Kurde, Amrod tepaku juz ci tyle razy gadalem, ze kazdy ma tych mnichow :P
Wersja do druku
Kurde, Amrod tepaku juz ci tyle razy gadalem, ze kazdy ma tych mnichow :P
Bujaj się, jakbyś tak nie kampił na respie to bym Ci uwierzył, a tak to o. Musze innych pytać. Ktoś musi mieć ich więcej. Jaka jest ich siła na tle innych jednostek?
Kiedy Shogun wychodzi ?
15 lub 18 zależnie od sklepu.
Uesugi. Ich siła polega przede wszystkim na wysokim morale i niezłym ataku - ale całkowity brak zbroi zbiera wśród nich krwawe żniwo.Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
Mają też umiejętności specjalne inne niż ich mniej uduchowieni bracia.
Mnisi z naginatą - okrzyk bojowy straszący przeciwników w polu rażenia (max 4 chyba) minusy do morale ataku obrony i szarży.
Mnisi z łukami - ogniste strzały (zwiększone obrażenia) oraz gwiżdżące strzały (takie same umiejętności co jednostka bohatera z z łukiem) oraz naturalnie większy zasięg.
Mnisi z rusznicami (arkebuzami) - czasowe zwiększenie zasięgu.
Uesugi mając zmniejszone koszty utrzymania jednostek mnichów mogą ich mieć naprawdę więcej za tę samą kasę.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje. Czy powróciła możliwość ulepszania ataku i pancerza tak jak to miało miejsce w Rome i poprzednich grach opartych o walkę w zwarciu? W Empire/NTW z tego zrezygnowano (i niby słusznie). Na screenach nie mogłem się tego dopatrzeć.
Jest cos takiego na 100%, jak gralem kampanie to w jednej z armii przeciwnika na karcie jednostki bylo oznaczenie "ulepszenie broni"
Czyli będzie można tych Berberów ulepszać. :D Dzięki.
Witam, bo dość długiej przerwie.
Mam pytanie odnośnie multiplayer, otóż wyczytałem coś, że każdy gracz będzie teraz posiadał własnego generała który bedzie zdobywał doświadczenie, które będzie mógł wymieniac na barwniki, lepsze jednostki itd.
Do tego będzie możliwść walczenia w imie klanu o terytoria, oczywiście chodzi mi całyczas o multi - jak z tym jest naprawde?
Klan - znaczy się taki do jakiego się przyłączysz ;) i nie chodzi mi tu o Takede czy inne tylko np IPL, SB itd.Cytat:
Zamieszczone przez Dakkon
Swego gena dzięki zwycięstwom możesz ulepszać, dodając mu perki zwiększające jakieś zdolności armii itd.
No właśnie oto mi chodzi, jak to będzie dokłądnie wyglądało? To będzie jakaś mapa np. Japoni i klany będą się zapisywać na walki o jakąs prowincie czy jak?Cytat:
Klan - znaczy się taki do jakiego się przyłączysz ;) i nie chodzi mi tu o Takede czy inne tylko np IPL, SB itd.
Ps. Strasznie mnie ten temat interesuje a nic nie moge znaleść o tym.
Dzieki za odpowiedz.Cytat:
15 lub 18 zależnie od sklepu.
Cześć Dakkon, miło Cię znowu widzieć w Total War, jeżeli jesteś tym którego znam z IPLu ;)
Ten news powinien odpowiedzieć na Twoje pytania -> http://totalwar.org.pl/blog/2011/02/18/ ... ltiplayer/ Zamieściłem tam galerię z trailera dotyczącego multiplayer, które powinny odpowiedzieć na Twoje pytanie i rzucić światło na inne nowości w tym aspekcie.
Te klany mają działać na zasadzie grup podobnych do Steam. Osoby tak zrzeszone zdobywają specjalne punkty klanowe idące na konto klanu. Funkcjonalność mapy nie jest dokładnie znana, ale dla pojedynczego gracza wygląda to mniej więcej tak, że przed bitwą wskazujesz teren, który chcesz zdobyć i jak pokonasz przeciwnika to go zdobywasz (uzyskujesz nową jednostkę, umiejętność, cechę). W grupach klanowy zapewne podobnie ale na szerszą skalę. Dominacja klanu nad terenem Japonii. Mając na względzie, że prowincji jest 60parę, to będzie miejsce na spora ich liczbę, ale czy jeden klan to jedna prowincja to nie wiem.
