-
Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
A tacy to nawet nie mogą mieć dzieci i nie są potrzebni dla ludzkiego gatunku.
Brawo! rozstrzelac bezplodnych, bezdzietnych i singli!
Cytat:
Człowiekowi "normalnemu" podobają się dziewczyny i chce rozmnażać się na rzecz gatunku.
Hmm to jak mnie nazwiesz? Bo mi sie podobaja dziewczyny ale nie mam zamiaru miec dzieci.
W sumie to nie powinienem wdawac sie w dyskusje z gimnazjalista, ale z drugiej strony trudno mi pohamować checi posmiania sie :mrgreen:
-
Volomirusie dyskusja z nim miała by sens, gdyby to były jeszcze jego poglądy :lol:
Ale obawiam się, ze jednak nie są, sądząc po wypowiedzi w temacie Jakiego jesteście wyznania ( czysty schemat rodzin ateistycznych):)
-
Dla wyjaśnienia moja rodzina jest katolikami, ale ja mam inne poglądy i mam chyba do tego prawo. A jak to nie są moje poglądy to czyje?? To, że ktoś jest bezpłodny to nie jest jego wina, singiel i małżeństwa bezdzietne mogą zawsze zmienić zdanie, a homoseksualiści przynoszą wstyd naszemu gatunkowi.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Czesio133
Osobiście sądzę, że gejów nie powinno być w żadnym społeczeństwie, ponieważ uważam to za odchyłek od "normalności". Człowiekowi "normalnemu" podobają się dziewczyny i chce rozmnażać się na rzecz gatunku. A tacy to nawet nie mogą mieć dzieci i nie są potrzebni dla ludzkiego gatunku. Homoseksualiści to zaraza, na którą trzeba znaleźć odpowiedni lek. Mają odpowiednio (...), żeby pożądać kogoś o takiej samej płci i dlatego dla mnike jest to nienormalne i nigdy nie będę za tolerancją dla takich ludzi.
Zachęcam do przeczytania regulaminu - Lena
- Zasadniczy błąd.. Geje i lesbijki mogą mieć (własne) dzieci. W prawdzie nie z partnerem/partnerką ale mogą.
- Kobieta to nie człowiek? Bo kobieta, której podobają się kobiety to lesbijka.... :roll:
- jak już powiedziano wcześniej, rozstrzelać bezpłodnych i singli!
- tacy, jak Ty też nie są potrzebni gatunkowi. Swoim poziomem wypowiedzi reprezentujesz potencjalnego kandydata do nagrody Darwina...
- Zaraza? Głupota jest zarazą, na to niestety leku raczej nie będzie :(
-
A czy ty byś chciał być w takiej rodzini gdzie jest adpotowane dziecko przez dwóch ojców lub przez dwie matki? To dziecko by się źle czuło w towarzystwie innych dzieci. I nie wmawiaj mi, że jestem za wystrzelaniem singli i bezpłodnych bo tego nie powiedziałem. Jestem po prostu przeciwko upadkowi zasad.
-
Ja chyba jestem uzależniony od tego tematu...
Cytat:
A czy ty byś chciał być w takiej rodzini gdzie jest adpotowane dziecko przez dwóch ojców lub przez dwie matki?
A ty byś wolał dorastać w domu dziecka?
Cytat:
To dziecko by się źle czuło w towarzystwie innych dzieci.
Jeżeli złe samopoczucie w towarzystwie innych dzieci ma być kryterium, to powinno się zabronić posiadania dzieci szkolnym woźnym, policjantom czy nauczycielom, bo ich dzieci w podstawówce też lekko nie mają. Z resztą wyobraź sobie rozmowę:
-A mój tata jest pilotem, a mama kosmetyczką!
-A moi rodzice prowadzą sklep!
-A ja nie mam rodziców :(
To jest twoim zdaniem komfortowa sytuacja dla dziecka? Idąc dalej tym tropem powinno się zabijać dzieci nie umiejące grać w piłkę i t.zw. "kujonów", bo też nie mają łatwego dzieciństwa.
Cytat:
Jestem po prostu przeciwko upadkowi zasad.
