Re: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje
U mnie troszke pomogly stery do nvidi 326.80,ale szalu dalej niema.Na wysokich okolo 20 fpsow w prologu,natomiast oblezenie Kartaginy dalej kicha,8-5 fpsow.Wylaczenie steama u mnie nic nie daje.Nawet jesli jutrzejsza latka pomoze to wielki niesmak pozostanie.
Cytat:
Zamieszczone przez Klierowski
Cytat:
Zamieszczone przez ajax
Cytat:
@ up nie nie kupuj, nie widzisz kolego że wszyscy mamy problem z RTW II ? nawet ludzie z lepszym sprzętem od ciebie mają po 15-20 fpsów na minimalnych tak samo jak na ultra.
Chłopaki właśnie zrobiłem Benchmark nie uwierzycie : Średnie detale : średnio 61 fps (!!!) Wysokie detale średnio 43 fps (!!!) Ultra średnio 33 fps (Tak bym mógł grać, co ja gadam mógłbym grać na wysokich nawet z taką liczbą fps !) UWAGA UWAGA : EKSTREMALNE 30 fps średnio... Dwie pierwsze opcje nie spadły poniżej 25 fps a ultra i ekstermalne poniżej 20... w samej kampani nie wyciągnąłem więcej niż 25 na najniższych :P
A mój Komputer ma 2 lata i należy do low-middle game rig-u a ludzie z 3 krotnie lepszymi pc-ami mają ten sam problem.
Na wszelki wypadek zrobiłem też test Shoguna : Ultra 48 fps średnio najniższe 30 fps a następna opcja już 61 fps najniżej 40... i co nadal się znajdą fanboye twierdzące że mamy PC-ty do bani i to ich wina że kampania i bitwy lagują ?
Jakiego masz kompa?
Graphics
Video Adapter NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Video Memory 1,00 GB
Screen Resolution 1440 x 900
Central Processor
CPU Name Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz
Code Name N/A
Manufacturer GenuineIntel
Current Clock Speed 3100 Mhz
Max Clock Speed 3100 Mhz
Memory Resource
Total Memory 4.00 GB
Physical Memory
Capacity 4,00 GB
Speed 1333 Mhz
Data Width 64 bit
Właśnie rozegrałem bitwe morsko+lądową 20vs20 na wysokich detalach, o dziwo chodziło całkiem płynnie, szczęśliwy odpaliłem Kampanie... i znowu dupa :v
No to procek dwurdzeniowy nie najmłodszy, karta wypasiona ale do gier typu RTW2 bardzo się liczy moc procka + ilość rdzeni. Jaką masz rozdziałkę + detale?
tak a ile rdzeni wykorzystuje warscape?
Może i dwurdzeniowy ale 3.10GHz więc nie przesadzajmy a ja nie chcę grać na ekstremalnych czy nawet na Ultra... A rozdzielczość 1440 x 900, detale nie mają wpływu na fpsy w kampani, i na najniższych i na ekstremalnych wachają się od 10 do 20 ... żenada ;) zresztą obczaj wyniki bechmarka.
Tu jest właśnie dobre pytanie - ile rdzeni potrafi wykorzystać Rome 2? Nie wiem czy zmieniać i5 2500k @ 4,5GHz na jakieś i7 które też bym podkręcił do tego poziomu. Chyba poczekam z decyzją do piątku, ew wypuszczenia sterów przez ATI.
Cytat:
Może i dwurdzeniowy ale 3.10GHz więc nie przesadzajmy a ja nie chcę grać na ekstremalnych czy nawet na Ultra... A rozdzielczość 1440 x 900, detale nie mają wpływu na fpsy w kampani, i na najniższych i na ekstremalnych wachają się od 10 do 20 ... żenada ;) zresztą obczaj wyniki bechmarka.
A to zwracam honor do kieszenie 1440 x 900 jest ok. Coś musi być nie tak bo u mnie na lapku na 1600x900 i średnich/wysokich detalach gra śmiga, aż miło. Co prawda oznaczenia sprzętu mam wyższe ale to jest komp przenośny więc wydajność gorsza.
Więc nie ma zasady co do sprzętu/fps/
@Promulgacja
Nie mam pojęcia ale ja z lapkowym i7 nie mam sporej liczby problemów opisanych przez graczy z 2 rdzeniami
@Ajax
Możesz podać pozostałe podzespoły komputera?
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
@Ajax
Możesz podać pozostałe podzespoły komputera?
Laptop
Intel i7 3630QM
nVidia Geforce 650M DDR5
8 GB Ramu
Windows 8 64
wymaina i5 na i7 do gier nie ma wiekszego sensu.Tak naprawde stary dobry sandy ktorego posiadasz (tez takiego mam)wystarcza w zupelnosci do wiekszosci gier,tylko nie do Warscape bo ten silnik jest poprostu zje.....ny :-)
http://www.purepc.pl/procesory/test_int ... ?page=0,11
test nowych prockuw,haswell,jesli Cie stac na nowa platforme to moze dac Ci okolo 10 fpsow wiecej
w ogole polecqam ten portal,bardzo rzetelne zrodlo wiedzy na temat sprzetu
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
Tu jest właśnie dobre pytanie - ile rdzeni potrafi wykorzystać Rome 2? Nie wiem czy zmieniać i5 2500k @ 4,5GHz na jakieś i7 które też bym podkręcił do tego poziomu. Chyba poczekam z decyzją do piątku, ew wypuszczenia sterów przez ATI.
Nie zmieniaj - ja mam Core i5 2500k 3,3 GHZ LGA 1155 BOX - i Rome 2 śmiga. Także procek masz ok, zastanowiłbym się nad dokupieniem RAM-u/zmiana karty graf, czy czymś tak banalnym jak zwiększenie pamięci wirtualnej...