-
Zatem nie jestem na bieżąco. To, że G.E.M. zamiast optymalizować grafikę jeszcze ją dodatkowo obciąża jest dla mnie lekkim wstrząsem.
songokan - pewnie już to próbowałeś ale nie napisałeś czy obniżenie ilości oddziału zmieniło sprawę?
Polećcie Panowie jakiś submod optymalizujący grafikę, nie chodzi mi o programik ale modzik pod Rome2 i DeiI.
-
G.E.M. pogorszył grafikę. Przydzieliłem więcej pamięci ram i zwiększyłem priorytet gry na najwyższy. To nie może być problem komputera.
-
DeI ma duuużo większe zapotrzebowanie na kompa od podstawki. Zresztą nie podajesz w ogóle konkretów. Podaj swój sprzęt i wklej swoje opcje graficzne, wtedy będzie można coś stwierdzić. Tak jak pisze Gnejusz, możesz zmniejszyć ilość ludzi w oddziale, ponieważ w DeI część jednostek ma prawie 2 razy więcej ludzi w oddziale niż podstawka.
Tu jest link do oficjalnego submoda na zmniejszenie ilości unikalnych tekstur jednostek, powinno poprawić działanie kosztem mniejszej ilości unikalnego sprzętu w oddziale:
www.mediafire.com/download/lb9v3tr1bi87w93/@096skinarmor.7z
-
1 załącznik(ów)
http://forum.totalwar.org.pl/attachm...tid=1345&stc=1
64-bitowy Windows 7 Ultimate
Intel Core i5 4570 3.20 GHz
Z87X-UD3H
HyperX 16Gb DDR-1600 MHz
-
Powinno Ci to ładnie śmigać... Spróbuj programik -submod z linka od KAM-O (ja jeszcze nie próbowałem). Sprawdź też ver. sterowników do karty graficznej, ew. zmniejsz szczegółowość jednostek.
-
Program nie pomógł, dodatkowo zniknęły opisy jednostek. Sterowniki aktualne. Nawet zmniejszenie rozdzielczości ekranu nie pomogło. Bitwy śmigają przy małych armiach. Chyba będę musiał wrócić do Radiousa.
-
Zatem powodzenia w Radiousie songokanie.
Mam problem z bitwami na mapkach, posiadam obecnie kartę Gigabyte 7770 OC 1 GB i właściwie już kupiłem tą kartę;
http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-r797oc-3gd/
Doradźcie jakiś monitor z fajnymi kolorami ale do 500pln.
Do tej pory mam Acer AL1952:
http://acer.katalog-monitorow.pl/monitor/acer-al1952
Posiada przepiękne kolory, nie męczy wzroku ale ma format obrazu 4:3...
Chciałbym monitor w formacie 16:9 lub 16:10 żeby wreszcie zagrać bez obciętych boków i spiętrowanych ikonek jednostek w bitwach które zabierają 1/3 wyskości ekranu. Nie kupię monitora na matrycy TN, szukam IPS lub innej ale z ładymi i ciepłymi kolorami.
-
Niestety znowu problem z Rome 2, mam zainstalowane DEI ze steama i wyrzuca mnie na pulpit. W trakcie rozgrywki czy to na mapie kampanii czy podczas bitwy nagle pokazuje się biały kursor i po chwili wyrzucana pulpit. Mam Win 7 i Geforce GTX 660 Ti. Nie wiem może to problem sterowników, jeśli ktoś posiada taką kartę i gra mu śmiga to niech napisze jakie ma sterowniki.
-
Nie wiem czy masz to samo co miałem ja - ale mnie też wyrzucało do pulpitu bez żadnych wcześniejszych symptomów. Długo trwało nim znalazłem winowajcę - W drzrewku technologii wojskowych, konkretnie w "Organizacja" jest na fioletowo technologia "Awansowanie rzymskich jednostek", rozpoznaj ją i zobacz czy poprawiło problem. U mnie po rozpoznaniu wyloty się zakończyły.
Nie bądź tylko egoistą i napisz w wątku czy pomogło, bo inni mogą mieć podobne problemy i chętnie skorzystają z tej wiedzy.
-
W sumie mam ten problem grając Partia, na innych nacjach od kiedy ponownie zainstalowałem Rome 2 to jeszcze nie grałem. Kilka razy zaczynałem grę Partia i w różnych momentach wywala. Sprawdzę grając innymi frakcjami. Dzięki za odpowiedź, jak coś ruszy w temacie to tutaj napiszę.