Sojusze się zmienia łatwo w descr_strat a w tym modzie by zerwać sojusz trzeba wysłać dyplomatę i go wypowiedzieć. i w kolejnej turze można zaatakować byłego sojusznika dopiero. Jak coś to pisz to wyjaśnię dokładniej z tymi sojuszami.
Wersja do druku
Sojusze się zmienia łatwo w descr_strat a w tym modzie by zerwać sojusz trzeba wysłać dyplomatę i go wypowiedzieć. i w kolejnej turze można zaatakować byłego sojusznika dopiero. Jak coś to pisz to wyjaśnię dokładniej z tymi sojuszami.
Chyba będę grał od nowa na zmienionym pliku. Nie chcę zrywać sojuszy dyplomatą i atakować, któraś frakcję, bo może się powtórzyć sytuacja z Haradem, który zaatakował Umbar, który sprzymierzony był z Mordorem. Stracił on swoich sojuszników a za kilka tur ogłoszono krucjatę na jego stolicę. Poszperam więc w pliku samemu i spróbuję pozmieniać co nie co. Jak mi się nie uda to poproszę o wówczas pomoc :)
Miałeś rację Aravenie, że bardzo łatwo jest samemu pozmieniać dyplomację, przy okazji okazało się, że Mordor ma protektorat nad innymi złymi frakcjami. Zaatakowanie Rhunu bądź Haradu skończyłoby się atakiem Mordoru na moje ziemie. Nie chciałem aż tak bardzo zmieniać sojuszy i relacji więc rozegrałem nową kampanie - Gondor na m/m. Granie agresywnie od samego początku (znów królowała niekiedy sama jazda generalska na polu walki) poskutkowało tym:
Spoiler:
Nie sądziłem, że tak szybko uda mi się pokonać tą frakcję :devil:
W MOS Mordor ma protektorat na Rhunem i Haradem.
W poście nr 1 dałem częściowe spolszczenie do DaC 0.4, na bazie spolszczenia MOS. Wiele tego nie ma, ale dobre i to co jest.
Witam mam problem przy uruchomieniu kampanii. Po wyborze frakcji i kliknięciu Start wywala do pulpitu i wyświetla się komunikat "Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit."
Instalowałeś zgodnie z postem nr 1? Jaka wersja DaC ?
Jaki masz system, lokalizacja gry. Podstawowe informacje podaj, wróżbitów tu nie ma. :rolleyes:
Taki objaw wskazuje raczej na konieczność reinstalacji, usuń map.rwm z katalogu base najpierw i sprawdź czy wywala.
A więc tak zrobiłem reinstall third age z patchowałem kingdoms do 1.5 zainstalowalem jeszcze raz Third Age 3.2 następnie zainstalowałem DaC public beta potem wgrałem patche 2,3,4 i nie moge znaleźć pliku Clean.Bat znalazło mi tylko plik Clean na dysku C ale jak go uruchamiam to pisze że nie znalazło ścieżki. A gdy chce uruchomić teraz tego submoda to uruchamia mi się czysty Third Age a nie DaC a wcześniej mimo tego błędu się włączał...
Nwm reinstall wszystkiego zrobić?
Działam na Win7 dysk G więc nie jest to partycja systemowa.
Kolego pisałem podaj ścieżkę do TATW swoją. Nie podałeś.
Z tego co piszesz źle zainstalowałeś, bo jak znam życie zainstalowałeś w ścieżce domyślnej jaką jest C:/Program Files itd. a Ty masz chyba moda na G. Więc dziwne nie jest, że się nie uruchamia.
Przeczytaj post nr 1 z tego tematu, zajrzyj też na TWC do tematu DaC i zainstaluj jak należy zmieniając ścieżkę z Instalatora na własną, bo masz inną niż domyślna, a zarejestrowałeś raczej w podpowiadanej przez instalator, nieprawidłowej dla Ciebie.
Najpierw zainstaluj DaC prawidłowo, a dopiero jak to nie zadziała to się pomyśli. I usuń katalog Third_Age_3 ten z C. Bo Masz teraz 2 takie katalogi na C i G.
Jakbyś podał ścieżkę do Third_Age_3 swoją bym Ci napisał gdzie masz instalować, ale nie podałeś podstawowej informacji o jaką prosiłem.
Napisałem że na dysku G zainstalowałem wszystko
a dokładnie wygląda to tak G:/Medieval2/mods/Third_Age_3
i tu instalowałem wszystko Medka,kingdoms,czystego TA, i DaC