Re: Wymagania sprzętowe Shogun 2
Cytat:
Zamieszczone przez Jaggen
Witam
Wyłącz cienie a efekty cząst. daj na średnie. Mój sprzęcik (e8400@3700 + radek 4850 w rozdzelczości 1920x1080) dostał porządnego kopa. Dodatkowo ponad 15 kl/sek (w przybliżeniu). Obniżenie detali jednostek na średnie oraz wyłączenie głębii pola też dodaje trochę klatek. Wbrew pozorom, aż takiej strasznej różnicy w wyglądzie nie ma.
Pozdrawiam
U mnie różnica w wyglądzie pomiędzy ustawieniami bardzo wysoki a ultra jest ogromna. Na najwyższych detalach ta gra wygląda po prostu cudownie, zdecydowanie najładniejszy graficznie total war w historii. Szczegółowe zbroje, twarze, wszystko. Natomiast na bardzo wysokich jednostki wyglądały u mnie marnie. Gorzej niż na najwyższych w Medievalu 2.
no własnie a nie mam zamiaru grac na nizszych ustawieniach przy takim sprzecie moze CA wyda jakiegos patcha ktory zoptymalizuje gre wrrr..... jak zmniejszylem rozmiar jednostek z ultra na wysokie to chodzi dobrze ale juz brak tego efektu . sterowniki mam najnowsze takze nie wiem
Optymalizacja Shoguna 2 jest chyba najlepsza w historii nowych TW i wątpię żeby uległa poprawie ,zmniejsz rozdzielczość.
Mój komputer 3 letni( z wyjątkiem karty graficznej, którą dokupiłem w wakacje 2010) za nie całe 2000zł( z nową kartą) uciągnie grę na ultra z wyjątkiem cieni i efektów, które są na wysokich, rozdzielczość 1024x768. Działa płynnie nawet na dużych bitwach.
Cytat:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+
GOODRAM 2gb 667 MHz
Gainward Nividia GeForce GT 240 512MB DDR5
Windows Xp 32bit
Witam. Wiem że powtórzę pytanie poprzednich: mam laptopa ASUS x52j Intel Core i5-460M 2.53Ghz ; nVIDIA GeForce 310M VRAM1GB ; 4GB RAM ; Windows7 Premium. Muszę grać na średnich ustawieniach grafiki. Spodziewałem sie że gra będzie chulać, a tu zonk. Laptopa kupiłem 3 tygodnie temu. Co mam zrobić zeby było lepiej?
Nic nie możesz prawdopodobnie zrobić, wina leży pewnie po stronie karty graficznej. Proszę podaj dokładne statystyki karty graficznej. Zrób test wydajności sprzętu: http://www.futuremark.com/benchmarks/3d ... roduction/
Z reguły laptopy mają znacznie mniejszą wydajność od PC, a karty graficzne są o wiele mnie wydajne od ich stacjonarnych odpowiedników.
GF 310M to niestety nie jest najlepszy wybór jeśli chodzi o sprzęt do grania...
http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-kar ... 174.0.html
GeForce 310M jest bardzo ale to bardzo słabą kartą graficzną, dziwie się że w ogóle chodzi Ci na średnich ustawieniach! Gdyby to był komputer stacjonarny to zalecał bym zmianę grafiki, ale w laptopach chyba się nie da :?
ja mam GeForce 120M 1Gb w lapku Asus K70IO (4Gb RAM, Windows 7 HP, Core2 Duo 2.2GHz)... Gram w rozdzielczości 1366 na coś tam (proporcje 16:9) i ustawienia na "Wysokie"... Jakoś nie zauważyłem żeby coś przycinało... Dzisiaj odpalę na ultra i zobaczę jak będzie chodzić, ale podejrzewam, że w rozdzielczości 1600x900 nie pogram...
I jakie było moje zdziwienie! Odpaliłem gierę w 1600x900 detale graficzne na maksa, tylko sobie cienie włączyłem o poziom niżej... Gra chodzi płynnie! Miałem bitwę, gdzie w sumie było ok. 30 jednostek i nic się nie zacinało... Optymalizacja moim zdaniem świetna, mapa kampanii też bardzo płynnie działa... Te spadające liście, a w bitwie te biegające konie bez jeźdźców... miodzio!
Próbowałem już wszystkiego nawet wgrałem Win XP . I gra dalej przycina przy jednostkach jak zmniejsze grafike dalej się to dzieje pomaga jedynie to jak wyłączę całkiem cienie no ale bez jaj przy moim kompie to chyba coś nie tak ;/ robilem test 3dmark06 i wyszlo mi 17000 punktów .
Cytat:
Zamieszczone przez AlGhouti
Próbowałem już wszystkiego nawet wgrałem Win XP . I gra dalej przycina przy jednostkach jak zmniejsze grafike dalej się to dzieje pomaga jedynie to jak wyłączę całkiem cienie no ale bez jaj przy moim kompie to chyba coś nie tak ;/ robilem test 3dmark06 i wyszlo mi 17000 punktów .
rozumiem, że sterowniki masz do grafy najnowsze? dam sobie rękę obciąć, że to kwestia grafiki... Ja mam 120M, która też bożyszczem nie jest, ale na pewno jest lepsza od 310M i u mnie gra wymiata...