Jeśli ten sprzęt jest na minimalne lub zalecane to na max ci nie pójdzie.
Wersja do druku
Jeśli ten sprzęt jest na minimalne lub zalecane to na max ci nie pójdzie.
Minimalne wymagania sprzętowe:
* Procesor: 2.3 GHz z obsługą SSE2
* Pamięć operacyjna: 1 GB (Windows XP), 2 GB (Windows Vista/7)
* Karta graficzna: 256 MB zgodna z DirectX 9.0c z obsługą shader model 2
* HDD: 15 GB
* Karta muzyczna: zgodna z DirectX 9.0c
Sugerowany sprzęt:
* Procesor: 2.6 GHz Dual Core
* Pamięć operacyjna: 2 GB (Windows XP), 4 GB (Windows Vista/7)
* Karta graficzna: 256 MB zgodna z DirectX 9.0c z obsługą shader model 3
* HDD: 15 GB
* Karta muzyczna: zgodna z DirectX 9.0c
Mój komputer to :
Phenom X4 945 , 4x 3.0 Ghz
MSI 770-g45
500gb Smasung
Sh-S223l
gtx 460
2GB ddr3 / System XP :)
Raczej na lepszą grafę nie będę miał kasy, Czy Ten sprzęt wystarczy do max detali, Monitor LCD 1650x1050 22' ? chodzi mi tu o Ram bo mam akurat 2gb, więc nie wiem czy nie będzie ścinek przy max detalach, czy to tylko zależy od proca i grafy?
Widzę że nie dajesz za wygraną i w każdym możliwym temacie pytasz o to samo.Cytat:
Zamieszczone przez Orzello
Po pierwsze - po chu... Ci lepsza grafa jak ta jest tą lepszą!
Po drugie - skoro kupujesz tak mocny sprzęt to dlaczego go spowalniasz kupując tylko 2GRam na ( XP-obsługuje max3G )
Po trzecie na 99% nawet na 2 GRam będziesz miał full wypas gdyż karta zrobi swoje (przecież to 1G GDDR5!!!!!)
Oczywiście możesz miec jakieś spowolnienia jak zagrasz na multi 4-4 na olbrzymich przy antylising i filtrowaniu tekstur x16!(ale po co Ci x 16 jak tak naprawdę tego nie zauważysz)
Mam nadzieje że ta odpowiedź Cię w kocńu usatysfakcjonuje i nie będziesz juz o nic pytał.
Ps na twoim miejscu w przyszłości zmieniłbym system na 7 i dokupił 2GRam gdyż szkoda tych 4 rdzeni i Palit GeForce GTX 460 Sonic Platinum 1024MB GDDR5. Pozdrawiam
Gwoli wyjaśnienia Mając XP z SP3 system 4 GB odczytuje jako 3.328 GB więc różnica jest ok 700 MB co na XP jest dobrym rezultatem.Cytat:
Po drugie - skoro kupujesz tak mocny sprzęt to dlaczego go spowalniasz kupując tylko 2GRam na ( XP-obsługuje max3G )
Na GTX 460 Napoleon chodzi na max detalach to nic dziwnego bo ta karta ma potencjał. Tylko robi się jej krypto reklamę. Bez OC jest lepsza od Radeona 5830 z 1GB ramu o 6-10 % a po OC Karta dorównuje Radeonowi 5850 Więc grać będziesz przednio.
Sam mam tą grafę więc wiem co pisze.
Witam mam taki problem ze po 1h grania około 2h albo mnie wywali do puplpitu albo zaczynają u ludzi sie robić białe stroje jest to bardzo wkurzające ;/ wiem ,że jak na cisnę alt i tab i wejdę spowrotem to stroje są normalne , ale przy którymś razie i to nie pomaga i sa caly czas białe dopiero po restarcie gry chodzi normalnie i znowu do jakiejś 1h lub 2h ... macie może podobne problemy ? albo jakieś rady . Mój sprzęt AMD 6000+ 3.0 na rdzeń ,4gb ramu 800MHz , GeForce 9800GT Gainward , Windows 7 32bit. gram prawie na maksymalnych ustawieniach prosze o pomoc !
piecze ci się grafika, miałem to, wietrz lepiej i powinno być ok.
http://www.programosy.pl/program,hwmonitor.html- użyj tego programu na grze i spr.temperaturki.
mam program fancontrol wentylator podkrecam do 40% mam go dac prawie na 100% ? jak mnie wywali do polpitu i patrze na temperature w fancontrol to mam 45 stopni ale sciagne ten program i sprawdze tak po 40 min grania . a przez przegrzewanie sie procesora tez moze byc tak ? dzieki za odpowiedzi
Też tak może być.
