Może zamiast kolegium byśmy zagłosowali czy jeszcze chcecie z nim grywać czy nie ??
Wersja do druku
Może zamiast kolegium byśmy zagłosowali czy jeszcze chcecie z nim grywać czy nie ??
Tiaaaa i teraz będzie kilkudziesięciu graczy głosować tygodniami ;) Kolegium od tego jest ,żeby takie sprawy rozwiązywać a nie do każdej sprawy robić zgromadzenie ludu.Cytat:
Zamieszczone przez spikrambo
Wywalając Mnila ze wszystkich KO, też tych gdzie gra uczciwie, karacie nie tylko jego ale wszystkich graczy tych KO (zwłaszcza sojuszników).
Jeśli chcecie ukarać tylko Mnila, to wywalcie go z tych KO gdzie oszukiwał - a raczej z tej, gdzie teraz oszukuje (czyli WKO 34), bo za poprzednie oszustwa został już ukarany zakazem gry w nowych KO przez 4 miesiące, a obowiązuje zasada "ne bis in idem" (zakaz powtórnego karania za ten sam czyn).
Gdzie taka zasada obowiązuje? Gość nie wyleciał całkowicie, bo nie było 100% dowodu, że robił to celowo. Ale dowody się znalazły + w kolejnej KO wyszły wałki, więc jak najbardziej można karać jeszcze raz.
Po trzecim ostrzeżeniu ( a nie po dostaniu się na "trzecią" część listy, bo takiej nie ma, moja pomyłka, przepraszam ) ma jedynie zakaz grania w nowych i nikt go nie wywala. Więc nie opowiadaj glupot.
Ogólnie, we wszechświecie.Cytat:
Gdzie taka zasada obowiązuje?
Ktoś tu ciągle pisał o wywalaniu. A ten zakaz grania w nowych to do kiedy ma :?:Cytat:
ma jedynie zakaz grania w nowych i nikt go nie wywala.
Albo zrobić kolejną część listy, która zabrania NA ZAWSZE grania w nowe KO, ale te które ma może kontynuować.
Haha Domen, skąd Ty się wziąłeś ? Jak ta zasada może obowiązywać :DDDDDDDDD
Chyba nie zrozumiałeś co to jest "ten sam czyn". Nie "czyn tego samego rodzaju", tylko "ten sam czyn" - to różnica.
Za przesyłanie kasy w WKO 34 można go ukarać, ale za przesyłanie kasy w WKO 31 już został ukarany.
Ja go podaje na CL za wko34, a nie za stare KO. We wszechświecie obowiązuje też coś takiego jak "recydywa" i tutaj mamy ta samą przewine zrobioną drugi raz i kara w takim wypadku powinna być sroga, jak juz taki legista jest z ciebie.
Zwiastun, ale druga czesc listy jest taka. Przepraszam, wprowadziłem zamieszanie. Są dwa ostrzeżenia, a za trzecim jest druga część listy i całkowity zakaz gry w nowych KO.
No i kto go za to chce karać?Cytat:
Za przesyłanie kasy w WKO 34 można go ukarać, ale za przesyłanie kasy w WKO 31 już został ukarany.
Skoro druga część listy nie polega na wywalaniu z trwających KO, w których już gra, to sobie karajcie.
Źle to zrozumiałem - myślałem, że chcecie go wywalić ze wszystkich już istniejących KO, nawet tam gdzie nic złego nie zrobił.
Widocznie nikt, źle zrozumiałem. Ale wywalenie go teraz z WKO 31 byłoby taką karą za coś, za co już był ukarany.Cytat:
No i kto go za to chce karać?
A Mnil teraz będzie miał trzecie :?: Bo wydaje mi się, że dopiero drugie.Cytat:
Są dwa ostrzeżenia, a za trzecim jest druga część listy