A gadajo ludzie,że wychodzi jutro...
Wersja do druku
A gadajo ludzie,że wychodzi jutro...
Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Radius Mod + Rzym na B.Trudnym = Koniec gry po 50 turach bo wygrywałem walki 300 vs 1,5k do tego dochód 15k na ture. Teraz próbuje na Legendarnym ale chyba tez będzie za łatwo. W 10 turze podbijam Syrakuzy( Którzy już zdązyli rozwalić kartaginę) a liga Etrusków leży już od 5 tury :O
Po ostatnim hotfixie, mój mocno średniawy sprzęt w końcu daje radę tej grze. Mapa kampanii w końcu zaczęła chodzić płynnie (wreszcie!), niestety lubi czasem doczytać trochę tekstur. Co ciekawe płynność pojawiła się dopiero gdy zacząłem nowe kampanie, stara mocno zaawansowana kampania, zaczęta Rzymem w dzień premiery jak lagowała tak laguje... Dziwne, bo nie sądziłem, że będzie potrzebne rozpoczęcie nowej gry... Bitwy po patchach od CA, modach, tweakach wszelkiej maści też działają płynnie, w końcu zacząłem ustawienia graficzne podwyższać a nie zaniżać. Jednocześnie czytam ile osób ma nadal problemy na maszynach jak reaktor atomowy, współczuje szczerze, nie tak powinno być.
Kolejny patch bedzie dopiero w przyszlym tygodniu,takie info jest na Totalwar.com.Biedactawa,niebozeta nie zdazyli....
Patch 2.0 beta można już pobrać ze Steam.
Pełna lista zmian (sporo ich jest) tutaj: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_2
U mnie po patchu jest troche szybciej,ale niestety dalej zacina w bitwie i na mapie.
I jak prezentuje się patch w samej grze? Poprawił optymalizację w samych bitwach? Będę mógł zagrać dopiero w poniedziałek, ale nie wiem czy jest sens w ogóle się ekscytować.
Panowie, orientuję się ktoś o której godzinie mniej więcej wyjdzie ten patch dzisiaj?
Pierwsze wrazenie po 3 min grania roznych duzych bitew typu oblezenie kartaginy z historycnych i inne w ramach "test" wydaje sie ze jest płynniej jesli chodzi o ten patch 2. Nie gralem na tyle żeby sprawdzic AI kompa bo test polegal na zblizaniu i obracaniu kamery i poprawe dość widac - wecej pewnie napisze wieczorem.
Zapewne trzeba rozpoczynać grę od początku?