Jakich zasad? Tych, które wymusił Kościół? W starożytnej Grecji, czy w Rzymie homoseksualizm był czymś zupełnie normalnym, więc to prześladowanie homoseksualizmu jest upadkiem zasad.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Czesio133
A czy ty byś chciał być w takiej rodzini gdzie jest adpotowane dziecko przez dwóch ojców lub przez dwie matki? To dziecko by się źle czuło w towarzystwie innych dzieci. I nie wmawiaj mi, że jestem za wystrzelaniem singli i bezpłodnych bo tego nie powiedziałem. Jestem po prostu przeciwko upadkowi zasad.
Cytat:
Człowiekowi "normalnemu" podobają się dziewczyny i chce rozmnażać się na rzecz gatunku. A tacy to nawet nie mogą mieć dzieci i nie są potrzebni dla ludzkiego gatunku.
W tym cytacie jasno stwierdziłeś, że osoby nie mogące lub nie chcące mieć dzieci nie powinny istnieć w społeczeństwie.
Upadkiem zasad jest niejako twój tok myślenia...
- Dziecko nie zależnie od rodziców ma od groma powodów by czuć się "źle" w towarzystwie rówieśników. Jeśli nie masz homo-rodziców, to i tak znajdą na Ciebie coś innego. Poza tym, problem dzieci adoptowanych/wychowywanych przez rodziny homo nie leży w rodzicach, lecz wy całości homofobicznego społeczeństwa które ich piętnuje! To WY, homofoby jesteście problemem, nie homoseksualiści. To WAS powinno się leczyć, nie homosiów...
Przy moim aktualnym światopoglądzie i wiedzy nie miałbym problemu mieć dwóch ojców/dwie matki.. Lepsze to, niż tylko jeden(lub żaden) rodzic, wiesz?
-
Do adminów- wykasujcie wypowiedzi tego błazna z podstawówki Czesia bo homosi i ich przydupasy mają wodę na młyn. Bez odbioru.
-
Nagle sytuacja się odwróciła...
nie jest już tak śmiesznie jak z Arindalem? ;)
-
Zawsze byłem przeciw ekstremistom. Zwalczam i tych z lewa i z prawa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Do adminów- wykasujcie wypowiedzi tego błazna z podstawówki Czesia bo homosi i ich przydupasy mają wodę na młyn. Bez odbioru.
Nie łamie regulaminu, więc nie widzę podstaw.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Po pierwsze nie jestem z podstawówki, a po drugie ja tylko wyrażam opinie, bo po to ten temat został założony. A jak im się nie podoba to ....
-
Tak w ogóle to zdajecie sobie sprawę że wyzywanie od gimnazjalistów też nie jest szczytem kulturalnego i rzeczowego prowadzenia rozmowy?
-
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
To WY, homofoby jesteście problemem, nie homoseksualiści. To WAS powinno się leczyć, nie homosiów...
Oj tam od razu homofoby. Fobia równa się lęk, a my się nie boimy homosiów, tylko po prostu się ich brzydzimy. Na szczęście za normę zwykło uznawać się większość i leczyć przypadki nienormalne, przynajmniej te które rokują nadzieję na wyleczenie. A póki co większość, a zatem i normę, stanowią heteroseksualiści...
-
Cytat:
Dla wyjaśnienia moja rodzina jest katolikami, ale ja mam inne poglądy
Nie zweryfikuję tego ;) "Jest katolicka" to tak nawiasem. Nie ważne nawet jeśli katolicka w temacie o wyznaniu powieliłeś schemat, tu napisałeś kolejną bajkę z sufitu, więc wniosek narzuca się sam. ;)
Cytat:
[quote:1xnpzkvd]. A jak to nie są moje poglądy to czyje?? To, że ktoś jest bezpłodny to nie jest jego wina, singiel i małżeństwa bezdzietne mogą zawsze zmienić zdanie, a homoseksualiści przynoszą wstyd naszemu gatunkowi.
[/quote:1xnpzkvd]
Z doświadczenia widzę jak powielasz czyste schematy.
To, że ktoś powtarza obcą tezę nie jest równoznaczne, że to jego poglądy. W dzieciństwie człowiek jest bombardowany schematami, dopiero później może to samemu 'przetworzyć', na tyle by miało to racjonalne podstawy.
