Marengo jakim cudem masz rakietowych kolesi w RP i 24funtowe haubice?
Wersja do druku
Marengo jakim cudem masz rakietowych kolesi w RP i 24funtowe haubice?
Mitusonator, zbyt bardzo doszukujesz się drugiego dna w moich wypowiedziach. Miałem prawo być zdziwiony, że właśnie Ty jesteś zniechęcony próbą instalacji moda, skoro nie podejrzewam cię o niemożność zrozumienia pewnych spraw, a Ty po prostu przeoczyłeś ważne uwagi:) Nie musisz trzymać spakowanego moda. W razie reinstalacji gry czy też systemu, wystarczy że zachowasz rozpakowane pliki i wkleisz je później ponownie w odpowiednie miejsca.
EliminatorT, jak pisałem, jednostki dostępne dla Rzeczpospolitej wziąłem z bitwy gracza, co oznacza tylko tyle, iż mogą one być werbowane w naszym państwie (truizm). Wejdź w drzewko technologiczne Rzeczpospolitej i spójrz na gałąź Ordnance:
- Haubice 24 funtowe rekrutujesz po wynalezieniu technologii Explosive Shells dla której badania potrzebujesz Ordnance Factory, a dla wyszkolenia oddziału budynku Ordnance Board,
- Jednostka rakietowa jest dostępna po wynalezieniu technologii Explosive Rockets dla której badania potrzebujesz Gunnery School, a dla wyszkolenia oddziału budynku Engineer School.
Oto screen roosteru Polski po wybraniu okresu "late": http://cloud-3.steampowered.com/ugc/...5DA89B8E6EFEE/ Nigdzie nie ma tam rakiet i haubic 24calowych.
No Kolego, ale Ty grasz z submodem, a nie na czystym ID co ewidentnie widać po liczbie jednostek. Samej piechoty masz dwa razy tyle i jej roster powinien zaczynać się od jednostki milicji, a nie jakiś kosynierów.
Marengo trochę nie rozumiem twojego posta :lol2:
Zreasumujmy: pobrałem moda, rozpakowałem (pominę fakt że byłem zdegustowany tym ile trwa wypakowanie go) potem zniechęciłem się nie rozumieniem tych submodów, usunąłem go, potem dowiedziałem się o ich znaczeniu ale nie miałem zbytniej ochoty z powrotem go ściągnąć (co nie jest przyjemne wziąwszy pod uwagę ilość partów), ilość miejsca który zajmuje dodatkowo zniechęca (to że nie muszę go trzymać rozpakowanego wiem :P), oczywiście wiem gdzie wrzucić wszystkie pliki żeby mod działał. I basta już skończmy z tematem ;)
Zacząłeś pisać że instalowałeś już wiele modów i nie masz z tym problemu, więc jeżeli zatrzymały cię submody, których przecież nie musisz instalować, to nie jest to powód do nie korzystania z moda, stąd moje zdziwienie, tym bardziej że wszystko jest opisane w mam nadzieję poprawnej polszczyźnie. Zbyt szybko poddałeś się za pierwszym razem, a mod wart jest dania mu przynajmniej jednej szansy. Jest ogromny, mimo to ściąga się go w kilka godzin przy prędkości około 7-8 mb.
Jeśli się założy bezpłatne konto na Yndex, to pobrało mi się (wszystko wraz z patchem 3.9) w 3h.
Może ktoś wysłać user.script z Imperial Destroyera kampania late? Bo ja ze względu braku miejsca na dysku usunąć pobrane 12plików.
Pogotowie działa;)
Załącznik nr 1 to user.script dla Early Campaign, nr 2 dla Late