W ktorej turze moda przybywa Baldwin ?
Wersja do druku
W ktorej turze moda przybywa Baldwin ?
Patch 6.3 jest integralną częścią moda BC czy też po zainstalowaniu 6.3 będę mógł grać też w 6.2?
BC 6.3 nadpisuje katalog BellumCrucis6 w którym jest wersja 6.2 moda.
Można więc zmienić nazwę BellumCrucis6 na BellumCrucis62 i zainstalować BC 6.3 w nowym czystym BellumCrucis6
Jeżeli chcemy wrócić do BC 6.2 to zmieniamy BellumCrucis6 na BellumCrucis63, a BellumCrucis62 na BellumCrucis6.
Powinno działać :)
Ps. Nie trzeba instalować BC 6.2 przed instalacją BC 6.3 - instalka (2 pliki + 1 fix) ma w sobie poprzednie wersje.
Zastanawiam się nad strategią komputera - wydaje się dość rozsądna. Grając Anglią dobiłem na full-feudal do 50 tury i nikt mnie nie zaatakował - nawet Szkocja, a Francja zgodziła się nawet na sojusz. Może wynika to z faktu, że mam 14 prowincji, a Szkocja tylko 2, Francja 5, a w przygranicznych miastach duże armie. Poziom trudności mam średni. Ogólnie wydaje mi się, że komputer prowadzi mniej wojen również między sobą - jakie są wasze odczucia?
To samo Radax, na very hard / hard grając HRE. W pewnym momencie, specjalnie szkoliłem spamowe armie i wysyłałem Polsce na terytorium, aby mnie zaatakowali i tym wszczęli wojnę. relacje z polską spadły mi do zera, ale zamiast zaatakować moją fortecę Szczecin, stali tylko na granicy jakby nie wiedzieli, do czego wykorzystać te 5 chorągwi.
Swoją drogą, koszty związane z posiadaniem Wasala w tym modzie, są jakieś takie.... hmmm, wysokie. Wasal z czterema prowincjami, kosztował mnie prawie 100000 bizantów, Czyżby utrzymanie ich armii, szło z mojego skarbca ?
Mnie za to denerwuje nowy system dyplomatyczny AI jest nastawione na wyniszczenie gracza...mam 38 ture gry albo powiem inaczej "przetrwalem" do tej tury.
Moje relacje z kazdym panstwem z ktorym granicze to 1/10 oprocz Wegrow z ktorymi mialem kruchy jak sie okazalo sojusz w 34 turze gry atakuje mnie HRE 5 pelnych armii od wschodu w 36 turze na terytorium mojego panstwa wbija mi sie Rus 3 pelne armie,a w owej 38 tyrze oblega Krakow moj "sojusznik" (Wegry) pelna armia kolejna jest w drodze, aby tego bylo malo w kierunku Gdanska wyruszyli Novogrodzianie.
Z powodu wojny moj skarbiec jest na minusie armia to szczatki i nie mam nawet jakiegokolwiek pola manewru poniewaz dyplomacja nie dziala !
Nitk nie chce podpisywac za zadne skarby zawieszenia bronii nie mowiac juz sojuszu z jakim kolwiek innym panstwem niz Wegry w przypadku Polskii, ale i tak zdradzaja !!! porazka moim zdaniem przesadzili z ta dyplomacja....
Ściągam właśnie 6.3 i chciałbym zapytać się jacy nowi bohaterowie pojawili się w modzie?
Ordenus - Niemal każda dostała bohatera - jakiegoś historycznego władcę. generalnie mamy ich szybciej. Niektórzy starzy maja nowe cechy specjalne. Np. jest książe Baldwin w jerozolimie tak pokazany jak w filmie Królestwo Jerozolimskie z tą maską, Maurowie mają takiego władcę, Pizańczycy, Mediolańczycy, Abbasydzi i kilku innych też. Polacy maja kazimierza Wielkiego, na niego trzeba nieco poczekać. Mamy więc róznych historycznych nowych książąt, emirów, polityków włoskich miast i inne takie.
BC 6.3 to osobny mod zmieńnazwe jak pisali wyżej dopisz coś w nazwie katalogu gdzie masz 6.2.
Psiocha: Baldwin cos koło 45 tury przybywa.
Dyplomacja bywa wkurzająca,ale to zależy od kampanii i poziomu trudności, jak gralem Polską to miałem przewalone, bo mnie atakowali jak wroga publicznego na VH mnie rozwalili na medium dałem radę. A teraz gram Jerozolimą i jest czad. Mam sojusz z Egiptem bo im dałem Medinę i go ładnie dotrzymują od kilkudziesięciu tur nawet mi pomagaja w walce z Seldzukami, porty im blokując. Ale mam silne garnizony na granicy. Syria na kolanach,zabrałem im trzy prowincje Abbasydzi ich dobili. Mam sojusz poparty małżeństwem z Bizancjum, wspolnie walczymy z islamem relacje z 8/10 skoczyły na 10/10 i mi pomagają w walkach jak mnie Seldżucy oblegli przysłali odsiecz. Także ja wyroków nie feruję, jak jesteś silny masz sojusze oparte na małzeństwie to i dyplomacja sensownie działa. Ale niekiedy są zbyt agresywni. Może Piter to w swoim ai wyreguluje.
Edit: Ordenus22 może byś poprawił names do spolszczenia do BC 6.3 na bazie tego jakie poprawiałeś częściowo do wersji 6.2? Fajnie by było.
Edit2: Szczerze polecam do gry w BC 6.3 poziom medium kampanii, wyżej zwłaszcza na VH komp po 30 turze traktuje nas jak cel nr 1 do zniszczenia. zagram i na VH jak nikeco poznam moda lepiej. Bo teraz za wiele nie gram bo spolszczenie i inne sparawy czas pochłaniają.
Saladyn(Egipt) -44 tura
Filippo II di Francia(Francja)- 52 tura
Ryszard Lwie Serce(Anglia)- 78 tura
Fryderyk II(Sycylia)- 114 tura
Federico II tedeschi(Niemcy) - 114 tura
Giacomo I d'Aragona (aragonia)- 146 tura
Alexander Nevski(Nowogród) - 170 tura
Osman(Turcy) - 270 tura
William Wallace(Szkocja) -284 tura
Ferdynand IIi Kastylijski(Hiszpania) -124 tura
Oberto II Pallavicino(Mediolan)-158 tura
Ugolino della Gherardesca( Piza)- 202 tura
Waldemar II(dania) - 94 tura
Sverre I( Norwegia)- 44 tura
Kazimierz III Wielki(Polska) 356 tura pózno troche xD ale historycznie ;p
Bela IV( Węgry) -160
Baldovin IV(Jerozolima)- 44 tura
Moulay Yacoub(Maurowie)- 58 tura
Koten(Połowcy) -136 tura
Al-Nasir( Abbasydzi) -50 tura
Masz :D
Coś mi się wydaje, że grasz na hard lub very hard ponieważ grajac Polska rzeczywiście oprócz sojuszu z Węgrami ciężko z kim innym podpisać. Spróbowałem normal i proszę.. sojusz z Węgrami i Niemcami nawet a i relacje z innymi sa całkiem w pożądku :) Mi tam dyplomacja bardzo pasuje a czym wyższy stopień trudności to musieli jakoś zrobić trudniej.Cytat:
Zamieszczone przez psiocha1928