Ma być jeszcze tytuł Shoguna, jedna jedyna ranga na cały multiplayer dla najlepszego gracza.
heheh no ten sam, wszyscy kiedyś wracają jak to mówia.
Dzięki wielkie musze o tym poczytać i do zobaczenia.
PS. Join a clan and conquer Japan - o ja pier**** podoba mi sie to...
Też z niecierpliwością czekam na tę funkcjonalność, chociaż klanowo już nie działam :) Z drugiej strony na trailerze widać drzewko rozwoju awatara, a to już może się nie spodobać, gdyż daje takie bonusy jak "szybsze przeładowywanie", "wyższe morale" itd. Można chyba do max. 5 takich umiejętności dodać w zależności od zdobytego poziomu doświadczenia.
No wszystko przed nami, zobaczymy jak to cacko będzie działać, czym nas tam jeszcze zaskoczą. Mam nadzieje że wróca czasy Rome TW.
Wiesz co do klanów czyt. starych dobrych znajomych to jeszcze może sie dużo zdażyć jak im ta opcja wypali...hrhr, zawsze można poświęcic te kilka godz. w tygodniu na zostanie Shogunem,oki Dobranoc
A Shimazu Campaign Diary. Bardzo wiele ciekawych rzeczy możemy dowiedzieć się z tekstu o przebiegu kampanii Shimazu, więc zachęcam do czytania ;)
Przechodzę zmodowaną kampanię, tak, że mogę grać wszystkimi rodami dostępnymi na mapie tutoriala. Muszę przyznać, że AI w kampani jest dobrze zaprogramowany, chociaż są pewne braki w rozwijaniu prowincji przez komputer. Bitwy modowe bez skryptów też miło zaskakują poziomem AI. Nawet ta 3D mapa jest bajeczna, jak w legendach. Podoba mi się rozbudowane zarządzanie rodem, sposobem rozwijania umiejętności ninja, mnicha itp. chociaż tu jest jedna wada - można łatwo expić ninje nakazując mu co turę prze szpiegować jedną i tą samą jednostkę wroga - tak w kółko. AI bardzo ładnie robi desant z morza. Byłem w szoku, gdy prowadząc na wschodzie kampanie przeciw wrogowi, ten wyładował tuż pod moim pustym głównym miastem hen na zachodzie sporą armię - skutek - utrata najbogatszej prowincji - wow. Tak samo bardzo dobrze broni się wróg przeciwko desantowi. Wykorzystuje turę, w której wojska lądują na wybrzeżu i nie mogą przez turę nic więcej zrobić, nie czeka, tylko wysyła dwie armie na wybrzeże. Bardzo dobrze wykorzystuje swoich ninja przed atakiem - gdy AI oblegało mojego Dajio, przed atakiem wysłał ninje w celu zamachu mojego dajo, a potem szturmował miasto.
Tych "przemyślanych" zagrywek AI jest więcej, ale nie mam czasu się rozpisywać. Podsumowując, w shogunie 2 zdecydowanie lepiej sprawuje się AI co sprawia, że kampania jest klimatyczna i nie prosta :)
"Zaczynamy od Total War: Shogun 2 – to pierwsza recenzja w Polsce. Po becie niektórzy w redakcji byli nieco sceptyczni, ale teraz będą musieli odszczekać swój brak wiary." jest to fragment zapowiedzi najnowszego CD-Action. Z zacytowanego tekstu wynika, że Shogun jest naprawdę dobrą grą.
Zapomniałeś dodać ważnej informacji:Cytat:
Zamieszczone przez maciejek59
"Będziecie też mogli kupić Shoguna 2 lub Homefronta za jakieś 50% ceny sklepowej. Jak? Kupcie CDA i poczytajcie, tam jest wszystko wyjaśnione. :)"
Jestem ciekaw o co kaman :P
Z przerażeniem przeczytałem, że generałowie są nieśmiertelni podczas bitew. Ten fakt zależy od stopnia trudności, czy niestety naprawdę oni w ogóle nie giną?