Jako że od premiery gry minęło już ponad pół roku to może ktoś wie czy planowane jest wydanie Napoleona w jakiejś tańszej serii. Nie wiem po prostu czy mam czekać na coś tańszego czy kupować normalną wersje. A pytam się bo kupiłem sobie w czerwcu dodatek do Neverwintera a 2 tygodnie po tym wyszła edycja tańsza o 80%.
Ja ostatnio byłem w Empiku i Napoleon kosztował jakieś 99 zł i raczej jak na razie nie spadnie ta cena,no może jeśli zrobią paczke empire i napek
sry za post pod postem ale znalazłem taką u\informacje :
http://www.gram.pl/news_8QjeHeu4_SEG...Total_War.html
Szkoda że już wcześniej zakupiłem te gry i po podobnej cenie :/
Ciekawe jak będzie z shogunem, wiem jedno nie kupie dopóki nie zobaczę opinii, drugi raz sie oszukać nie dam.
ja szoguna kupie w dzien premiery bez wzgledu na opinie a szczerze mowiac to ntw wydaje mi sie mniej grywalny niz etw (chodzi mi o customy) tam bitwy byly bardziaj taktyczne a w ntw strzasnie nudne i monotonne zawsze ten sam "scenariusz"
Witam , mam pytanko gdy gram kamapanie główną- Francuzami, w drzewku rozwoju mam piechote szwajcarską, jedna po jakimś czasie gdy rozwinę akademie wojskową znika mi piechota szwajcarska i nie mogę prowadzić jej naboru do walki, o co biega czy to błąd gry?
Zmiana technologii = inne wojsko ;)
ale ja nawet nie zdarzyłem wynaleźć technologie ,,akademie,, by zwerbować piechotę szwajcarską, patrze w menu rozwoju technologi i widze jak sie rożne etapy akademie rozwija i raz w ostatnim poziomie akademi jest szwajcarska piechota a raz znika
Witam wszystkich mam prosbe a zeby ktos mi pomogl jak zlikwidowac limit jednostek ,wiem ze trzeba pack files ale dalej nie wiem jak postapic ,dziekuje za wszystkie porady i pomoc pozdrawiam
Powinno być podobnie, jak w E:TW http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=250
Znajdź jakąś tabelę z units i w niej musisz pomajstrować ;)
Przy okazji...Pytania apropo modyfikacji pisz w dziale o modyfikacjach 8-)
Witam mam pytanie. Czy jest mozliwosc gry w Total War (Napoleon) w więcej niż 2 osoby. Chodzi o kampanie online na multi :) Dzięki wielkie za odpowiedź.
Witam myślę, zeby za jakis miesiąc kupic napoleona. Czy istnieje jakis temat, gdzie sa wypisane zmiany miedzy empire a napoleonem? Bo kupując ta gre, nie chce zobaczyć tego samego gniota, co emire.
Tego samego gniota nie dostaniesz raczej, a różnice to min:
-mniejsza mapa, lecz więcej prowincji,
-2 kampanie historyczne,
-historyczne jednostki,
-brak Polski,
-ponoć lepsze AI,
-lepszy klimat,
-pory roku,
-lepsza ścieżka dźwiękowa,
-mniej bitew morskich,
Polecam przeczytanie jakiejś recenzji, na pewno będą zmiany wypisane.
Dlaczego uważasz, że ETW to gniot. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć starą nie poprawioną wersję...
Z racji tego, że można już chyba kupić zestaw NTW+ETW+wszystkie dlc w jednym boxie, zainstaluj Empire i ściągnija najnowszego Darthmoda. To już supełnie inna gra. Dosłownie nie ma tam rzeczy, której by nie zmieniono, a liczba jednostek i efekty podczas bitew...miooooodzio. Piękna sprawa no i ten epicki rozmach w NTW tego nie ma. Poza tym jeśli przechodzisz Tota Wary na najwyższym poziome trudności, DarthMod rzuci ci nowe wyzwanie. Polecam.
Ooo :D Serio? To się włączę do dyskusji bo to mnie zaciekawiło ^^Cytat:
Zamieszczone przez Qatsi
Jak Empire wyszło to sobie kupiłem, lecz do końca do gustu mi nie przypadło. Niedawno kupiłem sobie Napoleona i teraz jak mam czas to w niego pykam, ale jeżeli w Empire naprawdę takie zmiany wyszły to chętnie do ETW wrócę ;)
Mógłbyś tylko skonkretyzować jakie to będzie nowe wyzwanie??
O modach proszę rozmawiać tutaj, a o E:TW w dziale poniżej ;)
Dla mnie gra gniotem pozostanie z racji malej ilości prowincji. 3 podboje i mamy w garście pół Europy :cry: Ja akurat jestem zwolennikiem setek prowincji i braku powstawania kontynentalnych hegemonów po kilku turach.
