dla mnie ten mod jest najlepszy w swojej kategorii
Wersja do druku
dla mnie ten mod jest najlepszy w swojej kategorii
Jak to nie będzie tarczowych halabardników??? Jedna z moich ulubionych jednostek :(
ale będzie polska gwardia która dla mnie jest lepsza (nie czuje realizmu walki tych halabardników tylko dźganie) zobacz jaka fajna jest polska gwardia szczególnie mi się podoba zbroja gotyckich a hełm włoski
Dzisiaj pierwszy raz zagrałem w tą zmienioną wersję moda, faktycznie, Polska Gwardia wymiata :) Świetnie, że mają różne rodzaje broni, a nie tylko 1. A Polska Szlachta z najlepszym pancerzem wygląda naprawdę miodnie, gratulacje Aramegil. A jeszcze co do tej Polskiej Gwardii, taka (lub podobna) jednostka naprawdę istniała w tamtym okresie czy to raczej taka Twoja luźna fantazja? ;)
może nie pod nazwą polska gwardia ale na pewno podobni miecznicy na pewno byli w późnym średniowieczu może jako rycerze zaciężni
A co do zmian w modzie czy podrzucał ktoś już pomysł o zmianie wyglądu generałów i kapitanów? Prawie wszyscy europejscy tak samo wyglądają, Polscy powinni się jednak różnić jakoś od tych zachodnich. To samo tyczy się zresztą rycerzy z generalskiej gwardii, dobrze gdyby i oni mieli bardziej polski, słowiański charakter, a nie tacy typowi feudalni.
Polscy generałowie i żołnierze w średniowieczu wzrorowali sie głównie na zachodnioeuropejskich rycerzach więc bez sensu dodawac jakiś nowy wyglad który by pasował tylko do czasów jescze pogańskiej polski przed chrzestem
Oczywiście, nie mówię przecież, że mają biegać w skórzanych kaftanach i futrzanych czapach ;) Ale dobrze by było, gdyby jednak jakoś się odróżniali od niemieckich czy francuskich, a nie identyczne klony, poza kolorami.
Myślisz, że drużyna z przed chrztu latała w kaftanach i futrzanych czapach? a już tym bardziej dowódcy? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez HellVard
Heh, jasne, że nie, ale w pełnej płycie też nie wojowali ;)