Przesyłaj, jestem na PW
Sprawdziłem, klasyczna literówka- spacja pomiędzy liczbami
Wersja do druku
Przesyłaj, jestem na PW
Sprawdziłem, klasyczna literówka- spacja pomiędzy liczbami
Właśnie Ci wszystko wysłałem.
Hej wszystkim :D Mam pytanie :D Nie znalazłem nic takiego sam, więc pytam: Czy jest na tym forum jakiś poradnik kroczek po kroczku jak przenieść jednostki z jednej nacji do drugiej ? Znalazłem jeden post z linkiem do jakichś archiwalnych postów ze starego forum czy jakoś tak, ale ten link nie działa :P Będę wdzięczny za odpowiedź :D Jak taki post/temat już istnieje to jestem gotów otrzymać karę xd Ale jak jest to proszę o wskazanie tego posta/tematu :)
Ziemniak :)
Edit: Znalazłem tylko temat o tym jak zmienić kubraczki jednostek :P
Masz odpowiedź w wątku viewtopic.php?f=19&t=747 na tym forum. Poradniki do modowania Medka 2. Pod postem z linkiem do workshopu masz opis jak dodać jednostki jednej frakcji do innej. A poza tym przebogaty materiał na TW Center ale po angielsku.
Zaopatrz się tylko w sformatowany plik battle_models (uważaj na babola z wenecką ciężką piechota i łucznikami!) a na twcenter jest fajny programik do samodzielnego formatowania battle_models a także do sprawdzania czy ilość znaków zgadza się z liczba podaną na początku stringu. Pomaga uniknąć wielu CTD. No i można sobie samemu formatować pliki z kingoms i przenosić jednostki do podstawki.
Albo zassać Retrofita i tylko poprzypisywać jednostki do innych frakcji (zawiera masę jednostek z Kingoms a gra się na mapie z podstawki)
Dzięki za link, ale w folderze ui nie mam folderu units tylko jakieś trzy dziwne pliki z rozszerzeniem *.sd - battle.sd, shared.sd i strategy.sd :/ Ma ktoś jakiś pomysł ? :P
Musisz rozpakować grę unpackerem! Dopiero wtedy uzyskasz dostęp do plików które możesz edytować. Zainstaluj łatki 1.2 lub 1.3 albo dodatek kingdoms to pojawi się katalog tools w głównym katalogu gry a w nim katalog unpackera. Odpalasz unpack_all.bat i po rozpakowaniu możesz zaczynać zabawę.
Witam! W pliku descr_strat można ustawić początkowe relacje między frakcjami. Można ustalić im wojnę, to czy i jak się lubią/nie lubią. Ale niestety, nawet dając wojnę od początku i relację między frakcjami na -1.0 to bardzo często dość szybko podpisywały te frakcje "pakt o nieagresji" ;)
Czy da się coś zrobić, by dwie frakcje były w stanie permanentnej wojny lub, żeby nie łamały sojuszu? Coś w stylu rodów Rzymskich z Rome. Co tam wpisać, żeby frakcje od początku miały sojusz?
Jest do zrobienia. Ale zapomnij że wyłożę sposób jasno i prosto. Nigdy takiego wpisu nie widziałem (tylko podobne) i trzeba by kombinować. Żeby zaczynać z sojuszem wystarczy bodaj w descr_strat ustawić relacje z frakcjami na 0.6. Ale żeby NIGDY nie nastąpiła zmiana (ciągły pokój/wojna)... Gdzieś o tym czytałem ale po angielsku i nie chce mi się szukać bo takie coś mi nudą wali na kilometr. Jedyne co mogę ci poradzić to TWCenter i dużo samozaparcia.
Sprawdziłem. Nie działa. Dałem relacje między Polską a Węgrami na 0.6 (po obu stronach) i nie ma sojuszu. ;)Cytat:
Zamieszczone przez hellbert
Jest jeszcze opcja żeby podpatrzeć rozwiązanie z WWmwE. W tym modzie ustawili od początku sojusz Polski i Litwy. Zerknij jak to oni zapisali.