Folder z modem masz mieć w katalogu głównym Medievala oraz w podfolderze mods. Dwie kopie.
- następnie instalujesz te trzy pliki w folderze z modem w podfolderze mods
- usuwasz Configuration.cfg
- wklejasz WWmwE-2.5.cfg
- uruchamiasz launcher
Wersja do druku
Folder z modem masz mieć w katalogu głównym Medievala oraz w podfolderze mods. Dwie kopie.
- następnie instalujesz te trzy pliki w folderze z modem w podfolderze mods
- usuwasz Configuration.cfg
- wklejasz WWmwE-2.5.cfg
- uruchamiasz launcher
Launcher nadal nie widzi medievala (error! you must install and run M2TW & Kingdoms before using this tool), a gdy spróbowałem później uruchomić tego moda z launchera znajdującego się w folderze z modem to mnie zaraz wywaliło do pulpitu (Mediewal2: Total War napotka). Podczas uruchamiania tego moda widziałem że w folderza sam z siebie pojawił się znowu plik configuration
Zmiana nazwy pliku .cfg, jest konieczna z punktu widzenia funkcjonowania launchera.
Nawet jeśli uruchomiłbyś modyfikację, jakąkolwiek skuteczną metodą, nie mógłbyś uczestniczyć w kampanii, gdyż wersje steam w stosunku do tych klasycznych, są różne. To dotyczy zarówno podstawowego Medievala jak i formalnie dodatku Królestwa.
Podobnie jak w zainicjowanej w ostatnich miesiącach Wielkiej Kampanii, prozaicznie nie zdołałbyś wczytać zapisu.
Pozostają ci kompatybilne z wersją steam, kampanie Królestw.
Czy da się grać na scrackowanej wersji? (napęd dvd mam popsuty i w razie gdyby nie było takiej możliwości musiałbym kupić nowy specjalnie dla tej gry, a zważywszy że żeby zagrać z wami zakupiłem już 2x Medievala i wolałbym uniknąć kolejnych wydatków)
Zdaje mi się, że wszystkie dostępne medievale w sprzedaży to są wersje steamowe nawet jeśli kupujesz pudełko z płytą.
Chyba że kupisz używanego M2TW :P
I bardzo starego :p
Ja takiego wychaczyłem za 15 zł + przesyłka :D
Zatem dodany zostaje LAMA1.
Zawsze ktoś z forum może nagrać kopię starego medka na cd i wysłać pocztą. Żyjemy w jednym kraju chyba :P A skoro ktoś ma oryginała, to taka zgrana płyta to nie grzech. Mogę komuś wysłać taką płytkę za koszt wysyłki. :P