Nie powiesz mi, że 8/9 latek wyraża swoje 'poglądy' idąc do komunii. :lol: Nie rozumie tego. Tak jak ty piszesz to czyste fantasy, nie wydaję mi się, by były to twoje przemyślenia, by w ogóle w jakimkolwiek stopniu były przemyślane.
Twój "pogląd" na temat homoseksualistów to bajka, idąca na przekór osiągnięciom cywilizacyjnym, pewne rzeczy zostały już potwierdzone, wystarczy sięgnąć do książek, bądź przynajmniej internetu.
-
Cytat:
Na szczęście za normę zwykło uznawać się większość i leczyć przypadki nienormalne, przynajmniej te które rokują nadzieję na wyleczenie. A póki co większość, a zatem i normę, stanowią heteroseksualiści...
Na szczescie homoseksualizm to nie choroba i nie da sie tego "leczyc". Z drugiej strony, na glupote nie ma lekarstwa, szkoda.
-
Cytat:
Na szczescie homoseksualizm to nie choroba i nie da sie tego "leczyc".
1. Dlaczego "na szczęście"?
2. Kto stwierdził, że to nie choroba?
3. O dziwo znane są przykłady "wyleczonych".
Cytat:
na glupote nie ma lekarstwa, szkoda
Przecież głupota podobnie jak homoseksualizm nie boli, a jak nie boli to nie choroba. :lol: Skoro coś nie jest chorobą to się tego nie leczy. Ignorujesz własną logikę myślenia?
-
Cytat:
Fobia równa się lęk, a my się nie boimy homosiów, tylko po prostu się ich brzydzimy..... i leczyć przypadki nienormalne, przynajmniej te które rokują nadzieję na wyleczenie. A póki co większość, a zatem i normę, stanowią heteroseksualiści...
Fobia - to również strach, czyli lęk przed nieznanym. Ciekawe zdanie w kwestii owej fobii wyraził nasz pierwszy czarno skóry poseł. Dodam z doświadczenia jako 'inny' wśród większości.
W jaki sposób się ich brzydzisz :?: Dlaczego :?: Heteroseksualny seks/zachowania też może/gą brzydzić - zależy w jakim 'wydaniu'.
Homoseksualizm to nie choroba, nie da się go leczyć, są to ludzie dokładnie tacy jak hetero( względem psychologicznym), tylko z innym wrodzonym popędem płciowym. To jest jedyna różnica zatwierdzona naukowo.
Cytat:
Na szczęście za normę zwykło uznawać się większość
Czyli jest to równoznaczne z tym, kto nie należy do większości jest nienormalny.
Edit: Zakopior pewnie, będziemy teraz klasyfikować naukę wedle upodobań. jak to zwykle z Tobą do wiadomości przyjmujesz to - co chcesz. :lol:
-
Cytat:
1. Dlaczego "na szczęście"?
2. Kto stwierdził, że to nie choroba?
3. O dziwo znane są przykłady "wyleczonych".
1. na szczescie bo to dobrze, ze ludzi, którzy kochaja ta sama plec sa traktowani jako normalni, niechorzy, bo w koncu tacy sa, czyz nie?
2. APA, WHO, PTP czyli osoby majace wieksze kompetencje w tej dziedzinie niz wiekszosc lebków po jednej i drugiej strony barykady.
3. Tak? O RLY? To chyba w fakcie pzeczytales. Potrafisz zmienic kolor wlosow? I nie mowie o farbowaniu, tylko o sprawieniu by Twoje naturalne wlosy zaczely odrastac w innym kolorze? Te genialne metody leczenia to min. warunkowanie. Tylko, ze warunkowaniem to mozna tez Cie "wyleczyc" z jedzenia schabów dla przykladu. To nie jest leczenie.
-
Co by nie mówić to Homoseksualizm to choroba. Gdyby tak nie było to takie przypadki można by zaobserwować także w przyrodzie. Wszak jesteśmy jej częścią. A jednak nic takiego nie ma miejsca z prostego powodu gdyby wszystkie gatunki zaczęły bawić się ze sobą to wszystko by wymarło. A człowiek tak jak każdy inny żywy stwór ma się rozmnażać bo inaczej płeć by nie była nikomu potrzebna. ;)
-
Cytat:
Co by nie mówić to Homoseksualizm to choroba.
