmiecasz tematu, w końcu gadamy zgodnie z topiciem ;p
Dobrze to w bit wchodzi Fokus, zobacz http://www.youtube.com/watch?v=wkMBOAtboN8 od 2.49 jego zwrotka. Choć jesteś mniej doświadczony w słuchaniu rapu, więc nie wiem czy to dostrzeżesz ;p (to nie zarzut)
Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Kizi - wskaż, gdzie to napisałem:
To akurat było do kamila, on coś mówił, że kwintesencją rapu są rymy.
http://muzyka.onet.pl/0,2091745,newsy.html
Bardzo ciekawa wiadomość. Mam nadzieję, że sporo osób kupi tą płytę i sprzedaż i tak nie będzie zła :)
Nawet za darmoszkę nie tknę tpwc.
Dlaczego? Śmieszą mnie te gadki o sprzedaniu się Sokoła i tpwc jako shicie :lol: Przez wielu tpwc 2 to jeden z najlepszych albumów Sokoła, tpwc 1 też ma dobre tracki. Angela, 2 kochanki, Poczekalnia dusz ... trzeba słuchać, a nie powtarzać ploty.
Cytat:
Gdzie słyszałeś w moich tekstach, że chcę wychowywać syna w zasyfiałej ruderze, ty chcesz? powiedz szczerze. Nie uwierzę, chyba, że jesteś pie** ...
człowieku jakie ploty ? wiem co gadają o nich, ale to nie mój problem. jestem uprzedzony i tyle. przez wielu najlepszy ? wbijam w to.
jak wielu będzie skakać do studni, ja nie skoczę.
podobają ci się ich tracki, to sobie ich słuchaj. nie musisz do mnie skakać od razu.
toć ja już dawno mam ich płyty za darmo ^^
Poznań vs Wuwua? ;)
to ja mówię Kraków i Firma JP!!!111oneoneone
Ale komercha pfy, kto wrzuca swoje tracki za freeko, chyba ostatni sprzedawczyk!
Jak za darmo to gdzie tu zysk człowieku?A co do sprzedania się Sokoła to jest oczywista bzdura choć kawałek Ekskluzywny nokaut... tam Fu przesadził tekstem typu kurwa jaki ty jesteś brzydki japa chamie wal sie na cycki jest poprostu żenujący.