A o DarthModzie i jego wadach napisałem już co sądzę ;)
Wyzwanie polega głownie na lepszej AI. Widać to najlepiej na mapie świata, w końcu sojusznicy na prawdę zaczynają pomagać, dyplomacja daje sporo możliwości, i nie spotykamy się w kółko z odmowami jak NTW. Na najwyższym poziomie trudności właściwe "politykowanie" jest kluczem do zwycięstwa. Nie będę się rozpisywał o jednostkach ale jest ich dużo, dużo więcej. W końcu poprawiono wizualność starć i najgorzej chyba wypadających w oryg. ETW bitew morskich. Lista zmian jest potężna i można je przeczytać na stronie z Darthmodem (pełna nazwa moda: DarthMod Ultimate Commander chyba -DMUC)
Dzięki Salvo za odpowiedź. Przeczytalem recenzje na total warze i gram.pl (ale tam wiadomo ,ze same plusy i zachęty do gry.)Póki co mam do was jedno pytanie. Tryb wizytacji, ktory pominął Roman Zabawa. Brzmi zachęcająco, ale możecie mi powiedzieć cos więcej? Szykuje się ciekawa bitwa, którą wygram bez strat bo ai ruszy z bagnetami, wiec biorę tryb wizytacji, dołączą jakis gracz i mamy ciekawą bitwe, czy biore tryb wizytacji, czekam pol godziny aż ktos wejdzie, wchodzi potem jakis rusek i jak przegrywa bitwe to olewa. Proszę o odpowiedź ;)
Mam pytanie, pewnie padało ono milion razy, ale zadam je jeszcze ja. Jak ma się sytuacja z miastami w Napoleonie? Czy są one tak samo udawane jak jak w Empire, czy może coś ulepszyli. Kupiłem nową kartę grafiki, więc przymierzam się do zakupu Napoleona, a tymczasem gram w E:TW i muszę powiedzieć że to świetna gra jest :)
To znaczy o co Ci dokładnie chodzi ? Jeśli o wielkość miast - nie ma większej poprawy , może minimalnie . Miasta są dosyć małe , ale dawno nie grałem w kampanie w Empire i nie pamiętam jakiej wielkości były tam. A jeśli masz jakieś fortyfikacje obronne w mieście , to w czasie bitwy przenosi Cię do fortu za miastem.Cytat:
Zamieszczone przez Boniek
Raz grałem z wizytacją było fajnie :) Czekałem nie więcej niż 30 sekund na przeciwnika walczył do końca ( lol właściwie ja walczyłem bo mnie pokonał :D I moja ambicja podbicia meklemburgii legła w gruzach ^^). Nie wiem natomiast co się dzieje kiedy ktoś wychodzi z takiej bitwy , ale pewnie wtedy komputer przejmuje steryCytat:
Zamieszczone przez OskarX
Na pewno Ai przejmuje stery. Swoją drogą jest to świetna opcja.
Napoleon zasysa patche ze steama automatycznie jak inne gry czy trzeba to robić ręcznie tak jak to ma miejsce w Medku?
Automatycznie
Doszła moja paczka z Napoleonem :P.
W wersji premierowej też był kod na Pułk elitarny? A właściwie to 5 różnych. Czy to dopiero do platynowej kolekcji dodali?
był, a w kolekcjonerskiej jest 15 :)
hmm... gdy ja gralem z wizytacja i przeciwnik zaczal przegrywac to opuscil gre czyli poddal bitwe. AI nie przejal sterow..
A ja mam takie pytanie. Który z modów do Napoleona jest najbardziej popularny? Chodzi mi o to żeby było z kim grać na multi jak np Stainles steel w MTW.
Witam ostatnio zauważyłem podczas bitwy i ataku kawalerią , że działa chyba coś takiego jak w medku konkretnie klikanie podczas ataku kawalerii za oddział przeciwnika tak żeby przez niego przejechał.Zdarzyło wam się coś takiego ? Pytam bo ostatnio na multi robie sobie czworobok a kawaleria przeciwnika zamiast sie zatrzymac wbiła się w niego jak w normalny sformowany w linię oddział. Poniosłem straty tak jak przy normalnej szarzy kawalerii - oddział z 120 spadł do 80 .
A nie idzie jakoś ominąć instalacji tych patchów ? :|
Tak, można użyć opcji nie ściągaj aktualizacji.
Steami przewidział taką możliwość dla tych, którzy wolą wersję z większą ilością bugów :mrgreen:
W jaki sposób ? :P Mam nadzieję, że to nie ironia :D
Problem w tym, że steam'a mam odinstalowanego, ale możliwość taką zaobserwowałem przy empire, więc tu też na pewno jest. Nie pamiętam dokładnie, chyba prawym przyciskiem na grę w liście gier i tam znajdujesz.