To sie dopiero do łapu-capu nadaje :mrgreen: Jest choroba bo Ty tak zarzadziles?
Cytat:
Gdyby tak nie było to takie przypadki można by zaobserwować także w przyrodzie. Wszak jesteśmy jej częścią. A jednak nic takiego nie ma miejsca z prostego powodu gdyby wszystkie gatunki zaczęły bawić się ze sobą to wszystko by wymarło.
Rozczaruje Cie, homoseksualizm wystepuje w przyrodzie na porzadku dziennym.
Cytat:
A człowiek tak jak każdy inny żywy stwór ma się rozmnażać bo inaczej płeć by nie była nikomu potrzebna.
Przeciez homoseksualizm nie oznacza bezplodnosci, moga sie rozmnazac.
-
Cytat:
Homoseksualne zachowania zwierząt – zachowania zwierząt wobec osobników tej samej płci, które zazwyczaj są typowe dla par różnopłciowych tego gatunku. Zachowania te obejmują czynności seksualne, takie jak kopulacja lub wzajemna masturbacja, oraz związane z łączeniem się w pary lub wspólną opieką nad potomstwem. Występują szczególnie często u gatunków żyjących w społecznościach np. u ptaków morskich i ssaków, w tym także wśród najbliżej spokrewnionych z człowiekiem szympansów. Odnotowano je do tej pory u ponad 1500 żyjących na wolności gatunków, a zjawisko to dobrze udokumentowano u ponad pięciuset z nich[3][4][5]. W opiniach niektórych badaczy zwierząt, np. wśród żyraf czy bizonów zachowania homoseksualne są częstsze od heteroseksualnych[3][6][7].
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksua ... erz%C4%85t
-
Nie jeżeli w przyrodzie jest gatunek gdzie są 2 oddzielne płcie męska i żeńska. W takim przypadku rozmnażanie jest niemożliwe. Nie mówię tu o jakimś pączkowaniu czy innym bez seksualnym sposobie zapłodnienia.
Ps. Co innego przypadek a co innego reguła. W każdym stadzie jest też czasami czarna owca.
-
Cytat:
Ps. Co innego przypadek a co innego reguła. W każdym stadzie jest też czasami czarna owca.
Fajnie sobie dostosowujesz fakty :mrgreen: Najpierw nie wystepuje, potem przypadki jednak sa, co bedzie dalej?
-
To w końcu mówimy o homoseksualiźmie wśród zwierząt czy o zachowaniach homoseksualnych wśród zwierząt? Bo jak dobrze pamiętam, gdy napisałem o homosiach w więzieniu gdzie koleś dotąd hetero zaczyna z braku laku walić kolegę z celi to mi odpisywaliście, że to nie homoseksualizm tylko zachowanie homoseksualne i że to nie jest żaden dowód na to że homoseksualizm jest cechą nabytą a nie jak twierdzicie- wrodzoną ;) Wśród zwierzątek to też jest, jak się któremuś pieskowi "chce" a nie ma suki w pobliżu to skacze po koledze z sąsiedztwa. Konsekwencji proszę.
-
Cytat:
Co by nie mówić to Homoseksualizm to choroba. Gdyby tak nie było to takie przypadki można by zaobserwować także w przyrodzie. Wszak jesteśmy jej częścią. A jednak nic takiego nie ma miejsca z prostego powodu gdyby wszystkie gatunki zaczęły bawić się ze sobą to wszystko by wymarło. A człowiek tak jak każdy inny żywy stwór ma się rozmnażać bo inaczej płeć by nie była nikomu potrzebna.
Że jako agnostyk zacytuję "Jezusie Nazareński" :shock: . Podaj przykład innego gatunku, który mógłby stanąć na równi z Homo sapiens( a więc jednostką inteligentną )
Edit: Chyba, że stawiasz nas na równi z Protistami, czy z szympansami. :lol:
Pominę, resztę bo to kwiatki, nie oparte o nic.
-
Cytat:
Nie jeżeli w przyrodzie jest gatunek gdzie są 2 oddzielne płcie męska i żeńska. W takim przypadku rozmnażanie jest niemożliwe.
