Re: Submod muzyczny do BC 6.3 ver. 3.0
A czasem w Empire czy Napoleonie nie było lokalnych języków?
EDIT: Jo, jo rzezimieszki! Nie pomagacie mje tutej! :) Widzę na youtube, że w Empire jakiś szpieg ganiający po mapie godo po polski! No to w takim razie ja pożyczę od kolegi sobie Empire ;) (Napolenoa tyż) i zara to wrzucę na kompa i spróbuję wyciągnąć te dźwięki! Trzymjeć kciuki, jak się uda to kolejny submod rozjedzie konkurencję!
EDIT2: e, lipa :/ wyciągnąłem głosy z Empire, ale to całkiem inna epoka - sztywniaki w garniturkach w równych szeregach i te ich rozkazy takie sztywne, nie pasuje to do średniowiecza.
Dżemdobry! podczas instalacji submoda w punkcie "uruchamiamy plik extract_sounds.bat" folder zawiera mniej niż powinien... po wypakowaniu plików moda brakuje mu 12 mb plików :< co może być problemem? dodam że prawdopodobnie przez to podczas włączania kampanii wyskakuje błąd "napotka"
Widzę, że też jesteś fanem moda "Wsztskie kary na mnie ido!", masz plusa :)
Może to kwestia interpretacji. 146 335 kb, jeśli liczyć w MB to jest już tylko 142, a np. w bajtach to już mamy 149 847 166 b. Po wypakowaniu 505 MB (530 066 707 kb). Poprawiłem to w opisie instalacji, bo było napisane 517 MB zamiast 505 MB, bo właśnie był błąd, przez to liczenie :) I tu jest to "brakujące" 12 MB :) Więc masz chyba ok, ale jeśli jednak masz inaczej to widocznie coś namieszałeś w czystym BC.
No to wydaje się że wszystko jest dobrze :P napisane było te 517 więc myślałem że to "wina" tego sub moda :D ale cóż... idę szukać winowajcy gdzie indziej :D dzięki za pomoc ;P
To wszystko wina wina!!! ;)
Właśnie obczajam dzieło Aramegila także się wstrzymaj chwilę to dodam nowym jednostkom głosy.
A czy to może być tego wina? xD bo zainstalowałem wszystkie submody z tematu o submodach i jak je zainstalować :P
Re: Submod muzyczny do BC 6.3 ver. 4.0
No i pojawiła się kolejna, już 4 odsłona submoda muzycznego. Niewielkie zmiany, ale jest już w pełni kompatybilny z megasubmodem.
Przesłuchałem wszystkie Wasze propozycje, które się pojawiły po wydaniu poprzedniej wersji mojego submoda. Moja ocena jest taka: Medek a więc i BC są utrzymane w takim klimacie, gdzie nastrój budują utwory muzyczne, nie piosenki. Ja staram się w swoim submodzie zachować ten stan rzeczy. Dlatego Sami Yousuf (pomimo tego że bardzo fajnie i nastrojowo chłopak plumka) czy inni wykonawcy, gdzie jest typowy wokal odrzuciłem. Również utwory w stylu nowoczesnym nie załapały się. Część utworów jest fajnych na pierwszy "rzut ucha", ale po dłuższym słuchaniu można by dostać obłędu, więc też odpadły. Ostatecznie niewiele propozycji wykorzystałem, mam nadzieję że nie będziecie mieć mi za złe :) W każdym razie bardzo dziękuję za każdą propozycję. To tyle, pobierać i grać w najlepszego moda do Medievala II :)
Link w pierwszym poście, instrukcja też. Nowa wersja jest w postaci patcha do wersji 3, któa jest konieczna. Generalnie jak ktoś już ma poprzednią wersję submoda to tylko pobiera patcha i kopiuje, nadpisując wszystko. Na końcu usuwamy z \Medieval II Total War\mods\BellumCrucis6\data\sounds\ 4 pliki: events.dat, events.idx, music.dat oraz music.idx.
Dzięki Wino. Jak Aramegil podeśle zmiany, prześlę Ci megasubmoda z dodatkami i poprawkami abyś zrobił instalkę ok?
Czy jeżeli nie interesują mnie zmiany w statystykach to wystarczy że nie podmienię pliku export_descr_unit? Czy też spowoduje to inne zmiany?