Tak pewnie trzeba im głowę odrąbać bo wstają :) .
Giną normalnie jak w każdej części TW.
Nieśmiertelny jest generał którym grasz online(Generał któremu przypisujesz wygląd i inne) w takim znaczeniu że po przegranej bitwie w sieci nie tworzysz następnego.
W bitwie i ten może się przekręcić ale go nie tracisz na zawsze.
W Napoleonie, Napoleona nie zabijesz, tak samo np. Wellingtona. A cytując gry online
http://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=693&STR=3Cytat:
Polityka dynastyczna i personalna zawsze miała w serii Total War spore znaczenie – to dzięki odpowiednio wykształconym i wytrenowanym członkom rodziny osiągaliśmy szczyty władzy. W Shogunie 2 zostało to dodatkowo rozwinięte – poza klasycznymi już mariażami między państwami i wyznaczaniem dziedzica tronu, przyjdzie nam wybierać ministerstwa dla naszych potomków. Przypomina to nieco system znany z Empire, jednak tutaj ministrami zostają nie anonimowe osoby, a członkowie naszego klanu – ci sami, którzy prowadzą armie samurajów do zwycięstwa. Jest to o tyle istotne, że mogą zdobywać kolejne poziomy. Nie mogą natomiast zginąć – jeśli otrzymają śmiertelną ranę podczas bitwy, po kilku sezonach wrócą do zdrowia w naszej stolicy.
Stąd właśnie moje wątpliwości.
Btw... Co to za śmiertelna rana, skoro cię nie zabija:)
W Shogunie 2 tak samo. W demku podczas ataku na ostatnią twierdzę wroga padł mi daimo wraz ze swym bratem - ministrem. Brat kopnął na da dobre w kalendarz, ale głowa rodu wróciła po kilku turach do mej stolicy.Cytat:
Zamieszczone przez runnersan
Szkoda... Ciekawe czy będzie dało się wyłączyć...
Zniżka 50% na gry jest dla ludzi posiadających prenumeratę, dla zwykłych nie będzie.Cytat:
Zamieszczone przez smooqu
Kiedy dokładnie będzie można zainstalować/zagrać Shoguna 2, czy wybór języka może mieć na to wpływ - premiera światowa vs polska to różnica 4 dni, czy może to ten sam dzień?
Paczki od Obiego dostaniemy w poniedziałek (14.03) można będzie od ręki zainstalować, ale uruchomić najwcześniej następnego dnia (steam). Są jakieś pewne informacje?
Na TVGry.pl była pokazana cała bitwa morska po polsku. Więc skoro oni mogli zainstalować to czemu my nie :)
Gra będzie dostępna na steam za około 2 dni i 5 godzin i w tedy wszyscy zagramy w nią.
No ale oficialna premiera pudełkowa jest 18.03 tak?
Cytat:
No ale oficialna premiera pudełkowa jest 18.03 tak?
Nie premiera jest 15 03 w Komputroniku jest taka data premiery. 18.03 masz w Empiku ale oni zawsze są spóźnieni.
Oficjalna data premiery jest ustalona na 15 marca, wtedy to produkt będzie aktywowany na steamie. Niestety niektóre polski sklepy przesuwają datę na piątek, ale są takie gdzie Shoguna można dostać już w poniedziałek.
Ja kupowałem grę na gram.pl paczka jest już w firmie kurierskiej UPS i ma przyjść jutro przed końcem dnia :)
Na TWC można poczytać ze w niektórych krajach/sklepach można grę było dostać już wiele dni temu :lol:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Gra będzie aktywowana:
Cytat:
Release Dates and Activation Times
You will be able to activate your boxed or digital copy and play SHOGUN 2 on Tuesday 15th of March from 12AM GMT.
Źródło.
Jako że mi strefy czasowe się chrzanią mógłby ktoś powiedzieć o której w przeliczeniu na Polski czas będzie można już grać ?
Czyli we wtorek po południu około 13.
Dlaczego o 13 ? Ja chcę odpalić grę we wtorek o godzinie 00.00.
Po za tym w single player pewnie da się zagrać wcześniej.
Ponieważ taka jest dokładna data premiery.
Nie, gra będzie dopiero działać o 13 kiedy to nastąpi aktywacja na steamie.