Jest możliwe. Jakiś czas temu padł tu przykład dwóch homoseksualnych lwów, gdzie jeden z nich zapłodnił samicę. U łabędzi np. po zniesieniu jaj samce często wyganiają samice i opiekuje się jajami, a potem małymi łabędziami dwóch samców. Skoro takie zachowania są u zwierząt, to czemu nie miałyby istnieć u ludzi. Homo sapiens to też zwierze.
Edit
Cytat:
Cytat:
Wśród szympansów bonobo zaobserwowano najwyższą wśród zwierząt częstotliwość zachowań homoseksualnych (75% wszystkich seksualnych zachowań). Gatunek ten klasyfikuje się jako całkowicie biseksualny[1][2].
-
Polecam mój poprzedni post 8-)
-
Cytat:
Bo jak dobrze pamiętam, gdy napisałem o homosiach w więzieniu gdzie koleś dotąd hetero zaczyna z braku laku walić kolegę z celi to mi odpisywaliście, że to nie homoseksualizm tylko zachowanie homoseksualne i że to nie jest żaden dowód na to że homoseksualizm jest cechą nabytą a nie jak twierdzicie- wrodzoną
Zle pamietasz. Jak ktos "zabawia" sie z kolega z celi, to znaczy tyle ze jest homo, albo bi. Nie ma to zwiazku z tym, ze brak mu sexu czy musi rozladowac napiecie seksualne. Czy na prawde wyobrazasz sobie, ze ze swoja nienawiscia do homo idziesz do wiezienia i rozladowujesz sie z innym facetem? Ja tez sobie tego nie wyobrazam. No chyba ze to wszystko bierze sie z tego, ze jestes kryptogejem i glosno krzyczysz by to zatuszowac. To wtedy wiezenie mogloby pomoc Ci w zaakceptowaniu swojej seksualnosci :mrgreen: Wybacz, ze posłużylem sie Twoim przykladem, nie chcialem Cie urazic ;)
-
Cytat:
U łabędzi np. po zniesieniu jaj samce często wyganiają samice i opiekuje się jajami, a potem małymi łabędziami dwóch samców. Skoro takie zachowania są u zwierząt, to czemu nie miałyby istnieć u ludzi. Homo sapiens to też zwierze.
To nie jest homoseksualizm...
Wśród zwierząt najczęściej wśród najinteligentniejszych osobników dochodzi do 'zachowań hemoseksualnych' i bynajmniej nie z powodu popędu homoseksualnego, lecz dla zaspokajania się.
Tak jak w więzieniach, podczas izolacji, gigantyczne napięcie seksualne powoduję zachwianie psychiki. To instynkt zwierzęcy niepohamowany rządzi się swoimi prawami.
-
Zgadzam się z Volomirem-jeśli jesteś 100% hetero, to na widok choćby nie wiem jak seksownego faceta nie będziesz miał erekcji. Przykład z więzieniem pokazuje, że wiele osób jest bi nawet o tym nie wiedząc.
-
Zachowujecie się jak dzieci, a mnie od dziecka wyzywacie. Napisałem tylko swoją opinię na ten temat, a tu się zaraz kłótnia na dwie strony zrobiła. Ogarnijcie się.
-
Chyba się przeceniasz Czesio-ta kłótnia trwa od założenia tego wątku, czyli ponad rok.
-
Cytat:
Zamieszczone przez eeerobert
Chyba się przeceniasz Czesio-ta kłótnia trwa od założenia tego wątku, czyli ponad rok.
A to sory, nie patrzyłem na początek tematu i myślałem, że to ja rozpoczołem ten ambaras.
-
Cytat:
Tak jak w więzieniach, podczas izolacji, gigantyczne napięcie seksualne powoduję zachwianie psychiki. To instynkt zwierzęcy niepohamowany rządzi się swoimi prawami.
Nie masz racji, oni a poprostu homoseksualistami. Nierozladowane napiecie nie zmieni Twich preferencji nawet na chwile.
-
Cytat:
Jest możliwe. Jakiś czas temu padł tu przykład dwóch homoseksualnych lwów, gdzie jeden z nich zapłodnił samicę. U łabędzi np. po zniesieniu jaj samce często wyganiają samice i opiekuje się jajami, a potem małymi łabędziami dwóch samców. Skoro takie zachowania są u zwierząt, to czemu nie miałyby istnieć u ludzi. Homo sapiens to też zwierze.
