Możliwe, możliwe - możesz generałem nigdy nie mieć możliwości inspirowania wojsk - a zamiast tego straszenia wrogów okrzykiem :mrgreen:
Wersja do druku
Możliwe, możliwe - możesz generałem nigdy nie mieć możliwości inspirowania wojsk - a zamiast tego straszenia wrogów okrzykiem :mrgreen:
Każdy z tych 3 współczynników daje co innego. Autorytet prawie na pewno inspirowanie a "zapał" właśnie choćby wojenny okrzyk ;)
Adi, pjona za fajny post ;).
Ja też mam problem ze zrozumieniem tego systemu frakcji... Absolutnie nic on nie daję, a non stop są jakieś próby zabójstwa czy coś... Nie mam zielonego pojęcia jak zwiększyć zaufanie, a nawet jak mam je spore to nie widzę absolutnie żadnej różnicy,a te całe intrygi czy coś to jest jakieś nieporozumienie. Drogie to, a jak działa to nie widać - w poprzednich Total Warach jak się zaaranżowało małżeństwo to był z niego jakiś potomek, a tutaj? W poprzednich częściach można było też poczuć jakąś bliskość z generałem, cesarzem naszego imperium i chciało mu się zapewnić potomka, gdy tutaj nie wiem kto jest kto. Oczywiście nie rozumiem też tego całego gravitas i systemu dworzan/starszyzny - nijak to się do siebie ma. System rekrutacji wodzów jest też absolutnie tragicznie zły nie wiem po jaką cholerę dawać mi jakiś wybór skoro się niczym Ci generałowie nie różnią, ot czasem cyferka w górę czy w dół. Nawet tych z mojej frakcji ciężko rozróżnić(o tragicznie wyglądających "głowach" przez litość nie wspomnę).
Ciekaw jestem komu w CA przeszkadzało proste drzewko genealogiczne i jakim cudem recenzje nie wychwytują tego śmiesznego systemu?
DŁUŻSZE BITWY!
Nareszcie coś ruszyło - http://www.twcenter.net/forums/showthre ... al-Mod-!!!!
A niby jak mógłbyś mi przekazać tą grę jak już wykorzystałeś kod?Cytat:
Zamieszczone przez are91
Sadzac po komentach mod dziala w kwestii 5 minutowych bitew. Z czasem wyjdzie kilka Modow i bedzie sie gralo przyjemnie. Zawsze sie dziwilem dlaczego CA nie zatrudni tych chlopow od modow jako konsultantow i od pierwszego strzala wyda Total War ktorego potem pol roku nie trzeba poprawiac.Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
przecież zmiana statystyk jednostek jest dziecinnie prosta, nie trzeba nikogo zatrudniać - poza tym trzeba przyznać, że CA jest konsekwentna, od lat w każdej części bitwy trwają maks pięć minut - to mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że wzorem COD w statystykach wychodzi im jakaś grupa docelowa amerykańskich "hamburgerów" - taki mało wymagający ale za to liczny target pod którego robi się grę - czyli od lat to samo - starcraft na polu bitwyCytat:
Zamieszczone przez Abracadabra
pewnie cos w tym guscie
A mi się podoba, dodatkowo to że jest scharakteryzowany 3 współczynnikami, dodatkowo niżej jest jaki wpływ i na co działa każdy z nich.Cytat:
Zamieszczone przez Vrael
Powinna być tylko opcja gdy pojawia się nowy pomocnik o informacji jaki jest obecny.
Czy zarządzanie Rzymem jest takie same jak w innych Państwach?
Piszecie ze za dużo zmiennych i dużo one nie wnoszą. Jest to nie prawda.
Można rozwijać generała w danym kierunku dodatkowo pakując mu pomocnika.
IMHO na plus cała otoczka rozwoju postaci.
tak przy okazji mają fajny benchmark w grze, najpierw lajtowo, oglądamy sobie spacerek legionistów, bla, bla, bla, truchtu, truchtu - oczywiście framerate jest wysoki i w końcu dochodzi do starcia i nagle fpsy dramatycznie lecą na łeb na szyję! i żeby czasem średnia klatek za bardzo nie spadła - test na wszelki wypadek szybciutko tutaj się kończy.