Kolejna sprawa do graczy Krzyżackiej. Może w końcu ustalmy wspólnie sakiewkę dla Mongołów? Bo zazwyczaj daje się 600, ale możliwe, że jest to za mało i powinno być 1000? Może jakieś inne propozycje?
Wersja do druku
Kolejna sprawa do graczy Krzyżackiej. Może w końcu ustalmy wspólnie sakiewkę dla Mongołów? Bo zazwyczaj daje się 600, ale możliwe, że jest to za mało i powinno być 1000? Może jakieś inne propozycje?
600 jest zdecydowanie dobre mongołowie i tak prawie nigdy nie mają problemów finansowych ew. proponuje 800 bo 1000 to zdecydowanie za dużo zwłaszcza że inne frakcje wcale tak dużo nie mają...
Zgadzam sie, ze 800 to wystarczajaco.
Do Maharbala:
Co z generalami?Cytat:
b)zakaz zabijania członków rodziny i Papieża(inkwizytorzy nie mają zakazu).
Co z przekupywaniem czlonkow rodzin i generalow?Cytat:
a) Zabrania się przekupywania fortów dyplomatami.
Pozwolisz, że ja odpowiem na jedno z twych pytań ;)
Oczywiście, że można. Armie w polu też. Z fortami chodziło o to, by nie ułatwiać rozgrywki, bo bardzo łatwo było je przekupić i to często ze szpiegami w środku. Do dziś pamiętam jak w którymś BC przekupiłem fort przeciwnika i ze 2 szpiegów w środku, po czym otworzyłem nimi okoliczne miasto :lol: Zresztą pewnie doskonale o tym wiesz ;) No chyba, że chodzi ci o generałów w forcie, to też nie można.Cytat:
Co z przekupywaniem czlonkow rodzin i generalow?
Armie jasne ale przekupywanie rodziny to jak ze szpiegami - wczytywanie rules ;)Cytat:
Oczywiście, że można. Armie w polu też. Z fortami chodziło o to, by nie ułatwiać rozgrywki, bo bardzo łatwo było je przekupić i to często ze szpiegami w środku. Do dziś pamiętam jak w którymś BC przekupiłem fort przeciwnika i ze 2 szpiegów w środku, po czym otworzyłem nimi okoliczne miasto Zresztą pewnie doskonale o tym wiesz No chyba, że chodzi ci o generałów w forcie, to też nie można.
Oczywiscie ze wiem - nie zapomne w jednej z BC znakomicie rozwijajacej sie ofensywy Chorezmem przeciw Turcji kiedy Obi posiadajacy fure kasy kupil fort z 4 swietnymi szpiegami, 2 zabojcami i gienkiem 9 gwiazdek - wybuli 30k ale cala przewage zniwelowal i natarcie stanelo. Biurko pogryzlem - gnojek jeden ;)
Pamiętam, była to jedyna możliwość żebyś zwolnił tempo :D
Skoro kapsul wrócił, to może zagramy jakąś nową TDO? albo jakąś mniejszą kampanie ze śmietanką graczy?
Dzieki Abu ale stracilem zapal do podstawki i WWMwE - zostane na BC narazie i sprobuje bety na empire. Poza tym za 2 miesiace znowu wyjade wiec nie dogralbym do konca - zakladajac ze w przeciagu 2 miesiecy nie zostalbym zniszczony :D
Mam pytanie odnośnie regulaminu.
Czy jeżeli mam z kimś podpisany sojusz a ta osoba zaczyna mi zabijać swoimi zabójcami moich kupców i sabotuje moje budowle to czy grożą mu za to jakieś sankcje ?
A jeżeli ta to jak to udowodnić bo nawet jak swoim szpiegiem wykryje zabójcę mego sojusznika to i tak nie ma 100% gwarancji że to właśnie ten a nie jakiś inny zakamuflowany dokonał sabotażu.