Jak można mówić że Homoseksualne lwy zapłodniły samicę. Jak ktoś jest Homo to go Samice nie interesują a w takim przypadku nie ma czego zapładniać taki lew. Ten lew to bi był i tyle. Nie mylmy pojęć. :D
-
Tak? Muszę aż cytaty przytaczać? Proszę bardzo (jak ładnie poprosisz to podam z której strony wątku i od którego obrońcy homosiów ten cytat pochodzi):
Cytat:
Natomiast problem występowania zachowań homoseksualnych w więzieniach, itd, wynika z niemożności zaspokojenia potrzeb seksualnych w jakiejkolwiek formie ( poza onanizmem oczywiście ) oraz tym, że więźniowie są często ludźmi z różnej maści zaburzeniami na różnym tle.
Jedno z drugim nie ma absolutnie nic wspólnego.
(tj. homoseksualizm i zachowania homoseksualne)
Cytat:
Ja tez sobie tego nie wyobrazam. No chyba ze to wszystko bierze sie z tego, ze jestes kryptogejem i glosno krzyczysz by to zatuszowac. To wtedy wiezenie mogloby pomoc Ci w zaakceptowaniu swojej seksualnosci
Volomirze pojechałeś po bandzie- od biseksualistów wyzywał mnie już kiczowaty Arindal, widzę że wiele was łączy. :lol: Nie, nie obrażam się, tylko śmieję z tego a poza tym to zacytuję Ciebie na koniec jeśli pozwolisz:
Cytat:
na głupotę nie ma lekarstwa
:mrgreen:
-
Cytat:
Nie masz racji, oni a poprostu homoseksualistami. Nierozladowane napiecie nie zmieni Twich preferencji nawet na chwile.
Tak, i uprawiając seks z osobą tej samej płci wcale nie musi zmieniać orientacji. Napięcie seksualne to instynkt zwierzęcy, jeśli narośnie do poziomu zbyt dużego, może przezwyciężyć człowieka. Takiemu osobnikowi będzie zależeć na zaspokojeniu się, nie ważne w jaki sposób - seks homoseksualny będzie tylko jednym ze sposobów. Później co najwyżej puknie się w głowę.. Stan ogromnego napięcia seksualnego anarchizuje człowieka - dodam łatwiej słabego psychicznie.
-
Cytat:
Tak, i uprawiając seks z osobą tej samej płci wcale nie musi zmieniać orientacji. Napięcie seksualne to instynkt zwierzęcy, jeśli narośnie do poziomu zbyt dużego, może przezwyciężyć człowieka. Takiemu osobnikowi będzie zależeć na zaspokojeniu się, nie ważne w jaki sposób - seks homoseksualny będzie tylko jednym ze sposobów. Później co najwyżej puknie się w głowę.. Stan ogromnego napięcia seksualnego anarchizuje człowieka - dodam łatwiej słabego psychicznie.
Sam stwierdzasz że zbyt duże napięcie seksualne może powodować zachowania homoseksualne ale jeżeli osoba nie ma ukrytych predyspozycji do bycia homo to naprawdę nie przełamie się do tego żeby współżyć z drugim osobnikiem tej samej płci. A samo napięcie równie dobrze może zmniejszać przez onanizowanie się które nie jest praktyką homoseksualną.
-
Cytat:
Sam stwierdzasz że zbyt duże napięcie seksualne może powodować zachowania homoseksualne ale jeżeli osoba nie ma ukrytych predyspozycji do bycia homo to naprawdę nie przełamie się do tego żeby współżyć z drugim osobnikiem tej samej płci. A samo napięcie równie dobrze może zmniejszać przez onanizowanie się które nie jest praktyką homoseksualną.
O to chodzi, że w tym stanie osoba (jeszcze raz dodam dla jasności słaba psychicznie) automatycznie przełamuję bariery, gdyż nie kontroluję samej siebie. Zależy jej tylko na zaspokojeniu się - sposoby to kwestia techniki(że się tak wyrażę) :!: