Jest jak najbardziej, jedyny sposób by na to poradzić to przełączyć steam na tryb offline.
Wersja do druku
Jest jak najbardziej, jedyny sposób by na to poradzić to przełączyć steam na tryb offline.
A w trybie offline? Tylko nie oczekuj, że wpadną achievki i że pograsz multi. Zapisywanie w chmurze także odpada.
Nie, gra nie musi byc zaktualizowana zeby w nia pograc, chyba ze grasz w multi to wtedy musi, bo ci pokarze ze gry sie różnią.
Ja na przyklad czesto gralem w Skyrima niezaktualizowanego jak chcialem dokonczyc gre, a bylo ryzyko ze sejv nie zadziala po patchu, poza tym wiekszosc modow nie odrazu bylo aktualizowanych, a uzuwam ich od groma.
Tak samo z Romem nie robilem aktualizacji do póki nie skonczylem danej kampanii.
A to przepraszam. Na przyszłość będę wiedzieć :)
We wcześniejszej wersji steama była opcja NIE aktualizuj.teraz jej niema.Jest opcja Aktualizuj przy pierwszym uruchomieniu- i tą ustawiam.Restart systemu.Steam ma już ustawioną opcje Aktualizuj zawsze.Paranoja.
Wychodzi na to że kawa i wuzetka jest obowiązkowa.:rolleyes:
Pierwsza rzecz możesz wylaczyc steama zeby nie autostartowal przy starcie systemu (ja tak mam bo steam dlugo sie odpala i zjada sporo zasobow, dziwi mnie jak ktos ma wlaczony ten shit na autostarcie), i druga opcja to mozesz wylaczyc automatyczne logowanie do sieci steamowskiej w ustawieniach wtedy steam bedzie offline caly czas. Mozesz tez dodatkowo wylaczac neta na czas odpalania steama (ale to juz taki sposob na piechote). W ten sposob steam nie bedzie mial mozliwosci sprawdzenia aktualizacji, i w singla pograsz nie aktualizujac gier.
Faktem jest to, że steam to ZŁO.
Zeby musiec cos takiego wymyslac... :wall:
kod aktywacyjny steam można wpisać na dwóch różnych komputerach?
Nie, nie można. Ale można zalogować się na swoje konto na 2,3 czy nawet 10 różnych komputerach - byle nie jednocześnie.
A jak nowym komputerze zaloguje się na swoje konto steam to swoje gry będę miał w bibliotece i będę je mógł bez problemu zaistalować na nowym kompie mimo że na starym wpisałem kod aktywacyjny steam ale nie dokończyłem instalacji?
Tak, nawet jak byś dokończył instalację na starym.