My mamy od tego dział ;)Cytat:
Zamieszczone przez Argonath
viewforum.php?f=45
Wersja do druku
My mamy od tego dział ;)Cytat:
Zamieszczone przez Argonath
viewforum.php?f=45
nie no...ktoś zabrał się za prządki na tym forum?Najwidoczniej nie było mnie tu dłużej niż mi się zdawało(rok, może więcej...)
Napisałem o Tym spolszczeniu, z racji iż, widziałem zapytania o spolszczenie, a odpowiedzi takowej nie było.
Dzięki!
Witam forumowiczów. Od jakiegoś czasu bawię się w modowanie Third Age,co idzie mi już całkiem nieźle.Ostatnio dla odmiany zabrałem się za przeróbkę Stainless Steel. Zawsze wkurzał mnie zbyt szybki upływ czasu w grze,chciałbym dłużej cieszyć się średniowiecznymi jednostkami bez prochu itp.Więc zrobiłem zamiast dwóch rund na rok w early era campaign 12 rund na rok.Niby wszystko cacy,gra działa stabilnie latka lecą wolniej,ale..Gienkowie dalej starzeją mi się o rok po każdych dwóch rundach.Cholera co źle zrobiłem?Myślałem,że wystarczy zmienić zapis w descr_strat.text.Times scale jest tam 0.5 , ja zrobiłem 0.0835 , co daje 12 rund na rok. Podobnie zmieniłem Third Age, ale tam też gienkowie dalej starzeją mi się w normalnym tempie(tam jest to rok co 4 rundy).Musi być jszcze jakiś zapis odpowiadający za upływ czasu.Jak ktoś wie jak ustawić aby gienkowie starzeli się o rok po każdych 12 rundach to proszę o pomoc.
Jesli komus znudzila sie gra z kompem i chcialby zmierzyc sie z "zywymi" przeciwnikami to zapraszamy do dzialu Kampanie Online, gdzie niedawno ruszyla kampania wlasnie na SS. Brakuje nam obsady na dwa panstwa (Hiszpania i Maury).
Link do dzialu tej kampanii: viewforum.php?f=196
Jesli ktos nie gral jeszcze jak dotad w KO, to proponuje zapoznac sie z tym tematem: viewtopic.php?f=3&t=3161
No i warto znac regulamin KO obowiazujacy na naszym forum: viewtopic.php?f=3&t=3097
Serdecznie zapraszam!
A tak w ogóle to to jest pod kingdoms czy czystego medka? Bo ja dopiero za jakiś czas będę miał dodatek :(
Do wersji 4.0 podstawka, a wyżej dodatek.
To kolejne, dość oczywiste pytanie. Da się grać w tę wersję 4.0? mam na myśli czy jest grywalna. I czy mapa jest taka sama jak w najnowszej? (tj. taka duża)Cytat:
Zamieszczone przez Kretson
Szczerze to nie wiem, zawsze grałem z królestwami.
Czy w 6.2. można jakos włączyć te @!*+= forty?
Czy to normalne, czy mam problem? Zainstalowałem SS 6.0 i chcę zainstalować patcha 6.1. Przebieg instalacji prawidłowy ale jak wchodzę w menu gry pisze mi jak byk SS 6.0. Patcha 6.1 instalowałem najpierw do katalogu Mediewala potem do katalogu mods a potem do mods/SS 6.0. Spolszczenie pod wersję 6.1 też mi nie działa. Czy możecie mi pomóc i podpowiedzieć jak zainstalować patcha 6.1 i spolszczenie? Mam MTW II org. upatchowanego do 1.3 i oczywiście zainstalowany Kingdoms.
A czy do tego moda nie jest jeszcze potrzebny patch 1.5 do kingdoms?