Mam wielką prośbę, żeby ktoś zamieścił niezmieniony plik descr_start z SS_RR_RC-Part2 imperial campaign
mail: scabandari@op.pl
Wersja do druku
Mam wielką prośbę, żeby ktoś zamieścił niezmieniony plik descr_start z SS_RR_RC-Part2 imperial campaign
mail: scabandari@op.pl
Witam ALL czy ktoś może wiedział jakieś przeróbki samej mapy na Early albo Late Kampanii, bo ta mapa jakoś mi się nie widzi chodzi mi o sam teren. Patrząc na ostatnie wydanie moda DLV tam mapa jest Piękna.
Mam pytanko odnośnie atrybutów generała. Jeżeli sie nie myle to....
dowodzenie - odpowiada za morale zołnierzy podczas bitew
rycerskość - odpowiada za zarządznia miastem (np. zauważyłem zanczny przyrost populacji w miastach z rycerskim generałem)
postrach - no własnie tutaj nie mam pojęcia do czego przydaje się ta cecha? :?:
Kyuzo w międzyczasie wyszedł hotfix (26 luty 2010), więc gdybyś mógł go wrzucić na pierwszą stronę 8-)Cytat:
Zamieszczone przez Kyuzo
Mod jest świetny, niestety zgotował mi niemiłą niespodziankę. Po kilkudziesięciu turach nie chce wczytać mojego save'a ani autosave'a :x . Szlag mnie trafił :evil:
ktoś musi się zgłosić na ochotnika ;) . Też bym wolał, aby czas odliczano co jeden rok, a nie co półtora :roll:Cytat:
Co do zmiany odliczania lat to nie jestem pewien czy by to czegoś nie popsuło w skryptach kampanii...
Ale wtopa :P cały czas zerkałem na wątek RC/RR i nie zauważyłem, że całe nowe sub forum na TWCenter pojawiło dla tej kompilacji i hotfixy się teraz w osobnych watkach pojawiają.Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Zara zaktualizuje, co trzeba (choćby własny podpis).
Dzięki za info.
wow,superr modzik,ale mam pytanko ile było hotwixów ?bo ja mam 2(feb28 i oct28),niestety mój angielski jest raczej beznadziejny niż słaby więc na twcenter nie znajde info.Co do instalacji to hm....miałem spolszczoną wersje ss 6.1 usunąłem sejwy,wypakowałem do medka i...pulpit,skoczyło mi ciśnienie i wypakowałem na pulpit i przekopiowałem odpaliłem task bat i działa :shock: ,hotwixy też kopiowałem i task bat2 odpalałem,a i takie pytanko czy po podbici polski(gram hre)będe mógł werbować polską szlachte?
Najlepiej zaopatrzyć się w to i to czyli wersje z oct 30, a potem jeszcze hotfix mar 21.
Taki zestaw zapewnia najnowszą na te chwilę wersje. Wszystko jest w poście otwierającym.
A co do dostępności jednostek do werbunku w trakcje kampanii wystarczy odpalić custom battel i w ustawieniach bitwy wybrać bodajże w zakładce 'era' opcje 'all'. Chodzi o to żeby były wszystkie jednostki dostępne.
Wtedy też widać jakie jednostki innych nacji można będzie rekrutować.
A ja ponawiam swoje pytanie, mam nadzieję, że ktoś tym razem udzieli mi na nie odpowiedzi... ;)
Grając Aragonią - jak już wcześniej pisałem - pojawił mi się event, że wtedy i wtedy Królestwo Aragonii i Kastylii połączyły się i stworzyło Królestwo Hiszpanii.
Grałem sobie jednak dalej, bo nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi, czy można to jakoś wykorzystać. Niestety - zbliżając się do 1480 roku czekała mnie niemiła niespodzianka - okazało się, że moją Aragonię przejęła Kastylia i stworzyła się Hiszpania i niestety zamiast objąć nad nią kontrolę, to przegrałem swoją kampanię...
Trzeba spełnić jakieś określone warunki, żeby objąć we władanie całą Hiszpanię, czy po prostu kampania dla Aragonii kończy się w tym właśnie roku (trochę bezsensu)? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat...
Ciekawa sprawa z tą Hiszpanią. Do tej pory nie miałem pojęcia o takim 'evencje', a do tego faktycznie coś trudno znaleźć o nim jakieś konkretne info.
Zakładam, że Kastylią dało by się kontynuować grę.
Natomiast, co do Argonii jedynym wyjściem będzie chyba wcześniejsze wyeliminowanie Kastylii :twisted: ?
Mam dziwny problem z pieniędzmi. Otóż przy 40 turze jest ich juz ponad 100 000 i ciągle kupka rośnie :). Gram early campain (Danią). Czy zauważyliście podobne zjawisko z rosnąca gorą zlota :)