Jeszcze brakuje kolorowanek :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
Jakiś czas temu spróbowałem "świeżego". Miło jest zastąpić Świeżym te wszystkie koncernowe sikacze lechowe i tuskowe. ;)
Wersja do druku
Jeszcze brakuje kolorowanek :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
Jakiś czas temu spróbowałem "świeżego". Miło jest zastąpić Świeżym te wszystkie koncernowe sikacze lechowe i tuskowe. ;)
bronti poszukam, ale wiśnia w piwie, mnie troszkę zniesmaczyła :D
Kapselek fajny, orientujesz się czy jest to na zasadzie kolekcjonerstwa czy tez do każdego bro, jeden rodzaj?
Aż sprawdziłem jaki mam kapsel mam na Warmiaku - dwa konie :) Swoją drogą niezłe ciemne piwo.
Aaa, to "u Joli". Będę musiał kiedyś się wybrać, bo dawno tam nie byłem.Cytat:
Zamieszczone przez Furiusz
Mi też nie odpowiada ten rodzaj piwa bo jak już stwierdziłeś podchodzi tanim winopodobym napojem.Cytat:
bronti poszukam, ale wiśnia w piwie, mnie troszkę zniesmaczyła :D
Kapsle są rozdzielane do piw losowo - tak wynika z moich obserwacji - np. już 4 razy trafił mi się kapsel z panoramą Ostrołęki a piłem różne piwa.Cytat:
Kapselek fajny, orientujesz się czy jest to na zasadzie kolekcjonerstwa czy tez do każdego bro, jeden rodzaj?
Wczoraj Obolon (niefiltrowane,pasteryzowane,ukraińskie) i Faustus (mniam) po 1 ale potem 0.7 na dwóch na zgryzotę i faza.
Faustus nie to nie jest dobre ;p
Koźlak za to dośćfajny. Taki rubinowy kolor to coś fajnego i smaczek dość wyjątkowy - mogę polecić
Nie chcę się wymądrzać, ale koźlak to tylko rodzaj piwa :) W Polsce jest przynajmniej kilka browarów produkujących koźlaki. Ale pewnie chodzi ci o Koźlaka z browaru Amber, z taką głową kozła i napisami jakby nadrukowanymi na butelkę?
Czy wam też ta koźla głowa kojarzy się tak jakoś szatańsko? :P
Tak tak własnie mi o to chodziło.
Nie znam sie aż tak bardzo na browarach - ja tylko pije :D
Szatańsko sie kojaży nooo jak widzę cenę to mi sie piekło w portfelu robi :D
Jak można nie wiedzieć co w nas może siedzieć :PCytat:
Tak tak własnie mi o to chodziło.
Nie znam sie aż tak bardzo na browarach - ja tylko pije :D
Nie powiem, że mi jest lekko jak wpadam na drobne zakupy do Piw Regionalnych ale już się z tym pogodziłem, że za luksus trzeba płacić.Cytat:
Szatańsko sie kojaży nooo jak widzę cenę to mi sie piekło w portfelu robi :D
http://piweczko.org/files/img/news/bock-rev01.jpg
Chodzi mi o głowę tego kozła po lewej - zuo jak nic :twisted: